sobota 24. júna 2006

Sobota (ako vyšitá) – príbeh v zátvorkách

Na scéne sa objavili nové charaktery. (Možno na začiatok silné slovo. No pravdepodobnosť výstižnosti každým dňom stúpa.) V každom prípade pôvodne len Nickiho kamoši. S tromi z nich sme dnes dali sobotu ako vyšitú.

V rámci zachovania anonymity, ktorú si tu veľmi vážime, predstavenie bude krátke a zmätočné: Dve kreslené postavičky – volajme ich valasi (i keď pásť ovce sa zatiaľ pokúsil len jeden z nich, viac-menej neúspešne), a jeden LOLek (pôvodne som uvažoval nad označením vták Gabo, keď už sme pri tých večerníčkoch; žiaľ, ukázalo sa ako nevhodné), lebo Bolek trávil čas v žltých loptičkách v istom nemenovanom nákupnom centre (teda aspoň LOLek tvrdil, že ho tam odložil).

Pecosita a Charlie sa upratali k rodičom, a tak to dnes bolo len o Nickovi a mne. (Čitateľu, prosím, žiadne narážky – sme slušní a radi v centre pozornosti.)

Začali sme s LOLekom pod starým mostom. (Je to názov? Píše sa to s veľkým? Nicky, ja viem, že slovné spojenie „s veľkým“ ťa určite zaujme, no skús sa vyhnúť akýmkoľvek dvojzmyselným špekuláciám.) Korčule nás niesli svižným tempom po slnkom vyhriatej hrádzi (aké poetické) až k prvému bufetu, kde sme museli pekných štyridsaťpäťminút čakať na valachov (tu končí všetka poézia). Nakoniec sa valasi dovalili... ale bez plaviek. (A na tomto mieste už začíname tušiť, k čomu sa naši hrdinovia uchýlia v druhej časti príbehu.)

Zástavky boli pravidelné a determinované možnosťou zakúpenia tekutín, v spoločnosti označovaných ako minerálka a kofola. Išli ako na dračku – dovnútra (rozumej pitný režim) i von (rozumej potný režim). O druhej sme už sedeli v istej nemenovanej Markovej reštike v Čuňove.

(Pozor, nastáva zvrat, ktorý má každý dobrý a pikantný príbeh – úprimné priznanie, jedným slovom vyznanie:) Objednal som si pizzu a zjedol ju! Na svoju obhajobu uvediem len toľko, že zásady harmonickej a vyváženej stravy (zámerne používam označenie stravovacieho režimu, ktoré zodpovedá vyhláške F4 zo dňa 23. 6. 2006 prijatej v dôsledku šíriacich sa reakcií typu „ti jebe, že neješ mäso? ani jogurt? ani čokoládu? tak to je už choré!“) som porušil týmto len tretíkrát a uvedený pokrm neobsahoval mäso, cukor ani mlieko. (Howk.)

Napití (výlučne vodou a kofolou, hik!) a nadupaní (pizzou a podaktorí aj halászle – to sa aj [skloňu]je?) sme sa uchýlili k návratu. Slniečko pripekalo a podaktorých to motivovalo k zvláštnym hmatom. Hmaty zásadne viedli k vysokotóninovým recitálom jedného z valachov. (Valasi sú už raz takí.)

A potom prišiel čas sa rozlúčiť. Plavkári sa vyzuli (ááááááááááááááááááách – citoslovce úľavy) a tí z nás, ktorí si z nevysvetliteľných príčin (the truth is out there) plavky nevzali a nuda-kúpanie odmietli, sa pobrali svojou cestou (búúúúúúúúúúúúúúúúúúúú – citoslovce veď-vieme-čoho).

Prvý vliezol do vody LOLek vyhlasujúc, že voda je príjemná. (Bola. Ale fakt. Aj keď to píšem do zátvorky. No ale fakt bola! Príjemná!) A potom zrazu z nevysvetliteľných príčín (to už nebude náhoda, to bude karma) začali v Nickovej blízkosti dochnúť ryby. Samozrejme, nezaprel svoju slovenskú náturu a rybu nám ponúkol na večeru s tým, že na pravej ruke sa mu zachytila nejaká riasa, tak si to môžeme skombinovať. (Zásadám harmonickej a vyváženej stravy by to zodpovedalo.) A potom sa do tej vody v tej nádrži Nick praprosto vyšťal! (Absolútny koniec akejkoľvek harmónie a vyváženosti! Odmietol som sa do vody vrátiť. Podľa mojich výpočtov bude zase čistá až v roku 2046. To budem mať 67 rokov – som si vyrátal na kalkulačke, a k nádrži dokulhám o bakuľke plný nadšenia. Si predstavte, že by ste sa 40 rokov tešili, že sa znova okúpete. Neboli by ste nadšení?)

Na LOLeka a seba nemám čo nabonzovať. Boli sme slušní, svojim plávaním sme nerušili žiadne podvodné tvory (ani toho sumca, čo tu zabil to teľa – o ktorom, keď mi povedali, som sa skoro utopil), či rastlinky. Háčikom rybárov sme sa úspešne vyhli (to by bol úlovok!) a na blízkom brehu prebiehajúci „románik“ (ako to nazval Nick) dvoch chlapcov v strednom veku (rozumej okolo šestnásť) sme tolerovali napriek tomu, že to nie je normálne!

Domov sme došli nadšení a vyfľusnutí potom, čo sme si odkorčuľovali celú cestu späť pod starý most (tak s veľkým, či čo?). A koniec je rýchly a krátky... Koniec.

