streda 12. apríla 2006

Zdenka Predná, Charlottina nevoľnosť, slepá baba a šampáňo v parku: tomu hovorím happy b-day

Poznáte to, keď sa už zobudíte unavení a viete, že ten deň bude nanič? Ja som sa tak zobudila včera. To som však ešte nevedela, čo ma čaká.

Ráno škola, potom práca. Svetlým bodom dňa mal byť koncert Zdenky Prednej, na ktorý sme mali ísť všetci z F-štvorky. Album sme mali napočúvaný, celkom sa nám pozdával. Hlavne Reed pri jej pesničkách rád skackal medzi dverami do obývačky. Poobede som sa stretla s Charlie a Nickom doma, Reed nás mal čakať pred Babylonom.

Naša klasická cesta električkou. Spolucestujúci z nás museli mať šou, ale niektorí si už hádam aj zvykli. Charlie sa ale sťažovala, že sa necíti dobre, že jej je nejako čudne, a že dúfa, že nebude grckať. Obaja s Nickom boli mierne haluzní, ale keďže to nie je u nich nič výnimočné, neprikladala som tomu žiadnu dôležitosť. Reed mrzol presne tam, kde povedal, že mrznúť bude, tak sme sa začali tlačiť dnu.

Prvý dojem nič moc, keď bola kosa ako na Sibíri a my sme sa naobliekali a v Babylone nefungujú šatne. Zmätok, panika. To však potom vyriešil niektorý z našich chlapcov, keď navrhli, aby sme išli úplne k pódiu a bundy si položili tam. Potom prišiel Hroch s kamošmi. Dosť sympaťák, ten Hroch. Fakt! Mali by ste ho spoznať. Ani sekuriťáka sa nezľakol...no dobre, tak len trošku.

Dali sme si gin tonik a čakali, že čo bude. A veru aj bolo! Prišla Tina s kapelou a vokalistkou Sašou (Áno, tou čo skoro postúpila namiesto Kepeňovej do SHS2) a parádne to rozbalili. Neviem, či je to len v Bratislave tak, alebo je to tak všade, ale ľudia, čo tam boli, prišli na koncert a stáli ako prikovaní a čučali ako puci. Bez pohybu, takmer bez známky života, naobliekaní v zimných bundách, potiaci sa a smrdiaci.

Dosť divné. Myslím, že Tina bola clekom rada, že sme tam boli. Z jej pohľadu, ktorý k nám často vrhala som to vycítila. Hneď ako to ona rozbalila, my sme to rozbalili s ňou. Zvyšok obecenstva na nás síce čudne pozeral, ale...nám to bolo total egal. Veď sme prišli na koncert, zabaviť sa, vyblázniť sa. Hroch a jeho company sa pridali k nám a vytvorili sme akýsi "živý" kúsok "mŕtveho" publika.

Tinu som poznala, aj jej hudbu, ale to, čo tá žena robí na pódiu, to je sila. Klobúk dolu. Energia a sexepíl z nej len tak sršia, a všimli si to dokonca aj naši chlapci, čo už je vzhľadom na ich orientáciu, čo povedať.

Zdenka to tiež rotočila na plné obrátky. Náš "živý" kútik si hneď všimla a nazvala ná tancujúcim fanklubom. Skoro sme rad za radom omdleli. Zdenka je kočka. A to fakt naozaj úplne vážne neklamem. A ten jej hlas! Kde sa to v takej malinkej osôbke berie? A tak sme skackali, spievali, tancovali... Len Charlie na mňa stále hádzala také čudné pohľady. Som sa bála, že hodí tyčku na toho strnulého fotografa, čo sa jej postavil rovno pred nos a ani keď ho poprosila, tak nechcel uhnúť. Suchár!

Keď došlo na odovzdávanie platinovej platne, Charlie zbledla. Nick sa veľkodušne ponúkol, že ju zoberie von. Reed zostal so mnou do konca a vyťakával a vyvreskoval so mnou: "Ešte, ešte!!!", keď sa Zdenka tvárila, že už koncert skončil. Prídavok bol úžasný. Najmä reagge verzia Nothing Compares To You, ktorou v doprovode Tiny koncert zakončila.

S Hrochom sme odniesli poháre k baru, Reed stále telefonoval a tváril sa pri tom, ako James Bond. Keď sme sa k nemu vrátili, všimli sme si, že Zdenka na druhej strane pódia dáva podpisy. Rýchlo som kúpila plagát a predierala sa cez detičky, čo mi boli akurát tak po pás, čo sa okolo nej zhŕkli. Asi na mňa zonvu prišla puberta.

Myslím, že F4 & friends slušne zvyšovali vekový priemer na koncerte, ale treba neskromne uznať, že aj úroveň zábavy. Zdenka sa s deckami milo bavila, a keď prišlo dievčatko na vozíčku, zoskočila z pódia a spýtala sa jej, či sa koncert páčil, a či hudba nebola príliš nahlas. Veľmi zlaté žieňa, táto Zdenka. Podísala nám plagát, heč! A keby ste náhodou neverili, tu je dôkaz!



