streda 30. mája 2007

Designed for your pleasure

Tento príbeh (ak sa dá nazvať príbehom) je retrospektívny. Reed je ešte stále mimo vlasti a v príbehu sa opisuje bližšie nešpicifikované ráno bližšie nešpecifikovaného dňa. Toľko prológ (teraz som už múdry, keď sme si v našej ostatnej debate s Ranyou vysvetlili zásadné rozdiely).

Rána (rozumej čas medzi 0630 a 0745 hod.) boli vo štvorkovej domácnosti v poslednej dobe „poněkud tiché“ (sa ospravedlňujem všetkým bohémom, ak sa to píše inak, ale takto by sa to malo písať, tak sa to už raz naučte...), lebo Pecosita mala v tom čase práve polnoc a Charlie mala v tom čase neviem-čo, keďže sme o nej počuli akurát tak z mailov. Vieme však, čo mali Reed a Nick. Problémy so vstávaním!

Teraz sa bude bonzovať...

Obaja trdliaci (inak hlavní hrdinovia tohto postu – zatiaľ len postu, ale ich hrdinstvo bude raz docenené!) pozerávajú do noci rôzne seriáliky, počínajúc Prison Break-om (ktorý momentálne nebeží, lebo majú pauzu, ale Reeda ako vždy sklamal, lebo druhá séria skončila blivne), cez Desperate Housewives (ktoré momentálne fičia na plné obrátky, i keď Bree civilne rodí a seriálovo dovolenkuje) až po Heroes (na ktorých sa Rick brutálne namotali, dúfajúc, že časť, ktorú videli minulý týždeň, nebola poslednou v prvej sérii, pretože chcú vedieť, kto to vlastne vybuchne a či sa Sylera nejako zbavia už teraz, akoby sa patrilo a nebudú to naťahovať do trinástej série ako Akty X).

Trdliaci ráno vstali...

Je ťažké povedať (nie to ešte napísať), kto vlastne vstal skôr, ľahké však je povedať (aj napísať), kto z trdliakov je moták. Hoci motáctvo motáka sa prejavuje najmä vo večerných hodinách, keď miesto toho, aby sa už konečne(!) odobral pod sprchu, pobehuje v spodnom prádle (v tom lepšom prípade) po izbe a robí všakovaké úkony, ktoré by každý normálny(!) človek nechal na druhý či tretí deň (a možno aj na budúcu sobotu) – moták z rodu motákovcov sa nezaprie a cestou do sprchy, ktorá je dlhá asi osem mestrov a ktorú absolvuje tak za tri švrte hodiny, ešte založí dáke „dôležité“ papiere do zakladača, poškrabe sa tristopäťkrát na tých najnemožnejších miestach na tele, zabudne si vziať uterák, odskočí si do kuchyne (na úúúplne opačnú stranu bytu), aby zahodil do odpadového koša nejakú nitku, ktorú odkiaľsi vytiahol, vysmrká si nos do toaleťáka a nespláchne, lebo pôjde ešte močiť a... – motká sa i ráno.

Následne je priam zázrakom, že sa moták v takéto ráno dopravil k Jackovi, naštartoval, naložil Nicka (ktorý medzičasom stihol vysypať aj smeti) a zaradil sa do rannej zápchy, lebo zase raz nestihol odísť z domu dosť zavčasu na to, aby ju obišiel.

Ranná zápcha by bola super príležitosťou na siahodlhé rozhovory, lenže... nie je. Rick na striedačku čučia do blba. Do blba čučali aj v to ráno, ktoré sa však od iných rán odlišovalo tým, že im uštedrilo ranu, čumiac do blba. Vytáčal sa na zastávke električky.