27 komentárov:

ostrovanka povedal(a)...

ja sa z teba zblaznim, decko, vypila som liter kofoly, to aby som utekala..vies kam...aby sa mi nestlao...vies co :)
pozdravujem aj toho druheho zlocinca... :)

hroch povedal(a)...

reed, stary sa vzdy pise s velkym. len ja pisem s malym, ale na momju obranu, ja pisem s malym vsetko. len tolko.

Reed povedal(a)...

hroch: ale ved to nie je nazov, len slangovy... ja ti nevim, karle. ozaj, ako sa ten most ozaj vola? tusim patri nejakym hrdinom... :)
v kazdom pripade je fakt stary... most, ale aj hrdinovia.

germa povedal(a)...

chechcem sa doteraz, krásne si mi zakončil pohodovú sobotu.

Pecosita povedal(a)...

on sa nevola stary? ale novy sa vola novy....

Nick povedal(a)...

Reed ale daco zabudol dodat. V strede jazera som dostal krc a tak sme s LOLkom zacali kricat na Reeda stojaceho na plazi ako na Mitcha z Baywatchu. Nakoniec sme zistili, ze Reed sa hral na Stephanie zo spominaneho serialu. Prsia na to mal :)

Co sa tyka toho romaniku, myslim ze coskoro skonci, kedze jeden zo spominanych mladikov sa na mna zapozeral (a to si fakt nenamyslam).. ale darmo, su mladi a pochopia, ze letne lasky su kratke! :) ale ze vraj najlepsie :))

Reed povedal(a)...

odteraz sa prihlasujem ako "steph" teda? :)))

Nick povedal(a)...

A ja ti viem? :) podobnost by tam bola, len ci sa s tym identifikujes :))

3/4 povedal(a)...

Novy most je most SNP. A su aj novsie od neho.

Reed: Spojenie "stary most" by si mal pouzivat na zaciatku vety.

maTilda povedal(a)...

hehe :) mne si sa vecer pod ruskou pouziteho komunikacneho nastroja zdal daky ako prejdeny kombajnom. Toz teraz uz vsio jasno, zacem bukvy :)
a kto? co? halaszle
koho? coho? halaszli
komu? comu? halaszlam
koho? co? halaszle
kom? com? o halaszlach
kym? cim? s halaszlami

snad...

Anonymný povedal(a)...

valasi moji, skoro som si z vas cvrkla..:) super, len tak dalej..:) MICA

Sly Boots povedal(a)...

To som si v zivote nemyslel ze Nick klesne na taku uroven aby kalil takto hanebne nasu slovensku vodu ... ech... potom sa nedivim ze mineralky su zlte (podaktore)... ach :))

Reed povedal(a)...

sly: nick sa tesil predcasne, ze sa nikto zatial neobul toho jeho zivocisneho prejavu vo vode :))

Stephen Woolf povedal(a)...

no ne. všetko okolo "Steph" mám pod svojou ochrannou registračnou známkou, teda Reed si bude musieť nájsť niečo nové ...
btw pri tých mladých mi to zaváňalo predsudkami z veku a orientácie! :D
nicky - a ten mladý aspoň za to stál?

Sly Boots povedal(a)...

reed: heh... zacinas sa mi pozdavat s tymto pristupom :D

Anonymný povedal(a)...

veselé oslovenie....vtipný komentár.......vlastná vtipná skúsenosť (nepovinné) .....smajlík s dvomi zátvorkami......ešte jeden smajlík, tentokrát s D-éčkom....koniec príspevku

Anonymný povedal(a)...

:-))) dobre citanie :) btw. tych zltych lopticiek som tam zopar z nervozity rozkusal, prepacte, deti... :)

BOLek

Reed povedal(a)...

BOLek: keby viem, ze ty si vlastne ten nael, ktory sleduje nickove blogerske nadsenie uz od zaciatku, tak ti nepriznim nick. ale z pricin vysvetlenych v sms odoslanej nickom prave teraz alebo v blizkej buducnosti, som si ta dovolil zaskatulkovat :) v kazdom pripade, bol to skvely den ;)

Nick povedal(a)...

Sly > Ako som uz napisal, aj ryby musia z niecoho zit :)

Stephen > pravdupovediac ani nie.. maximalne pri prezliekani, ako niekto a s velkou pravdepodobnostou ja skonstatoval, ze ano :)

BOLek > Mne sa aj tak viac pacilo ked LOLek povedal, ze ta dal do klubu odlozenych zien :))

Nick povedal(a)...

Ostrovanka > A samozrejme ze dakujem tiez :) aj ked som uz zlocinec .. ach, no predycham :))

Reed povedal(a)...

ja uz to vidim, ze budem mat problem rozlisovat medzi BOLek a LOLek. jedno pismeno a je to uplne inak... :)

Pecosita povedal(a)...

zeny nie su doma a chlapci blbnu

Anonymný povedal(a)...

k tej vode- ryby v nej robia aj ine, sexualnejsie pociny ako Nick:). A tie iste ryby, z tej istej vody potom niektori jedinci jedia.

Tolko na Nickovu obranu;)

Stephen Woolf povedal(a)...

ale šak nech si chlapci užijú, kým sú mladí

Reed povedal(a)...

steph: no, ty uz si len starec! :D

Charlotte povedal(a)...

to sa mi lubilo, celkom fajny vylet, dufam, ze aj dievcata zoberiete, ked budu doma :)
ozaj, to viete, ze ked spojite velke pismena z LOlek a BOlek dostanete LOBO :))) zaujimave :)

NIck: cikat do vody? a co si v mori? ;)))

Reed: pizza sa toleruje z cisto nezistnych dovodov ;)

Reed povedal(a)...

charlie, tak s pravdou von! comu si neodolala ty, haaa? :))