piatok 14. apríla 2006

(chlpatá) Oberačka

Tak sme oprali – biele na štyridsiatke. Ja spodné prádlo a nejaké tričká. Nick tiež prihodil nejaké spodky. Charlie dala pyžamo a Pecosita velikánsky uterák.

Tak sme usušili – na sušiaku v obývačke. Pozbierané prádlo sa u nás väčšinou suší aj po usušení. Potom nejaký iniciatívny jedinec vytiahne dosku na žehlenie, naštartuje nástroj a ide sa na to. Tentoraz som to bol ja, lenže...

Aaaaaaaaa! (Zdesenie)

Obzerám svoje spodné prádlo a nejde mi do hlavy, kde sa tam vzalo toľko vlasov. Krátkych vlasov. Beriem do rúk ďalšie a ďalšie. Samé vlasy. Vlasy spredu, vlasy zozadu. Vlasy zvnútra, vlasy z vonku. Zahreším.

Rozmýšľam. Pecosita strihala cez víkend Johnnyho. Áno, zase. Buď je tak veľmi nespokojná s jeho zostrihom, alebo jej i nám chce jej podvedomie niečo povedať... Je to jedno, lebo mne to došlo. Ten prekliaty uterák. Ten vychcaný, veľký uterák. Zahreším.


A teraz sú Johnnyho vlasy na MOJOM spodnom prádle. Na mojich tričkách. Vždy som túžil mať Johnnyho hrivu v rozkroku mojich spoďárov!!! Zahreším. Zas a znova.

Beriem prvý kus spodného prádla a nad vaňou sa ho snažím okefovať. Výsledok je nulový. Beriem pinzetu a vlas po vlase odstraňujem. Po pol hodine znova vidím svoje boxerky. Tie vlasy sa zapichali na tie najnemožnejšie miesta. Ďalej...

V utorok som odchlpoval svoje prádlo dve hodiny. V stredu v noci, keď Nick a Charlie zronení svojou vlastnou chlpatou oberačkou, pozerali film, ja som si oberal tričká, nadávajúc ako pohan! Včera som svoje dielko zavŕšíl. To najzavlasenejšie tričko som obral pinzetou za necelú hodinu.

Odporúčam, je to skvelé na podporu činnosti nervového systému a vylepšenie slovnej zásoby. Tú svoju som obohatil minimálne o pätnásť nových vulgarizmov.

Stačí nám dať vedieť, kedy budete prať. Pošleme vám Pecositu aj so zachlpeným uterákom. Bude švandaaaaaaa!

21 komentárov:

Jasper povedal(a)...

to Sita spravila, aby jej všetko naokolo pripomínalo Ďžonyho... verte mi... kukne ti do roz... na teba a čo nevidí?! Džonyho na Reedovi! :) A potom ťa začne podozrievať, že ho chceš konvertovať...

Nick povedal(a)...

Nieco na styl oberaj hrusticky oberaj .. Obeaj chupocky obeaj :)

Terra povedal(a)...

no reed, daj nejake nove ventilovace slovne...prave mi doniesli 5 krabic somarin a dve stohy knih a nemam to kam dat...nech ich mozem pocastovat originalne :D

holotrt povedal(a)...

:o) tych novych 15 slov by ma celkom interesovalo. Myslel som, ze uz ziadne nove neexistujú, že už všetky poznám...

Pecosita povedal(a)...

kajam sa kajam. zaujimave je, ze na om uteraku nezoastal ani vlasok. vlastne som tam ziadny nevidela, ani ked som ho do tej pracky pchala.podla mna je reedovo spodn pradlo tak pritazlive, ze aj vlasy, ktore na uteraku neboli, sa nan nalepili.

hroch povedal(a)...

povazujem za vyslovene pozitivne, ze pecosita tento incident prezila v dobrom zdravi, predpokladam ale, ze ju reed nezabil len kvoli tomu, ze mala narodky. sita, nabuduce to uz neriskuj! :)

Pecosita povedal(a)...

no, alebo skor preto, ze sme sa v ten den nestretli ;)citim sa, ako keby soms a druhy krat narodila.

Anonymný povedal(a)...

všetko vyhodiť aj s práčkou - jediné riešenie :D)

Anonymný povedal(a)...

WAU, tak tomuto vravim v pravy cas na spravom mieste...vcera ma moja Micka doma strihala, uterak lezi a caka na opratie v kosi na pradlo...precital som si tento clanok, nasiel ho a prelozil na ine miesto (kua len dufam, ze na to nezabudnem a nehodim ho nazad! to by som vymyslel vulgarizmy cislo 16,17...;o)

Pecosita povedal(a)...

branko: opatrne..lebo ja si este stale nie som ista zivotom...myslim,ze reed tak ci tak zavrazdi, ked sa vratim:)

germa: faakt?

Anonymný povedal(a)...

pecosita, ja by som tak, nemám už dobré nervy :-(

Pecosita povedal(a)...

no...ja som rada, ze reeda nepozarilo..to by ma mzelo :D

holotrt povedal(a)...

no a dozviem sa tych 15 novych vyrazov alebo nedozviem...?? poprosím privátne na e-mail :o)

holotrt povedal(a)...

síce pochybujem, že kamarát Milan v nich nájde niečo nové, ale jeden nikdy nevie... a ja ho chcem tak veľmi potešiť :o)

Pecosita povedal(a)...

holotrt: reedik sviatkuje :)

holotrt povedal(a)...

pecositka: :o(

Anonymný povedal(a)...

...a o lepiacej packe ste uz poculi?
lepsie ako pinzeta

Anonymný povedal(a)...

paske

Nick povedal(a)...

Kiezby nas to vtedy napadlo :)

Charlotte povedal(a)...

No, myslim ze na moje pyzamo by ani ta lepiaca paska nepomohla, kedze vlasy sa zabodli tak pevne, ze sa nedali ani vytriast, ani povysavat, ani nic. Fuj, ked si nato spomeniem, ze som nebola v stave ich povyberat este v stredu, stupa mi tlak. Este ze som doma.
Co uz. Aj ked neviem preco by Pecosita chcela mat Johnnyho vlasy zvnutra MOJHO pyzama???????? V kazdom pripade ja ich tam mat nechcem!
Prajem si pevne nervy po sviatkoch ;)

Anonymný povedal(a)...

kedysi davno si babky spolu sadli a sklbali perie...to uz bolo ale davno, dnes si sadnu stvokari a sklbu vlasy...;)