štvrtok 24. januára 2008

Once- alebo návod na to, ako sa dobre vyplakať

Keď vás štve všetko okolo a najviac neznášate sami seba. V práci brutálny stres. Osobný život jedna veľká komplikovaná katastrofa. Serie vás mužská ješitnosť a všadeprítomné ego. Nechápete ako to, že nechápu. Nemôžete spávať a celé noci pozeráte do stropu premýšľajúc nad sebou a nad ľuďmi, ktorí si to vonkoncom nezaslúžia. Ráno sa budíte ako po preflámovanej noci a kocovina je takmer permanentná. Vtedy je dobré a zdravé, poriadne sa vyrevať.

Návod ako na to:
Odveziete sa z práce domov, odparkujete auto. Nastúpite na autobus. Odveziete sa do nemenovaného nákupného centra. Tam si s April dáte tri (alebo štyri...?) suché Martini. Pridá sa k vám Lolek s Bolekom a idete do kina, kde to celé zaklincujete pivom. Potom už len sedíte v posledom rade prázdnej sály, chrúmete kilo popcornu a pozeráte a hlavne počúvate tento film:


Výsledok:
Minimálne hodina čistého času čístenia slzných kanálikov, svedomia a duše. Ráno síce jemne napuchnuté oči, ale zdravo opláchunté.

Bonus:
Chápavý charizmatický kolega vám poskytne celý soundtrack, čím zaručí, že kedykoľvek budete mať chuť na trochu nostalgie, melanchólie, či soli na lícach... stačí pustiť do uší...

10 komentárov:

Lev bez hrivy povedal(a)...

[irony free comment]
V nemenovanom Auparku ide zvuk dosť nahlas, obzvlášť pri hlasných pesničkách, napríklad v predajni hudobných nástrojov, takže chrúmanie popcornu nikoho neruší.
[/irony free comment]

April povedal(a)...

Uff, no, navod je sice super, len neviem ako to budeme s Lolkom a Bolkom stihat, ked sa nim zacnu vsetci riadit. Minimalne zo mna bude potom riadna alkoholicka ;)
Ale emocionalny vyplach to bol skvely :)

S. povedal(a)...

ja mam soundtrack na vyplakanie a je to damien rice- the blower´s daughter. pretoze ju mal v i-pode niekto, s kym som zazila priatelstvo na par tyzdnov a nikdy ho viac neuvidim. a preto to je piesen o vsetkom co mohlo byt, ale nikdy nebude.

Reed povedal(a)...

kazdy si asi vyberame, to co potrebujeme. ja som bol naposledy s nickom na alien vs. predator. po vzhliadnuti tohto skvostu svetovej kinematografie som si tiez poplakal. oplakal som tych 169 korun, co som vyhodil za listok.
a tak som nasledne isiel na faunov labyrint. cakal som utek pred vojnou do fantazijneho sveta. no, bol to brutal drsny film o vojne. dobry, ale drsny. nuz, ale taka vojna je. ten film mi ale nieco dal.

zhrnutie:
je nieco, o com si myslime, ze to potrebujeme, a ked to dostaneme, tak zistime, ze to vobec nemusime...
a je nieco, o com si myslime, ze to potrebujeme, a ked to dostaneme, vieme, ze to nemuselo byt, ale nieco to v nas zanechalo...
najhorsie je to, ze ci nieco potrebujeme a chceme, zistime az ked to dostaneme.
a dovtedy neostava nic ine, ako hladat a dumat nad tym, co potrebujeme.

Pecosita povedal(a)...

reed: wow, no, tento tvoj prispevok si asi budem musiet precitat viac krat :))

s.: damien je tiez super na vyrevanie :)) a blower's daughter bola donedavna moj favorit :)

april: hm, mas pravdu, takze tymto vyhlasujem, ze loleka, boleka a april mozu citatelia substituovat inymi dobrymi priatelmi.

lev: myslim, ze v prazdnej kinosale artkina chrumanie popcornu nikoho nerusi ani ked ta hudba nie je az tak nahlas.

Lev bez hrivy povedal(a)...

A vy ste mali prazdnu kinosalu? My sme minuly tyzden mali aspon 30 ludi, vcelku dav.

FanaticGay povedal(a)...

No ja ked mam fakt stres tak tiez pomoze kino. Je fakt, ze bez piva a suchceho martiny a dokonca aj bez lolka a bolka... Tentokrat to bolo Ratatui. (sakra jak sa toto pise)
.
A reed ty si fakt isiel na tu perlu? Mna nahovaral brat, ale dohodli sme sa ze si to pozrie ked si to stiahne z netu. Bude to v podstate zadarmo a ja budem mat pokoj. Inak ta druha cast tvojho prispevku - no to by sa dalo tesat.

MatMac povedal(a)...

hmm, vyzera to na celkom ok navod... ,-))

Pecosita povedal(a)...

lev: tak ako som pisala v poste, sala bola skoro prazdna :) mozno to bude tym, ze ostatni intelektuali to videli, ked sedeli v sale s tebou a teda sa vyhli mojmu bohapustemu chrumaniu :))

fangay: tak ano, zvycajne si v kine pivo nedavam. vlastne zvycajne pred kinom nepijem...a ked tak, tak nejaky sladky bullshit, ale tak ;) zmena je zivot, a ak sa to neprehana...

matmac: tomu ver, skus ;)

sufjan holland povedal(a)...

no asi by aj mne bodlo,song pekny,len z toho videa mam pocit ze preco toto do kelu asi ukazuje len tie mesiace ked ludia ficia na chemickych latkach produkovanych vlastnym telom, a odpoviem si sak potom by to nemalo to video ten efekt..ale mozno neni ani preco revat,reedova myslienka kusek na viac precitani ale hodnotna.co ja vlastne chcem,asi fakt stale ten ideal ja naivka..revavych pesniciek by bolo ajajaj v tych som expert