utorok 21. februára 2006

It's great to stay up late

Pretože si to môžem konečne zase dovoliť. A tak sa teraz zo zameškanej korešpondencie dozvedám nové veci.

Ja ho asi zderem! Ten chl(a)p nevie držať jazyk za zubami. Zase všetko vykecal. Že som sa dal na makrobiotické párky, že odmietam mlieko. Ale mne vážne chutia, sakriš! Aj keď... uznávam, piecť bábovku bez cukru je do neba volajúca nehoráznosť. Priznávam, chutila otrasne.

A tak idem na to pekne po poriadku. V prvej fáze žiadne mäso a mlieko, obmedzenie cukrov. Na rozlúčku sme si spravili palacinky. Neviem, akým zázrakom sa nám podarilo z litra tekutého cesta zhotoviť až 9 kusov!!! Tomu sa hovorí minimalizmus. Príprava trvala presne dve hodiny. Od smiechu a smradu prepáleného oleja, nás prešiel hlad. Tomu sa hovorí diétny prístup. Tomu sa hovorí - frknime to na blog, ako fotoreportáž. There u go...

Na prípravu deviatich palaciniek potrebujeme pol litra mlieka, 220 gramov hladkej múky (merané od oka, lebo do jedinej odmerky sme medzičasom naliali mlieko), štipku soli (morskej, ako inak?), od oka práškového cukru a dve vajcia (štylizácia obrázku je čiste náhodná - "toto nám určite zožerú!")

Následne všetko dobre premiešame. V rámci šetrenia svalov a vystupňovania kuchynskej zábavy používame ručný mixér. Dopredu si pripravte niečo dobré na čistenie obkladačiek...

Na rozpálenú panvicu (nie, nedotýkame sa jej prstom!) rozlejeme vopred pripravené cesto, so called maglajz.

Dno panvice pokrýva maglajz, a to rovnomerne. Teraz je ten správny čas venovať sa manikúre, kým sa nám palacinka nesfarbí do zlatista. Keď sa začne oddelovať okraj, je najvyšší čas, odložiť pilník a chopiť sa obracačky.

WARNING: Vyhadzovanie, hoc efektné, neodporúčame. Znižuje percento úspešnosti produkcie neuveriteľného množstva (až deviatich) palaciniek!

Pokus č. 1 - Za použitia olivového oleja a slabého plameňa plynového sporáku vzniká prvá palacinka, tzv. chudinka. Často býva terčom výsmechu všetkých zúčastnených.

Po úpornej námahe pozor na vysoko nebezpečných objedačov! Ich výskyt je v kuchynských priestor viac ako pravdepodobný a efekt ich pôsobenia vo vzťahu k motiváci palacinkára výsostne nepriaznivý (viď. obrázok vyššie)

Pokus č. 2 - Následkom pridania intenzity plynu a rastlinného oleja vzniká palacinka s kakaovým efektom, tzv. kakacinka. Konzumácia je možná, kakacinka chrumká.

Ak si naivne myslíte, že kakacinke, dokážete predísť tým, že pod maglajz systematicky podlievate olej, máte pravdu. Ale verte mi, taká kakacinka je siedme nebo v porovnaní s tým, čo zošuchnete z panvice plnej oleja.

Pokus č. 3 -Výsledkom úžasného nápadu použiť menej rastlinného oleja je tzv. (o)trhanec, konzumuje sa na mieste, príp. si k nemu šplechnite trochu džemu. Neodporúčame zvyšný džem z taniera konzumovať sacou metódou, vraj je to nechutné...

Pripravený (o)trhanec, alebo - ak ste boli šikovnejší ako objedači, tak - palacinku potierame džemom podľa vlastného výberu.

WARNING: Nedotýkajte sa Vašich vlasov, máte mastné prsty!

A pekne zrolujeme... Bacha, šmýka sa to :)

Nasleduje kultúrna vložka v podobe nemiestneho vtipu: Viete, aký je rozdiel medzi pílením dreva na cirkulárke a utieraním zadku po "e-e machen"?

Žiaden, pošmykne sa vám ruka a prsty sú v riti.

Rolujeme... Rolujeme... Rol... Som vravel, neškrabte sa vo vlasoch!

Fertig. No nevyzerajú lákavo? (Aj po nemiestnom vtipe)
"Aj tak si myslím, že tam nemala ísť hladká múka, ale minimálne polohrubá."

No zdanie môže klamať! Objects in the mirror are closer than they appear. Ako mi raz napísala Lenka: "Sójová nátierka mi predvčerom chutila. Včera mi ale chutila ešte viac, keďže som si na ňu nakrájala maďarskú salámu."

It's great to stay up late.

12 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

valam sa tu od smiechu ako blazon, este ze som sama v robote, lebo by z toho bol vyhadzov, neviem, ci by mi pomohlo: WARNING: Vyhadzovanie, hoc efektné, neodporúčame... tak na odlahcenie nieco eroticke :)) mas krasne prsty, milacik :)))

Nick povedal(a)...

Ostrovanka, teraz neviem ci ta sklamem, ale pri tom rolovani su to moje prsty :) Ale kazdopadne dakujem :)))))

Sa tu tiez rehocem ako kon, to je tak ked niekto nemusi vstavat do prace, a ja, ja tu uz som hodinu, bleah ... :)

Anonymný povedal(a)...

Palacinky podávané na "cibulákovom" tanieri!
Bomba! To musím vyskúšať!

Anonymný povedal(a)...

nick> uuups, tak za toho milacika sa ospravedlnujem, za tie prsty nie :)))

Anonymný povedal(a)...

to nemalo byt anonymne, len mi nezobralo meno...ja to nechapem, tato technika...

Charlotte povedal(a)...

genialne, vobec nelutujem ze som si to dnes tak zavcasu pozrela, len dufam ze stihnem elektricku...btw. take boli tie palaciky skvele, ze sa az podelit zabudli :-)

Anonymný povedal(a)...

charlie: o (o)trhanec si sa trhala!
jB: tie taniere milujem
ostrovanka: hoci moje prsty nevidno, mas pravdu :D

ostrovanka povedal(a)...

wow... takze obaja :)

Charlotte povedal(a)...

reed: to sice hej, ale odzemovanu som nemala ani jednu. Ale vdaka ze myslis na moju liniu :-)))))

Pecosita povedal(a)...

to isto robia z lasky ;) ale ano, branica precvicena...mozeme ist dalej.
kakacinku vyhlasujem za slovo tyzdna ;)))

Jasper povedal(a)...

ale ale
dievčatá
;)

Lilith povedal(a)...

Nerozmyslate nad vydanim obrazkovej kucharskej knihy? Mam chut ... na palacinky samozrejme ;-)