sobota 5. augusta 2006

What time is it?

Keď som po prvýkrát cestoval do cudziny, kamarát Adam mi dával radu. „Nickie, ak ideš do cudziny, stačí, ak vieš povedať slová sex a peniaze v ich rodnom jazyku a dohovoríš sa určite.“ Adam ich vedel povedať v najmenej dvadsiatich jazykoch. Aj tak v Írsku dopadol. Na letisku za detektorom kovov s vibrátorom a nožničkami v ruke bez vysvetlenia. Sex a peniaze mu vtedy nepomohli.

Teraz po dovolenke viem, ako sa to správne robí. Naučil nás to Italian boy. Prišiel nenápadne, zložil sa na pláži, vyzliekol sa a začal sa preťahovať. Šnúru, taký rozkrok, hen taký výkop. S Valachmi sme len kývali hlavou, čo to bude za termošku. A aj bola, buzo ako vyšitý.

Došiel za nami s diskrétnou otázkou. „What time is it?“ Odpovedali sme a vzhľadom na to, že som nevedel, či vie po nemecky, som si odpustil poznámku typu „Eine blöde anmache“. To však nebolo všetko. Prihovoril sa i druhýkrát. Ako inak. Čakali sme to, keď už na nás neustále zízal. To už komunikoval s jedným z Valachov.

Italian boy: Sorry guys. And where are you from?
Valach: Slovakia.
Italian boy: And are you here together?
Valach: Yeah.
Italian boy: But are you three here together?

Neviem čo tým sledoval, ale zjavne mu jeho predstavivosť pracovala na plné obrátky.

Italian boy: And are you gay?
Valach: Yeah.
Italian boy: Well, nice to meet you. I’m ….

V tom momente si neuveritelne dačo zašomral. Ja som bol už v kŕčoch na deke.

Valach: Hmm.

A Vlach pokračoval v čítaní časopisu. Ako som sa neskôr dozvedel, nerozumel mu a ani nepostrehol, že sa predstavil. Bol to oddrb storočia, nechcený ale zato riadny. Zbavili sme sa Italian Boya. Celý pobyt nás našťastie ignoroval, až posledný deň dobehol k nášmu autu, že či tu nepoznáme dáke kluby, kde by sa mohol zoznámiť. Chudák, fakt že bol na tom zle asi.

Na čas sa nás prišiel spýtať aj taký Nemec z jednej rodinky. Asi sme fakt vyzerali, že v batohu máme kukučkové. Oni ale boli ale neskutočne milí, zachránili sme im veci pred odfúknutím do mora, začo sme trocha pokonzervovali a dostali keksy. Socializing ako má byť. Mňam, dobré boli. A sýkorky tam boli obvzlášť dobré. Mňam. A aj chobotnice, asi som na nich závislý. Mňam. Ale tie polonahé sýkorky. Mňam. Chuťové okienko končí.

7 komentárov:

Nick povedal(a)...

Hehe :))

Pecosita povedal(a)...

:D

hroch povedal(a)...

ja mam tiez jednu prihovaraciu prihodu. ale to sa neda napisat, to sa musi pocut. mi to pripomente, niekedy predvediem... :)

Stephen Woolf povedal(a)...

:) sýkorky ma nezaujímaju .. zaujíma ma jedenie!

Anonymný povedal(a)...

muhehehehe - a to uz dorekreovany?
Off topic, tak uz viem, co vedela nemecky ta zufala Slovenka s vreckovym nozom na Schwechate :D

Nick povedal(a)...

Hroch, zabudol sooom :))

Stephen, ako inak ked uz mas sykorku v hniezde :))

Elisabeth, ano ano, uz som, bola to kratka rekreacia... vidis predsa len nieco vedela :)

Pecosita povedal(a)...

nick: aka metafora! ;))