Tak sme sa s Reedom a Hrochom pobrali hľadať zelenú Charlie a chrabrého Nicka záchrancu. Vraj nás čakajú na Račku. Po ceste sa Reed hral na to, že ja som smäd a auto je Sprite, tak ma postavil do stredu cesty...našťastie to Sprite nestihol.

Cupkali sme si spolu po úzkom chodníčku, keď zrazu Reedovi totálne hrablo, či čo. Vytasil na mňa takú dlhú vec! a začal ňou mávať pred mojimi očami!! Bol to šál. zaviazal mi oči. A potom...potom....Hroch zmizol, Reed ma roztočil, a vliekol niekam preč! Únos v priamom prenose!

On je strašná koťuha. Určite je členom sicílskej mafie a len sa tak nevinne tvári. Vláčil ma po cestách necestách, dokonca si vymýšľaľ, že: "Pozor stĺp. Pozor, schod!" A pritom tam žiadny nebol! Vyzerala som isto ako riadny pošuk. Nakoniec ma pustil nechal stáť, a že mám spievať hymnu...tak to už bolo na mňa po dvoch gin tonikoch trošku priveľa. Zrazu som tam stála sama, svet sa mi krútil. A bola som v takom tranze, že som si ten šál ani dole nedala. Zrazu sa Reed vrátil, ešte ma párkrát pootáčal, potiahol pár krokov a...

...dal mi dolu ten šál. Tám stál Nick s kapucňou na hlave (vyzerak ako okatý škrečok), v rukách mal tulipány, Charlie držala nejakú haluz, či čo to bolo a na lavičke za nimi stáli štyri poháre na sekt a dve sviečky. Vraj to je pohreb pre moju dvadsaťdvojku. Sviečky síce nehoreli, lebo fučalo ako hlúpe, ale boli. Romantika neuveriteľná. Vybozkávali ma, Reed ponalieval sekt a tak sme tam tak stáli v akomsi parku (fakt som bola dezorientovaná) a popíjali šampáňo.

Bola kosa, tak sme sa teda pobrali na električku. Nick niesol tú veľkú kyticu, čo najprv budila dojem haluze (poslal mi ju kamoš Iggy s priateľkou), ja som niesla tulipány, Charlie zvyšné dva poháre, vraj do výbavy. Všetci sme mali v ruke pohár so šampanským a...pohoda. Ľudia síce divno kukali, ale nikomu z nás to nevadilo.

Domov sme prišli totálne grogy, ale v super náladičke. Zdenku sme hneď nalepili na čestné miesto hneď na chodbe. Nech každý vidí. Prídite sa na ňu pozrieť, svedčí jej to tam!

Prajem všetkým, aby mali takých priateľov, ako mám ja. Takých, ktorí sú schopní vymyslieť takmer špionážny film, zahrať nevoľnosť na oskara, odísť skôr z koncertu, nehanbiť sa ísť po ulici so ženskou, ktorá chodí ako opitá a má na očiach šál, a to preto, aby ma potešili.

Charlie, Nick, Reed (v abecednom poradí) ĎAKUJEM! Nepamätám si lepšie narodeniny (aj keď to bolo o deň skôr).

31 komentárov:

Nick povedal(a)...

Tomu as vravi reportaz! :) Este by som len dodal, ze ja som daval tulipany a ze som si aj so Zdenkou pokecal. Teda som jej dovolil az dva songy zaspievat, comu bola rada a usmiala sa ;) Ja byt chlap, tak ju chcem! :) ehh, teda som .. no ved viete ako to myslim :)

Reed povedal(a)...

a ja dodam, ze som sa nehanbil tahat ta po ulici, lebo bola tma a na ulici ani zivacika. a este dodam, ze aj keby bola ulica plna a bolo na nej kopec ludi, aj tak to spravim, lebo by to bola prca. och, ta nasa telenovela :)

Terra povedal(a)...

Pecosita siicko najlepse :) k 23, teda takych kamosov Ti len zavidiet ;)
(pozvem vas na svoju oslavu nech to neni mrtve?? :D )

Pecosita povedal(a)...

nick, tulipany som opravila aco sa pokecania tyka, chcela som, ale kurnik, ved to by bol potom roman, ved o tom napis sam, pusinka.

reedik: ach, aj ja ta lubim.

medenka: pozvi, dojdeme..a mozno aj ja teba na oslavu pozvem...bude este taka vacsia ;)

Pecosita povedal(a)...

medenka: jaaj a dik :)) velmi pekne dakujem...a my ozivime aj...mrtve more

Terra povedal(a)...

Pecosita: aprilove oslavy mozem:) ked sa zide take stado barancekov ...jaaaj...veru to bude pajaaadaaa :D

Pecosita povedal(a)...

ano, baranceky su fajn...:) aj jasper je barancek :D bee bee

pinda povedal(a)...

pecosita: Vsetko najlepsie ty stara paka! CMUK :)))

Pecosita povedal(a)...

aj teba lubim, dnes lubim vsetkych ;)

Nick povedal(a)...

