pondelok 20. februára 2006

Ešte som od hladu neumrela!

- „Že ti to prihorelo?“, kričí mama, keď zacíti spáleninu mlieka.

- „Jasné že mi to prihorelo!“, revem jej späť, zatiaľ čo sa rúti do kuchyne.

- „Prosím ťa, ako je možné, že nevieš uvariť ani obyčajný puding?“

- „Ja som ti hovorila, že to neviem, ale ty nie. Uvar a ja idem povesiť prádlo. Keby som to vedela, určite by som to spravila a neobťažovala by som sa priznávať, zas a ZNOVA, že neviem variť!“

- „Ty sa určite nikdy nevydáš! Alebo budeš potrebovať kuchára, lebo inak by ste zomreli od hladu!“

Prečo sú všetci priam posadnutí tým, že žena musí vedieť variť, inak je „nepredajná“? Dokedy ešte budem ako čierna ovca rodiny a spoločnosti? Zato, že neviem variť a piecť? Ale hrnčekový koláč podľa návodu by som zvládla. Ale to sa vraj neráta. Tak ďalej. Ozdobovať perníky som sa tieto Vianoce naučila. A tiež viem pražiť palacinky, vypražiť rezne, uvariť kura a iné kuracie časti na prírodno. Veď dať to na panvicu alebo do rúry a počkať, kým to zmäkne, nie je až také zložité. Alebo žeby som mala naivné predstavy?

Fakt je smrteľným hriechom uvariť tvrdkavú ryžu alebo ak ma ani nenapadne, aby som vymýšľala, aké korenie to ešte potrebuje, aby to malo tú správnu príchuť, aby to ale nechutilo ako naposledy, ale aby základ zostal nezmenený? Ak je to tak, vzdávam akékoľvek pokusy o nadväzovanie vzťahov s osobami opačného pohlavia. Aspoň ich ušetrím desivému zisteniu, že po mojom boku je to len na dobu určitú – dokiaľ nezomrú na škvŕkanie v žalúdku alebo ich neprestane baviť moje ustavičné kibicovanie. Takže kto si trúfa...?

12 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

lkju

Anonymný povedal(a)...

Joj Šarlotka moja, život je sviňa a po dvoch rokoch spolužitia už bohužiaľ stratíš pre toho svojho tú úžasnú feromónovú a intelektuálnu príťažlivosť a bude sa chcieť konečne aj poriadne nažrať, no a keď mu navaríš tvrdkavú neosolenú ryžu, veru neviem, neviem.... s jeho intelektuálnymi i fyzickými výkonmi to bude poslabšie :-)

Anonymný povedal(a)...

ale čoby...dva roky feromónovo intelektuálnej príťažlivosti môžeš spokojne vyzužiť na to, aby mal čas pochopiť, že ak sa chce dobre nažrať netvrdkavej ryže, nech sa ju naučí uvariť. veď aj ty by si si dala, nie? len žiadnu paniku :-)

Anonymný povedal(a)...

to su mi len problémy! pche!
Väčšina junákov aj tak varí lepšie ako devy-kandidátky straty feromónového magnetizmu.

Charlotte povedal(a)...

to si presne myslím aj ja, šak prečo by som musela práve ja variť, snáď sme už pokročili z doby kamennej a skostnatených predtav, že žena je doma na varenie, pranie a žehlenie a chlap sa vyvaľuje na gauči a frfle

Nick povedal(a)...

Este by Charlie mohla doplnit ze to valanie na gauci sa netyka mna a Reeda ;) neboli sme inspiracia, asi :)

Anonymný povedal(a)...

Šarlotka šak jasné, že nemusíš variť, prať, žehliť, akurát už len musíš nájsť takého junáka, čo to bude robiť miesto teba a rád :-)
A najlepšie striedať ich raz za dva roky, kým trvá to feromónovo-intelektuálne opojenie a junák sa tvrdošijne nezačne dožadovať devuchou pripravenej večere :-))

Anonymný povedal(a)...

charlie, to co je za pristup? slovenske mamicky ta takto do klubu neprijmu :D

pinda povedal(a)...

Plne sa stotoznujem s postojom JB a nekompromisne odsudzujem postoj Uz Nie Naivnej a samozrejme rychlo utekam kym ma netrafi nejaky zabludeny valcek na cesto :)))

Pecosita povedal(a)...

aaale, nie je to take zle ;)) teda...neviem, je pravda, ze som toho od teba vela nepapala zatial. ale sak co? fakt existuju ludia, chlapi aj zeny, ktori radsej varia, nez upratuju (vratane mna) ,takze ak najdes takeho, a dohodnete sa, nemas problema.

Anonymný povedal(a)...

na zaciatku su este stale nejake cudne znaky...

Charlotte povedal(a)...

uz by to malo byt prec, to len aby to nebolo take jednoduche citanie :-)