štvrtok 8. júna 2006

Lenivá Charlotta

Prišla na mňa lenivosť. Len teraz neviem, že aká, keďže jar už bola, oficiálne je leto a vonku to vyzerá na jeseň. Nazvime ju rozlišovacia. Tak ako tú diétu, čo som nedávno videla v telke, kde do nás zase tlačili, že akí sme obézni, ako sa zle stravujeme, málo cvičíme a blablablaaaaaaaaaa... Hlavne že sme stále pekní. Ale vráťme sa k podstate veci. Zobrala som si na pondelok voľno, že pôjdem ku kaderníčke, nech sa na mňa dá zase aspoň trochu kukať. Nakoniec z kaderníčky nič nebolo, tak prišiel na rad náhradný plán.

Ešte včera večer som sa sama so sebou, aj keď po stráaaašne dlhých úvahách dohodla: doobeda skočím do knižnice (fakt tam nechodím často), potom hurá do práce a večer ešte na angličtinu. Za normálnych okolností by to bol taký môj normálny deň. Čo však Charlotta – pokušiteľka chcela, sa jej aj podarilo. Ráno o siedmej zvoní budík, odhrniem záves, slniečko je už relatívne vysoko, ale moje oči naopak relatívne hlboko. Neviem kedy som si navykla spať osem hodín denne (!), ale musím s tým okamžite prestať, lebo si pokazím reputáciu. Charlotta začala vymýšľať a spustila: „ale moja, kam by si chodila, veď máš voľno. Do práce? Nemusíš tam byť každý deň. Vyspi sa, aby si sa zas celý deň nedula na ľudí a nečučala na nich jak čerstvo vyhrabaný krtko. Šak oni za to naozaj nemôžu, že sa furt na superženu hráš a nevieš, kedy je na čase počkať na supermana.“ Jaaaaaj, to by som sa ale načakala. Aj možno celých tisíc rokov. A čo keby nejaký ten na koni za ten čas zabudol, že ružová trúba ešte stále kdesi drichme, čaká a nie a nie sa prebrať? To by bola pakáreň. To si v tejto situácii fakt nemôžem dovoliť.
Nakoniec som skončila pri pozeraní relácie pre ženy o chudnutí za nula korún, v strašnej kose a s plným tanierom jedla.
Takže ponaučenie: nedebatovať po ránu so Charlottou, lebo tá by aj ťavu presvedčila, že po hrbe by sa jej lepšie po púšti behalo a ani prstom by pritom nemusela pohnúť;)

21 komentárov:

Pecosita povedal(a)...

stava sa z teba CLOVEK???

Nick povedal(a)...

Neverim :))

Reed povedal(a)...

sita: nestras!
charlie: nabuduce sa pridam, len daj vediet... milujem programy typu teleshoping - ved opytaj sa pecosity, ako som dnes zdrhal z obyvky, len co sa TO zase objavilo v telke. ble!
ale ten plny tanier, tak to je moje :))

Pecosita povedal(a)...

ano ano, utiekol ako pred zivelnou pohromou a pritom stacilo tak maaaalinko :) prepnut :D

Anonymný povedal(a)...

tak teraz nechapem, charlotta píše o charlotte?

Charlotte povedal(a)...

sita: to bude ten najvacsi problem - prepnut, kedze nemame dialkove :)

germa: to je v pohode, len mala schiza ;)

btw. clovek? zo mna? to co je? take nepoznam, nemam, nechcem alebo zeby predsa? :)))

hroch povedal(a)...

charlie, ako rad by som sa pridal. po velmi tazkej a kratkej predchadzajucej noci som dnes spal 11 hodin straight... a nic. chcelo by to este spat, ale praca nepocka. vzdych...

Jasper povedal(a)...

Bohajeho! Hlavne ten plný tanier jedla ma vyľakal! Oné - dúfam, že tam neboli tie štrúdle, čo ste konzumovali makrobiotici v nedeľu... potom by som už uplne stratil dôveru vo vaše nadprirozené stravovacie schopnosti ;)

Idem sa osprchovať.

(A Hroch, nestraš, človek aby si myslel, že jedenásť hodín nestačí...)

hroch povedal(a)...

nuz, jasperko, nestaci. aspon mne dnes nie. tak do seba lejem nemenovany colovy napoj a dufam, ze v nom je dost kofeinu, aby som prezil den :)

charlie, vy ste jedli strudlu??? nadprirodzenu?

Reed povedal(a)...

jasper: ty bonzak! keby len v nedelu. pondelok som ju dorazil. ale bola makovo-jablkova. nebyt tej bielej muky a krystaloveho cukru, tak je v pohode. odvtedy mam vycitky... no tak dobre... NEMAM! vtedy som to potreboval a chcel. pockat, pisem este o strudlicke? :))

Charlotte povedal(a)...

vsetko vykecate, este zacnite o tom tvarohovom kolaci, co som jedla v nedelu a v pondelok vecer a uz vam nic nepoviem :))) ale take skvele domace kolace, mnamiky mnamiky :)

hroch povedal(a)...

tolke sklamanie. to znamena, ze na mojej teoretickej kolaudacii budete jest aj tie teoreticke syrovo-brokolicovo-spenatove krokety a teoreticku vyprazanu zmrzlinu. vsak? :)

Pecosita povedal(a)...

teoreticky je mozne vsetko :)

Anonymný povedal(a)...

hmmm ... to ja furt otravujem ľudí s tým, že "chudneme do plaviek" ... leto je už takmer tu a ja sa prežieram všetkým, čo kde vidím ... ale aj tak vravím, že chudnem ...
a 8 hodín spánku? to chceeeeem

Jasper povedal(a)...

Ale decká, no! ;)

Reed povedal(a)...

jg: my nie sme z grecka

Pecosita povedal(a)...

ani mandarinky

Nick povedal(a)...

Ked uz sa tu bonzuje, tak Charlie mala aj jednu kocku cokolady! :)))

Reed povedal(a)...

ano, ked uz sa tu bonzuje, tak... nicky namiesto ucenia len drichme, chodi po kaviarnach, kuka telku, zere a...

hroch povedal(a)...

a co? reed, to mi nerob, teraz som cely nervozny z toho, aku zavaznu informaciu si zadrzal! :))

Pecosita povedal(a)...

a vykecava s hrochom a pecositou pri milionarovi pre nevestu :D