utorok 21. novembra 2006

Doplňujúce prkotinky k pondelňajším njúzom o víkende

Náš milovaný Reed síce napísal podrobné njúzy o víkende, ale keďže väčšinu toho posledného predĺženého strávil mimo našej domácnosti (a taktiež spoločnosti) považujem za nutné vyčerpávajúce informácie o jeho činnostiach skromne doplniť o pár drobných pikošiek z víkendu zvyšku štvorky.


Čaro hlavnej stanice a nočných šprintov

Vzácna návšteva, Matilda aj s jej Šťastím, dorazili vo štvrtok večer každý zvlášť. Tak som šla sama, samučičká (lebo zvyšok štvorky mal neodkladné povinnosti: Nick spánok, Charlie musela práve v ten večer začať písať diplomovku a Reed učil) najprv vyzdvihnúť Matildu. Stanica bola plná vskutku zaujímavých ľudí, niektorí na mňa dosť divne pozerali. Neviem prečo. Vlak, ktorý ju mal dopraviť do hlavnej dediny samozrejme meškal, tak som si staničnú atmosféru užila naplno. Keď konečne dorazila, mali sme niečo vyše hodinky len pre seba, kým ďalší vlak neprivezie jej Šťastie. Tak sme si dali taký nežný šprint zo stanice na Obchodnú, kde sme rýchlo spráskali pizzu a jednu vzali do ruky. Chlapi bývajú po cestovaní hladní. Potom s pizzou a záhadnou igelitkou, ktorú Matilda nechcela pustiť z ruky, sme uzavreli okruh a druhou stranou šprintili naspäť na stanicu. Beh je zdravý, škoda len, že moje módne čižmičky naň neboli uspôsobené. Párkrát som sa šarmantne pošmykla a niekoľkokrát som koketne zakopla spôsobom, že keby som trošku stratila balanc, tak by som si asi parádne odrela moju nežnú tváričku rozplaštením sa na nie celkom hladkom chodníku.

Šťastie dorazil práve včas, inak by sme asi úplne docapkali sklo výkladu toho gýčikovitého obchodíku, ktorý stojí v strede stanice. Tam sme dospeli k úžasnému zisteniu, že všetky plyšové zvieratká, okrem prasiatka majú psíkovské nosy.

Nebudem to naťahovať, takže v skratke: záhadná igelitka obsahovala už spomínané trdelníky, ktoré padli veľmi vhod najmä na raňajky. Šťastíčko vyťahoval z vrecka roztopenú mentolovú čokoládu a láskyplne ňou kŕmil Matildu čudujúc sa, prečo si ja nechcem dať. Na zastávke električky sa pokúsil mobilom natočiť, ako rýchlo viem žmurkať a robiť riasami prievan. Doma sme uvarili víno a viedli dvojzmyselné reči o všelijakých nezmysloch.

Ležérne, inteligentne, pripitučko

Sviatočný piatok sme strávili ležérne. Dlhým pyžamovým vysedávaním, skvelou večerou v červenom podniku, kde sa k nám pripojil aj voňavý M., ale aj nie až takým skvelým nákupom v Tescu, kde ma obchádzali mrákoty. Skutočne to asi nie je miesto pre človeka, ktorý omdlieva už pri náznaku davu. Tam sme kúpili ingrediencie na bavoráčik a raňajky a pádili domov. Otestovali sme sa spoločne, Nick konzultoval s Reedom cez ICQ (darmo, ani diaľka ich neoddelí), Charlie po vyhodnotení chytila depku, bo zistila, že nie je bezchybná. Pomaly pri tom chlipkali bavoráčiky, až sme zistili, že v tej fľaši fernetu (ktorý sme kúpili čisto kvôli žalúdočným problémom ako medicínku) už toho veľa nezostalo. Dokázala to aj dych vyrážajúce informácia, ktorú mi podala Matilda, keď na otázku: „Vyzerám strašne?“ odpovedala: „Nieee, vyzeráš hebko a prítulne.“ To už bol neklamný signál na odjazd do postieľok. Moju hebkosť a prítulnosť si mohla vychutnať nočná návšteva, ktorá za mnou prichádza spravidla o polnoci (nie, nie je to upír, aspoň myslím).

Kutlúra a iné intelektuálne záležitosti

Udialo sa ešte veľa zaujímavých vecí, ale to by bolo na pikantný román, tak preskočím priamo k sobotňajšiemu večeru. Po divadle nás chlapci opustili, pretože chceli stihnúť večerníček. Zostali sme s Charlottkou a Naelkom, navštívili sme jeden smradľavý fast food a potom sme sa presunuli do baru Za operou. Bol to hold tematický večer, od činohry nie je k opere až tak ďaleko. Majú tam také divné stoličky, ktoré vyzerajú ako kráľovský trón.


