streda 14. februára 2007

Valentínsky...


Chcela som dnes niečo napísať. Možno preto, že je po štyroch rokoch prvý Valentín, čo som single.

Reed a Nick sa vyjadrili: "žiadne darčeky, ľúbime sa aj bez komerčného sviatku." Áno, ľúbime, ale ja napriek tomu, že nemám rada ružovú a červené mám rada len gauče, koberčeky a iné textilné doplnky interiéru, využívam každú príležitosť urobiť radosť tým, na ktorých mi záleží, nejakou pitominkou blbovinkou. Viem, že to sa dá aj bez nejakého sviatku, ale fakt si neviem predstaviť, ako by na mňa zvyšok štvorky pozeral, keby som im len tak, napríklad 3. marca priniesla kamienky, na ktorých by boli nakreslené štvorlístky, alebo srdiečka.

Ale aby som sa nezamotkala, tak rovno k veci, resp. návrat na začiatok tohoto postu:
Chcela som dnes niečo napísať. Ale niekto to už napísal za mňa. Tak ak by niekto nebodaj mal chuť zistiť, ako to vidím, tak asi nejako TAKTO. Len s niekoľkými drobnými rozdielmi.

Nie som dieťa z rozvedenej rodiny, ale naopak, som z rodiny relatívne dobre fungujúcej a šťastnej. Naši sú spolu už vyše 24 rokov a napriek rôznym problémom, ktoré boli, sú a asi aj budú, napriek všetkým možným fázam životnej a vzťahovej sínusoidy, sú šťastní. Problémy prekonali spolu. Podržali sa, keď bolo treba. Možno nezažívajú denno denne nejaké dobrodružstvá, možno aj ich niekedy premôže stereotyp, ale ešte stále z nich cítim lásku. Už sa síce necmukajú každú chvíľku, niekedy sa porafajú pre hovadiny, ale tú lásku vidno voľným okom. Je v povetrí pri spoločných raňajkách, pri doťahovačkách, vtedy, keď sa tešia na spoločný výlet do Paríža, alebo niekam inam, a aj pri tých minihádkach.

A čo som tým vlastne chcela povedať je toto: Ako mám ja sakra normálne fungovať v tomto svete, keď mám doma takýto model?

28 komentárov:

Maroško povedal(a)...

Veľmi pekný pohľad. Hlavne o tom voľnom oku.

germa povedal(a)...

jaj pecka, aj u nas to takto funguje. Valentin hocikedy... A buduci byvaly nasej dcery zavidi, ze su taki rodicia...
Neboj, pocka si na teba...

jurnael povedal(a)...

ocuvaj, zataal luub seba, ket to uvidzaa ostatnii tak Ta buduu chcet luubit teez ;) :-*

Reed povedal(a)...

tak toto je uuuplne najsamlepsiee! (myslim to, co sem napisal jurk)

Pecosita povedal(a)...

hehe :D sak ja sa lubim jak kona ;)

ja nehovorim,ze chcem zalubovanie, ci ceho...len mam pocit, ze nasi su z inej planety :D a cele to tu funguriruje kompletka inac ;)

Anonymný povedal(a)...

zatial sa drz rady jurka a neodvravaj! aj ja mam taky model doma a netuzim po nicom inom ako sa stat tiez raz modelom (no fuj!;o)

Pecosita povedal(a)...

kamos mi pise prave: ze ked to doma funguje skvele, tak ja musim tiez fungovat skvele. ale sak ja vieeem, ale mam pocit, ze dnes uz malokto veri tomu, ze je to mozne. ale som rada, ze sa mi prave potvrdilo, ze to tak nie je, takze juchu...mozem fungovat ;)))
ty model...:D

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

no, tých modelových rodičov je dosť, aj moji sú.
čo s tým???
zase čakať???

nejdeme sa zaľúbiť???
ja si vyberiem z prvého výkladu (ale nie cukrovinky čierny princ, pretože sú nechutné asi ako celulitída), hmmm... ja vás ale ľúbim všetkých, nič viac mi netreba, ani dnes, ani inokedy (teda ehm, zatiaľ). TAK

Pecosita povedal(a)...

ja som tak rada, ze som ten post napisala ;)

illusion povedal(a)...

mna si inspirovala s tym tretim marcom. asi to zavediem....

a potom sa budem bavit na tych prekvapenych tvarach kamaratov, ze preco do certa im podavam nejake to rafaelo alebo podobnu dobrotu a mam okolo seba velku cervenu maslu... he he... uz teraz mi je z toho veselo

illusion povedal(a)...

a to s tym lubenim seba, to je absolutna pravda. vazne.

