utorok 5. septembra 2006

Predražený účes

Návštevu u rodičov v mojom rodnom mestečku zvyknem využiť aj na návštevu kaderníčky. Je dobrá, bo je telepatka a dokáže pretaviť moju predstavu vo vlasatú realitu. Okrem toho, oproti tým bratislavským salónovým expertkám má aj značne nižšie ceny. Dostanem kvalitu za rozumnú cenu.

Minule som to však neprešpekulovala až tak dokonale. Vybrala som sa ráno do salónu, všetko prebehlo hladko, s účesom som bola veľmi spokojná. Vyžehlené vlasy sú pre mňa vždy zážitok, pretože rovnosť je za normálnych okolností pre moje vlny doslova nedosiahnuteľný stav. Mám potom tendenciu stále si tie rovné chaluhy chytať. Po ceste naspäť som nemohla spustiť oči z mojej ofiny v spätnom zrkadielku. Žena za volantom.

Moje rodné okresné mestečko, napriek tomu, že je to tak trochu diera, zažíva denne dopravnú situáciu, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani hlavná dedina v čase rannej špičky. Funguje to tam tak najmä odvtedy, čo akosi divno zmenili systém naskakovania zelenej a červenej na semafóroch hlavnej (a jedinej) svetelnej križovatky.

Chcela som sa vyhnúť brutálnej zápche, tak som si to švihla, tak ako zvyčajne, bočnou uličkou. Bohužiaľ, odkedy som tam bola naposledy túto uličku zmenili na jednosmerku. Tak som sa ocitla zoči voči pánom policajtom. Zlízla som parádnu pokutku. Nepomohol ani nový účes, ani vystrašený pohľad, ani môj argument, že veď ešte nedávno tu tá blbá jenodsmerka nebola, ani to, že som chudobný študent (aj keď môj účes na to nevyzeral) a ani to, že nemám hotovosť. Je mi jasné, že strážcom poriadku a dodržiavania dopravných predpisov som to hovoriť nemusela. Číhali tam totiž zjavne naschvál na rodákov, mne podobných, ktorí už po meste jazdia tak akosi automaticky a značky si veľmi nevšímajú. Najmä také, ktoré by človek na niektorých miestach skutočne nečakal a ešte k tomu dobre skryté pod stromami. Policajt bol však aspoň slušný a to ani netušil, že to je moje tenkrát poprvé. Teda...čo sa pokút týka.

Ostrihanie ma síce vyšlo o niečo (dobre, tak o dosť) drahšie, než som mala pôvodne v pláne, myslím ale, že celková suma sa na „vychytené“ salóny mesta Bratislavy ešte stále nechytá.

21 komentárov:

hroch povedal(a)...

takze koniec koncov dobry deal? nabuduce prejdi na cervenu, ci sa to este stale oplati :)

Pecosita povedal(a)...

vlastne ano...ale...ten streees! ;)) ja som inak slusny vodic.

Charlotte povedal(a)...

niekedy si myslim, ze aby sa strazcovia dodrziavania dopravnych predpisov nenudili, vymyslaju podobne zlepsovaky..dokonca som pocula, ze minule merali rychlost alebo kontrolovali auta priamo pred policajnou stanicou, aby sa nahodou neunavili, keby sa mali premiestnit o kustik dalej v snahe zarobit na odmeny...zbohom peniaze, nase tazko zarobene :)

Pecosita povedal(a)...

kokso, citim sa ako nejaky spoznor ;) nielen odvodmi, ale aj pokutami ;) ach...snad sa mi za to niekto niekedy odvdaci ;)

hroch povedal(a)...

sita, vesmir to vsetko vidi a karma je karma. takze sa ti to urcite niekde zuctuje ako plusove body.

Pecosita povedal(a)...

znamena to,ze od teba dostanem zvieratko na vianoce ;)? hehe

Anonymný povedal(a)...

cositta a nedalo sa to uhrat trebars: ze ak ti nedaju pokutu, tak ich uceses a budu taki krasni ako ty? :)))

Pecosita povedal(a)...

O: heh, vidis? to mi v tom strese nenapadlo ;) nabuduce skusim

hroch povedal(a)...

zvieratko? vysypem ti nejake molie larvy z nickovej cokolady? :)

Pecosita povedal(a)...

heh....mole nespominaj...bo sa ich nikdy nezbavime :)

maTilda povedal(a)...

no lenže ale áká si bola krasavica :))) s tými vyžehlenými vlasmi, čistá managérka..

3/4 povedal(a)...

Novy model platenia pokut by mal byt na zaklade osobneho sponzoringu. Napr. ja prekrocim rychlost, stopnu ma, ale zaplatim pokutu "mojmu" policajtovi.
Kedze je ovela viac potencionalnych platiacich ako policajtov, tak sa policajti budu snazit ziskat si viac platiacich vodicov. Nejake zlavy napr. alebo ine vyhody a pod.
No a z toho co zarobia odvedu statu 50% dan (alebo viac, alebo menej). Ostatne bude ich.
Na konci roku bude vyhlasenie najlepsieho policajta - najviac pokut. Najlepsi platiaci - ten dostane na dalsi rok prazdniny.
Najhorsim policajtom bude odobrana licencia a ich platiaci obcania budu rozdeleni medzi najlepsich, ktori mozu zvyhodnit sluzby. Najhorsi dostanu rocnu pauzu a po toku si mozu zacat zhanat obcanov. Ak podpisu minimalne mnozstvo novych kontraktov bude im obnovena licencia. A tak.
Este nejako do toho dostanem mnozstevne zlavy, jarny vypredaj a podam navrh do parlamentu.

Anonymný povedal(a)...

..no tak teda toto..

Anonymný povedal(a)...

jaj...aby som sa nezabudla pochvalit...mam novy uces:)))) a zaplatila som za neho hriesne peniaze...mesiac nejem:))))

Stephen Woolf povedal(a)...

ja cem vidieť ten učes!

Anonymný povedal(a)...

to je tak ked sa zenska obzera v spatnom zrkadle aku ma fasa novu frizuru a nekuka na znacky, ze vam vobec vodicaky davaju .-)

Anonymný povedal(a)...

vies si predstavit tu nudu, keby nas nebolo? :)

hrosica

holotrt povedal(a)...

Pecositka... verim, že si očarujúca aj s novým účesom, ale sa nám to troška predražilo, nee? ;o)
Ja som investoval v NAY 300,-Sk do takej peknej malej sikovnej elektrickej masinky, ktora mi oholi dokonca aj fousy a veskery nepotrebny porast... a svaty pokoj... nechces to skusit?
Veď aj Sinnead bola na koleno... ;o)
PS.: a poprosím bez pozníňámok na adresu holých hláv ;o)

Pecosita povedal(a)...

matilda: som sa ti lubila, ze? :) som to vedela, na tej posteli u teba to bolo citit ;)

neuplny: ty si sa fakt minul povolaniu.

dusko: no..ano, toto!!! ;)))

u: tak to chcem vidiet...nejes, ale isto pijes ;))

stephen: uvidis, ale vyzehlene to uz nebude..naparovacka nestaci ;)

grgac: vrrr....chlap!

hrosica? ty si nejaky hrochov pribuzny? :D

holotrt: no, ale ty mas peknu lebku ;)

Anonymný povedal(a)...

to pecosita: isto nie, snad mi to prepaci :)

Anonymný povedal(a)...

na dresu novych ucesov- kolka skoda, ze mi to vydrzi tak cca dva tyzdne, tak pekne ostrihane, potom vlasy dorastu a mozem ist znova. Co ja za to mozem, ze rastu tak rychlo???:)