Stačil jeden pohľad a vedeli... „Designed for your pleasure!“ Rifle na eL, tmavomodrá klasika, tenisky vykričanej značky – ležérne nasadené, asi tričko (nebolo moc vidieť), na tom kožená bundička (pochybnosti o tom, či to bol Hugo von Miletič, boli rýchlo preč). Na opasku značky DG (určite nie Drahý Goméz) sa hompáľaľ ten najtenší jabĺčkový mp3 player s displejom v ešte značkovejšom obale. Rozmýšľam, čo je zvrátenejšie – zasadiť si to na opasok alebo na rameno? V tvári mal osadené bríle podľa najnovšej módy – veľké a nápadné (pretože o pol ôsmej ráno treští slnko nevídanej sily). Už len nalepiť mu na čelo EAN.

Ostáva už len pár zásadných otázok...

Myslíte si, že také dodávajú aj v darčekovém balení? Sú náhradné diely drahé? A najmä... dá sa to prefinancovať cez americkú hypotéku?! (A toto definitívne je epilóg.)

24 komentárov:

S. povedal(a)...

ja netusim o com to vlastne tocis :) ale usmievam sa

Nick povedal(a)...

Fakt je motak! :D

A fakt to bol buzo na tej zastavke s velkym B.

ostrovanka povedal(a)...

kym sa to tu nezaludni:
mam rada motakov, jedneho mam doma: teraz sa bude bonzovat...

nikdy ale nikdy nic nestihne nacas, ponocuje do druhej nie nad uzasnymi serialmi, nad ktorymi ponocuje jeho mama, ale pri mailoch tvariac sa, ze sa uci... potom sa rano vymota (od slova motak) z postele, potkne sa minimalne 8x v predsieni na veciach, ktore tam nechal predosly den, ze jeho mama spi, ho vobec nezaujima, take potkynananie, zhadzovanie roznych veci z policky v kupelni a trieskanie dvermi je super budicek, zabudne si vypnut budik, na ten potom z kupelne nedociahne, nie je predsa saxana, zabudne si uterak, takze mama, ktora vypla budik, ide aj pre uterak, pri priprave ranajok vysype bud corn-flakes, alebo vyleje mlieko, umyty a napapany si zajde pozriet este nejake ucivo...mama sa medzi tym vychysta do roboty a on... teraz prichadza vyvrcholenie: ZASPI...
umyty, obleceny, napapany :))) nech ziju MOTACI

Reed povedal(a)...

heh, tak to je extra-motovidlo. kde sa na neho hrabem :)) ja zaspavam uz len v S-bahn-e ;)

Nick povedal(a)...

Chvilami som mal pocit ostrovanka, ze opisujes niekoho ineho z nasej domacnosti :DDD

ostrovanka povedal(a)...

reed, ved preto milujem motakov :)
nicky, nemozem opisovat nikoho z vasej domacnosti, lebo na motactvo mame patent u nas doma , aj reed povedal, ze nedosahuje jeho kvality... a to je reed No 1

Pecosita povedal(a)...

heheheeee heheeheeee heheheeee :)

ehm, mozem ta odteraz volat motak? ;) a one...totok, dobreee....

to tu zije, chlapi, nemam ani kedy napisat o kojich postatnicovych vycinoch, ale nech, tesim sa :)

Reed povedal(a)...

"o kojich"? ty tam tusim balis klavesnice a nie kuchynku :)))

Pecosita povedal(a)...

ja balim vsetko a vsetkych :P

Anonymný povedal(a)...

Pecka, nejako som to nepostrehol... :P

Inak zabavny post. Ze motak. hehe

Anonymný povedal(a)...

Muheheeee - (pozical som si smiech) - ja sa priznavam, ze my sme motaci obaja, ale nejako to vyzera, ze vzdy prave len jeden a ten druhy sa vtedy tvari, ze ako to preboha je vobec mozne, takyto motak.
A bude sa bonzovaaaat.
Minule pri odchode z domu sme brali aj smeti. Separovany odpad, jedna ilegalitka s pet flasami a jeden smetovy sacik s kuchynskym odpadom. Prisli sme ku kontajnerom, sacik hodime dnu a zacneme hladat ilegalitku s pet flasami. Ilegalitky nikde. Asi zostala doma. Isli sme po nu. Doma nikde. Doteraz sme ju nenasli. To je motactvo, co otvara aj paralelne vesmiry. :)))))
.
No a ste si uplne isty, ze nmal niekde nalepeny ten ciarovy kod? Otocil sa aj zozadu? B?
.
FanaticGay