FanaticGay povedal(a)...

Moji neboli - model. Vlastne v mojej rodine nebol ani jeden modelovy par stastnych dospelych. Napriek tomu segra je s manzelom uz 25 rokov a vsetci kukaju jak pukovci ked sa "starci" po auparku vodia za ruky. A ze sa pekne pohadaju... A ja sa snazim tiez aj ked na segru nemam.
Mozno je chyba Valentina v tom, ze ukazuje tu lasku z romantickych predstav. Vies tie motyliky v bruchu a podobne. No su super, ale nevydrzia dlho. Motyle maju hold kratku zivotnost. A potom by malo nastupit nieco ine. Menej vzrusujuce rovnako krasne. Menej emocionalne ale viac take no stabilne. Ty koxo to citam po sebe hotovy inteligent. No nedrbne ma?

Ranya Dilah povedal(a)...

Heeeeej, kamienky s nakreslenymi vecami su predsa moje darceky.... :) Na tie mam kopirajt.. :) Ale inak, myslim, ze si stastna osoba, aj ked to mozno nie je take lahko uvedomitelne. Krasny den aj bez Valentina!!

Nick povedal(a)...

Ako povedal vcera Reed, preboha uz ziadne kamienky, lebo budeme mat strkovisko! :))

Ranya Dilah povedal(a)...

ty hnusak.... :)

Pecosita povedal(a)...

rd: nechcem ta sklamat, ale odo mna ich dostali na vianoce pred rokom ;)takze ked tak mam na ne kopirajt ja..ale oni sa im potesili, keby si tie svietiace ocicka videla ;) podla mna by sme im ich mali davat ku kazdemu sviatku ;))

Pecosita povedal(a)...

fangay: no, snad ta nedrbne ;) ale teda si mi to z ust vytrhol :) nezne :D

Pecosita povedal(a)...

illusion: hehe, zavedieme novy sviatok 3.3? vcera som bola bombardovana otazkami, ze preco prave ten datum :D musim nieco vymysliet...ale zasa, potom to strati to caro...ze vsefny den, bez sivatku a mila pozornost :)

Reed povedal(a)...

som povedal "skalku", nie "strkovisko"
btw, najlepsie na tom je, ze kamienky od peco i od rd su odlisne, a tak mam doma uz peknu "serku" :D

Pecosita povedal(a)...

jaa som vedela, ze ich zbieras...urcite mas uz tu skalku pod postelou, tak tu nehraj formu,ze uz ziadne kamienky ;)

Reed povedal(a)...

yo, yo, hotovy blair witch project :P

Anonymný povedal(a)...

pehulka, ja si u teba rezervujem zakladny pokresleny kamienok do betonovej platne pod moj planovany novy dom :)
yoss

Pecosita povedal(a)...

yossko: mas ho mat, vlastnorucne ti ho pokreslim :) good luck, fesak :)

ostrovanka povedal(a)...

aj ja som rada, ze si napisala ten post :)
a s tou sebalaskou to neprehanaj :)
a kamienky chcem aj ja:)

ale asi by som ich dala do akvarka, aby boli ryby stastne a ked budu oni, budem aj ja, tak to nejako bolo, no nie?
lenze to by mi kamarat povedal, ze to akviarium je jeden obrovsky gyc! mozem za to, ze sa mi v akvarku pacia aj domceky? je vsak pravda, ze som sa nespytala rybiciek...:)

Anonymný povedal(a)...

aj tebe fesanda...
odkedy ta citam, zacinaju sa mi pacit pehulienky

uz sa tesim na pokresleny kamienok:)

yoss

Anonymný povedal(a)...

Pec, 3.3. je statny sviatok v Bulharsku, jeden z najvyznamnejsich. Vtedy oslavuju vsetci bulhari v Bulharsku, aj Bulhari po celom svete, a aj ich priatelia...:-)

P.s.je to skutocne tak

Pecosita povedal(a)...

yoss: odkedy ta citam, mam este radsej hellera ;) hmm...kamienok bude superskvely :)

amiga: hm, bud vymyslim iny datum, alebo som priatelka bulharov :D

Pecosita povedal(a)...

ostrovanka: podla mna rybicky maju rady domceky a kamienky pokreslene...kaslat na to, ci to niekto pvoazuje za gyc. a co sa tyka mna a sebalasky...nemyslim,ze by som mala intencie to prehanat...snad nie ;)