Zišla sa spoločnosť veru vyberaná, poznali sme len Naelka. Bola to teda výborná možnosť spoznať pár nových zaujímavých ľudkov, podebatiť o dvojkovej sústave a význame matematiky pre rovnováhu vesmíru a tiež sa dozvedieť niečo málo nového o sebe. Keďže Naelko bol práve ten spájajúci prvok, ktorého poznali asi všetci, tak sme ho poverili predstavením každého na spôsob Bridget Jones: o každom pri predstavovaní povedať pár slov. Tak sme sa dozvedeli, že s nami pri stole sedia dvaja kameramani, novinárka a zároveň bojovníčka za práva menšín, mediálna guru, grafik makrobiotik milujúci obchod Kaktus bike (áno, existuje viac harmonických ľudí než dva kusy, s ktorými žijem v domácnosti).

O Charlottke a mne povedal aj to, čo sme ani my samotné netušili. Tak sme sa dozvedeli, že Charlie je bankárka a ja som skvelá milovníčka. Neviem, kto bonzoval, ale...čo je pravda, nie je hriech ;). Tiež sme sa od grafika makrobiotika (ktorého by podľa môjho skromného názoru mala Charlie minimálne z praktických stravovacích dôvodov zbaliť, pretože dotyčný sa nechal počuť, že by nám aj navaril...a je aj fešný) dozvedeli, že my dve sme ako manželia po dvadsiatich rokoch. Tak sa stále doťahujeme a dopĺňame. A spýtal sa dokonca, či nie sme pár. To sme to teda dopracovali! Nie len, že bývame s dvoma chlapmi, ktorí sú si partnermi navzájom, ale ešte aj my dve pôsobíme ako párik. Sme síce neštandardná domácnosť, ale toto by už asi bolo fakt prisilné kafe.

Off topic

Týmto sa dáva na známosť, že vás, našich milých priateľov a čitateľov už čoskoro čaká úžasné prekvapenie! Táto moja poznámka má vo vás vyvolať príjemné očakávanie a zvedavosť, ktorá ale v žiadnom prípade nebude ukojená skôr, než príde ten správny čas.

42 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

no jasné, dáte sa dokopy. Stále ti to navrhujem:)

Nick povedal(a)...

Neslo tak ani o ten vecernicek, kedze Grace Anatomy je ovela lepsie, ale skor o to, ze sme boli unaveni a niekto aj chory ... neznasam bolest hrdla

Pecosita povedal(a)...

nicky: grace anatomy chodi v sobotu vecer? alebo nehapem? ;) sa neurazaj, som nechcela popisovat, ze ste si spravili pizzu a cucali na bednu...vecernicek znie lepsie ;)

ge: ha...vedla ;)

Reed povedal(a)...

večerníček? o deviatej? mmm, to bol iný večerníííček! :))))
čučali na bedňu? nicky, na tvojom mieste by som sa urazil. akáže si ty už len bedňa! :P
no, nejaká si z toho makrobiotika na vetvy, len aby sa upír neurazil...

Pecosita povedal(a)...

pise sa na vetvi ;)vzor ulica.

tak ty si cucal na nicka a jedol pri tom pizzu, si sa neokyckal, pusinka? ;)

Pecosita povedal(a)...

alebo iny vzor? teraz som zmatena, sakra....ake je mnozne cislo od vetva?

Pecosita povedal(a)...

kost?

Pecosita povedal(a)...

tak a som sa chytila do vlastnej gramatickej pasce ;)

Nick povedal(a)...

Je to zena a je to na vetvy :))

Nick povedal(a)...

To uz by bolo keby boli vetvy makke :) To uz aj haluzi by mohli byt a to vlastne haluze su :)

Anonymný povedal(a)...

Dúfam že to "Kutlúra" tam je naschvál, znie to dobre, čo je to? :)

Anonymný povedal(a)...

vetva musi byt zarucene tvrda, len vyschnuta je o nicom

Pecosita povedal(a)...

vurdo: to je podstatne meno vtvorene zo slovesa kutlit ;)

nick: sakra ;)

reed: ospravedlnujem sa ti hlboko, vecer ti dam pusu.

Pecosita povedal(a)...

nick: inac, nepove sa na zeny, ale na zene, zlatko, vies? ;)) tak potom je asi gramaticky spravne na vetve, nie? ;) toto je inyyyy reeebus.

Anonymný povedal(a)...

prekvapenie? jednoduche. budu fotky. (alebo sa niektora z vas s nikym zacala frajerovat;o)

Reed povedal(a)...

pre analfabetov:
http://kssj.juls.savba.sk/kssj.cgi?term=vetva&s=exact&inenc=utf-8&outenc=utf-8

a plural ti nic nehovori??? LOL

Reed povedal(a)...

pusu? a to ma byt ospravedlnenie? do paze, zase aby som sa do vlastneho domova zakradal ako vrah, aby som nenapadne vklzol do kupelky a vykonal osobnu hygienu, aby som sa schovaval v spajzi s vecerou v ruke, len aby som jej unikol... puse!
:)))

Nick povedal(a)...