Reed povedal(a)...

peco: este musime vymysliet daky nick tomu Tvojmu. stvooorka! do prace! :))

mako: nick sa na tom tiez zo zaciatku bavil, kto vie, ako dlho mu to vydrzi :D

vanka: kazdy mame nieco kvalitne :P

Reed povedal(a)...

fg: sak som pisal, ze sa vytacal na vsetky svetove strany :)))

hroch povedal(a)...

nie, nie, aky ciarovy kod? to sa predsa na znackovych veciach nenosi. to musi mat niekde taky nenapadny latkovy stitok so znackou DYP (Designed for Your Pleasure), pravdepodobne cerveny. skuste nabuduce hladat v oblasti pod pazuchou alebo medzi... ehm... polkami :) osobne som pocul, ze take sa posiela na dobierku z ruskych katalogov, len neviem, ako je to so zarukou a pravom na vratenie tovaru. stihne clovek take nieco vobec kompletne odskusat do siedmich dni?

lizardik povedal(a)...

ja mám kamaráta motáka, ale strašného, na ňho sa nikdo nechytá,
raz som s ním bol vonku v nočnej bratislave a on odišiel o dve hodiny skôr na nočák do devínskej, a o tri hodiny neskôr mi volá, že spadol do nejakej diery plnej blata, a že nevie kde je, a že sa stratil, a že zle vystúpil a neviem čo ešte, no to vám poviem, MOTÁK, ale človek sa s ním aspoň nenudí :-D
a ešte jeden príbeh: ten istý moták a prisonbreak, tak sa do toho zapozeral, že kukal celú noc, posledné diely v zrýchlenom režime aby stihol ráno autobus domov, no proste MOTÁK
:-)

Reed povedal(a)...

liz: to uz je motactvo hraniciace s neviem-cim... LOOOOL!

all: dobreeee, piste dalej taketo motacke (pre)ciny! aspon to budem moct pouzit ako argument v pripade, ak ma este ni(ck)ekto obvini z motactva. sak su aj horsie priznaky :)))

hroch: do paze, tak ty to poznas! ty dokonca vies, kde sa to objednava! basom ti kedves, take sa nevracia, cak to nemoze mat chybu, pokial to nezacne hovorit :)) (toto je akoze vtip, akoze nestrkam vsetkych do jedneho vrecka)

lizardik povedal(a)...

jabĺčkový mp3, to som už niekde počul, nemá taký náhodou swar? :-)

Lilith povedal(a)...

Reed- zaspavat v S-Bahne neradno...ked prespis zastavku :-/ a potom znova....

Reed povedal(a)...

lizo: ta to ja neviem takeeeeto veci... tak, jablckovy mam aj ja, ze shuffle (bez displeja) ale tak zase si ho nelepim na celo, ze aha ovoce! :)

Reed povedal(a)...

lilith: ale bahno ma blahodarne ucinky, tak potom nezaspi! :)))

Pecosita povedal(a)...

reed: ze aha ovoce? no...akoze ale to tvoje celo by to ozivilo ;)

Reed povedal(a)...

peco: vsak mne celo ani nevidno :P

FanaticGay povedal(a)...

hroooch - za sedem dni sa nenaucis to ani zapinat :)))
.
Mal som jedneho kamosa motaka, ked isiel na dovolenku tak skoro vzdy skoro prisiel o zivot. He ale nemozem to tu moc rozpisovat. Len taku malickost raz sa zrubal z utesu do mora a uz sa lucil so zivotom ked ho zachranili dvaja turci co sulozili na tych utesoch. :)))))

falosnica povedal(a)...

ja podobného motáka ľúbim a poviem vám,že to s ním občas nie je žiadna sranda..takíto motáci dokážu priviesť človeka do riadneho varu a mňa už duplom,nakoľko sa vždy niekam ponáhľam a musí byť vždy všetko dokonalé