Pinda :))

holotrt povedal(a)...

pecositka: ja už som ti sice dnes gratulíroval instantne, ale veď to neva: ŠECKO NAJ NAJ NAJ!!! ;o)

čeče, viem si predstaviť, ako na vás kukali všetci - ja neviem, ale slovač sa na koncertoch akosi nevie odviazať a len sedí a sedí a sedí, sem tam zaťapká.. ešte že ste tam boli vy ;-)

Nick povedal(a)...

Holotrt, presne si to uhadol, nevedia sa odviazat.. a ked sa niekto odviaze (ako my vcera hned zo zaciatku) tak len divno pozeraju.. zvlastne..

holotrt povedal(a)...

nick - tak veru... A som udiveny, ze mladi. Ked som bol v Brne na ZZ-Top, tancovala, hulakala a spievala cela hala Rondo a to bol vekovy priemer tak okolo 40r. A tu v ZA na Lucke Bilej to secko sedelo ako matohy v hladisku, ako keby pocuvali Pavarottiho a nie "Laska je laska"... tsss, divné je to :o)

Anonymný povedal(a)...

pecositka:))))...som strasne rada ze si na takychto ludi natrafila:))))
blaaaazni:)))))))))))))))))

Anonymný povedal(a)...

kto je tina?

holotrt povedal(a)...

germa - to je taká jedna mladá kávová spevanda ;o) http://chat.sme.sk/?id=66

holotrt povedal(a)...

germa / appendix: alebo aj tu: http://music.box.sk/news.php3?id=9131

hroch povedal(a)...

sita, ja len ospravedlnim... zmizol som, lebo to bola vasa party, nie moja. my hrochy sme plache zvery... ale aj ja prajem vsetko naj :)

Reed povedal(a)...

hroch: ja sa ospravedlnujem. bolo to take nanajvys blbe (odo mna). musel som drzat hubu. takze sorry a see ya soon ;)

Anonymný povedal(a)...

Sita - všetko najlepšie k narodeninkám ... :) aj narodkový cmuk posielam

Anonymný povedal(a)...

darcek sa vzdy nejaky najde...ale taki priatelia, ti su jedinecni...a vy ste uplne 1st class, nech to stoji co to stoji, za ten let to stoji...a vzdy len prvou..:)tak stastne a vesele a vela vody a sibacov a vsetko lekvarovobuchtove (=dobre, mnam mnam...) do noveho roku a este vela vela stastnych a uletenych vyroci:)
licny cmuck a pevny telovy stisk, teda hug:)

hroch povedal(a)...

reed, ja som vsetko vedel, lebo mam spionov vsade. takze no apologies, hlavne ze bola sranda :)

ostrovanka povedal(a)...

cositta, vsetko naj a straaaasne velky cmuuuukkkk a si u mna jednickova spisovetelka :))) adela sa moze strcit :))))
a tych tvojich zlocincov ti fakt ale fakt zavidim :)

ostrovanka povedal(a)...

a keby som bola chalan, tak ta chcem, vlastne to by som chcela asi reeda a nickyho, boze uz ste ma uplne zblbli :))) zlocinci !!!!

Pecosita povedal(a)...

dakujem vsetkym.

U: no joo, ja som tiez rada...ze som na nich natrafila...vies ake to bude super, ked budeme niekedy taki starcekovia a starenky a budeme spolu blbnut???

Myshulka: daaakovacka...ano, my sme super paradna klaaas, lebo...no, lebo je to tak...

Hrosik: taka vacsia party este len bude ;) dondes?

Gloomy: dakovala acmukala back

Germa: tinaaaa, no tinaaa...to si kukni holotrtove linky...a ked niekde zozenieme nejake MP3 tak ti posleme...fakt dobra kocanda a fajne spieva.

Ostrovanka:veeru, mojich zlocincov mi viaceri zavidia ;) ale ja ti ich niekedy poziciam, ak budes dobra. dakujem za cmukadlo a aj za kompliment, normalne sa cervenam.

ostrovanka povedal(a)...

a myslela som adelu banasovu, akoze ta je za vtipnu :)))

Pecosita povedal(a)...

jaaaj, achaaa, som aj kukala na to, ze aka adela ;))

hroch povedal(a)...

pecositka, ak mi to casovo vyjde, pridem rad. ale radsej sa ti neslubim naisto... budem prekvapko :) ved sa dohodneme cez nicka, aspon z neho bude uzitok :P

Pecosita povedal(a)...

ano, aspon nieco nech z neho mam, ked uz ma nechce :P :D

Nick povedal(a)...

Oni o vlku a vlk tu! vzdy mi vravievali, nesed na studenom muriku, bude vlk, no des ;) .. ale k veci .. ehh, aha, ostrovanka, soms a tak pobavil na tom druhom commente ze az ;))

Pecosita povedal(a)...

pusinka, no mne o tom sedeni na muriku a veciach s tym spojenymi radsej nehovor ;)