Pecosita, odporucam ti uz viac nepisat, lebo to bude este vacsia blamaz nez je .. kazdopadne uz som ti rezervoval pozemok v Komarne. Platit ho uz ale musis ty :)

Reed povedal(a)...

dnes som volal na sud do Lucenca. odporucim ta na vyberove konanie, nebudu potrebovat tlmocnika :D

nezábudka povedal(a)...

udivuje ma taká diskusia o vetvách, lepšie povedané o neznalosti gramatiky

Reed povedal(a)...

branko: fotky? to snad nie!

vurdo: skús kssj (kratky slovnik slovenskeho jazyka), ak to nepojde, tak kspj (kratky slovnik pecositinho jazyka).

no povedzte, nie je zlata, ako sa domotala? :)

Reed povedal(a)...

nezabudka: ale tato diskusia nie je o neznalosti gramatiky. tato diskusia je o tom, kto hodi vtipnejsi koment... hold, ako kazda diskusia tu :P

Nick povedal(a)...

Nezabudka, aj geniovia obcas zostanu nepochopeni :) Len teraz ze ci to je na margo tychto vtipkov, alebo pecositinho slovnika, ze :)

Pecosita povedal(a)...

ja skor myslim,ze jeden o koze, druhy o voze...;)
aky plural? sak sme sa bavili, o tom, co sa pise, ked je niekto z niecoho na vetvi/y, nie? akoze na konari...alebo ja toto ustalene slovne spojenie chapem odjakziva nespravne ;) a ide o dve haluzky a nie o to byt na haluzke...

Pecosita povedal(a)...

jedno je iste, uz sa nechcem o ziadnej vetve ani vetvach bavit ;)

Pecosita povedal(a)...

OSPRAVELNTE PROSIM DOCASNY VYPADOK PECOSITINHO MOZGU....CHRCHRCHRCHRCHR

hroch povedal(a)...

chcel som napisat nieco mudre... ale sem by sa to nehodilo. tak mi aspon niekto zistite, ci budu na trhoch v piatok zas opekat vola ako po ine roky... :)

Pecosita povedal(a)...

koho budu opekat? fica? ;)

Pecosita povedal(a)...

jezis, ja by som dnes mala uz prestat pisat....cokolvek ;)

April povedal(a)...

No perny to vikend.

P.S.: Kvoli ulahceniu celej gramaticko-perverznej situacie, navrhujem zaviest novy tvar oznacujuci psychicke rozpolozenie: "Bol z toho na vetve." Ci sa jednalo o vetvu Grafika-Makrobiotika alebo o vetvu niekoho ineho, nechavam uz na vasej fantazii ;)

Pecosita povedal(a)...

chrrr chrhrhrhcrh chrrr mozog vola pecositu...mozog vola pecositu chhchhchrccrhchrchr

Anonymný povedal(a)...

to pecosita:
game over, chrr.

Stephen Woolf povedal(a)...

podľa mňa ide Nicky nafotiť sériu aktov! :)

sas povedal(a)...

Fajn článok, fajn vikend :)

Reed povedal(a)...

sw: a koho bude fotit? :D

lizardik povedal(a)...

Takže Pecosita, skvelá milovníčka? :-)
Žiadam nezávislé zdroje o potvrdenie tejto informácie :-D.
s pozdravom ...

Anonymný povedal(a)...

sssakrrrrra - a acidko mam v klavesnici!
.
ale sita - hebko a pritulne si vyzerala odkakziva - tak co sa cudujes... ;)

Nick povedal(a)...

Ha ha ha Reed, to nie ja budem fotit, ale mna budu! :))

Anonymný povedal(a)...

Pecosita,len tot ta choroba mucila a zrazu dalsia zurka?To museli byt dobre mandarinky ;o) ...fajne som sa pobavila na tvojom gramatickom trdlovani :o))...si bola hebka a pritula? hmmm Azuritko :o))))

Stephen Woolf povedal(a)...

teraz mám pochybnosti, lebo reed vidí do mojej hlavy tuším lepšie ako ja sám. ako to robíš?

Reed povedal(a)...

sw: kladivom
nick: dakujem za vysvetlenie. ale koho to budes fotit? :D

Pecosita povedal(a)...

lizardik: no, ale nael je nezavisly ;)

prailnka: vitaj u nas zasa raz ;), ja som nezastavitelnaaa ;)

karaska: heeej? no, kwed to ty povies, tak to musi byt pravda.