pondelok 7. júla 2008

Keď sa neviem dokopať

Už asi mesiac, či dva sa snažím dokopať k niečomu zmysluplnému a napísať sem myšlienky výriace mi hlavou. Nejde to. Nemám chuť. A tak radšej ako nič, zhrniem udalosti posledných dní do bodov, inak by mi hlavu potrhalo a to by sa Reed nepotešil.

  • V prvom rade chcem poďakovať dobrákovi, ktorý mi prepichol obe predné pneumatiky. Fakt si frajer, keď niečo také dokážeš pod rúškou tmy. Si makač, darmo, nabudúce sa mi podpíš kľúčom na lak, to bude ešte väčšia frajerina. Každopádne tých 5tisíc korún škody čo si spôsobil viem investovať aj lepšie. Vieš niekto sa aj snaží čo to v živote dosiahnuť, platí leasing, hypotéku, a nie malú, ale tak čo už, snáď to za tú tvoju srandu stálo. Dík.

  • Brat doniesol pred par týždňami domov offroad. Chápete to, offroad a ja sa vozím len na španielke Karen. Offroad, 4x4 v kolónkach na vysvedčení. Offroad ako vyšitý.

  • Pred mesiacom som prekročil magickú hranicu a už mám štvrťstoročie za sebou. Človek by očakával depresiu, ale veď preboha prečo. Mám všetko po čom som v živote túžil.

  • S Reedom sme strávili úžasný víkend. Boli sme u svokra, a tak sme aj s Reedovym bratom a jeho frajerkou trávili dni oddychu tak ako sa patrí. Oddychom, vínkom, športom, no a pravdaže aj kaderníčkou. Tak máme nové účesy obaja, ja teda štandardku ale Reed, tss, to budete kukať.

  • Dopozerali sme Will & Grace. Aby som sa vyhol patetickým kydom, tak poviem len, že mi bude za nimi smutno. Dáko som sa s nimi zžil. Chcem ale zagratulovať tvorcom: David Kohan a Max Mutchnick. Taktiež nemôžem opomenúť herecké výkony všetkých hercov. Zaujímavé ale je, že tento seriál v Európe nikdy nezožal taký úspech ako v USA. Čím to je?

  • Politickú situáciu by som už komentovať nemal ale nedá mi. Je mi zle z toho, čo sa na Slovensku deje. Je mi zle, čo sa v mene solidárnosti a sociálnej politiky robí. Je mi ešte horšie, keď niekto siaha na moje ťažko zarobené peniaze len preto, že som podnikateľ, v preklade Fica “nepriateľ štátu”. Je mi ešte horšie keď vidím, kam ide Slovensko a kde by mohlo byť. Smutné. Kedy už inteligentná Slovač pozdvihne svoj hlas? Či pri našom štastí sa vyserie aj na voľby prezidenta, ktoré by mohli byť predzvesťou zmeny.

  • Situáciu okolo práv homosexuálov okomentujem tiež. Nedávny útok na pochod homosexuálov v Brne, taktiež i v Budapešti ma zarazil. Je smutné ak niekto v mene svojej pravdy šliape po ľudských právach hlava nehlava. Je smutné, že sme sa stále nepohli ďalej od urážok z deviácie a iných slov, ktoré ublížia viac než si myslíte. Platíme dane? Platíme odvody? Platíme zdravotné poistenie? Platíme, tak čo robíme inak ako heterosexuáli, keď nemôžeme dostať rovnaké práva? Srať na to, nech platia ďalej, čo?

To je aj všetko čo som nateraz chcel, tešíme sa na Pecositu ako porozpráva zážitky z dovolenky a taktiež aj na Charlotu, ktorá zdá sa iba pracuje, alebo sa muchluje? Uvidíme...

36 komentárov:

ostrovanka povedal(a)...

hihi, nick, ta mnohobodova sprava o "svete" sa citala fajn, aj ked by som ju mozno mala nazvat mnohobodova staznost :))
.
neviem si vas predstavit s novymi ucesmi, nebude to tym, ze si vas neviem predstavit ani s tymi starymi? :)))
.
nechapem, preco sme nedali stretko, ked ste boli tak blizko seba...
.
viem, viem... mea culpa... ja sa polepsim... :))))

db povedal(a)...

Hmh. Ked som pred casom (rozumej davno) dopozeral Will & Grace, tak mi bolo, priznavam sa, jemne do placu. Takze to je zvlastne/melancholicke, ze uz nic podobne asi v zivote neuvidim. Rovnako aj s Frasierom. Heh, ake cudne, ako sa clovek naviaze na serial.
.
BTW: hroch mi povedal, ze to budu davat dabovane na Prime, o tretej ci ako. Zaujimavy krok, ale tie vtipy z anglictiny neprelozis, hlavne tie s menami a narazkami. A mozno aj preto sa nechytil v Europe - bol velmi amerospecificky.
.
A ku kazdemu bodu by som chcel hodit nejaky suhlasny komentar, ale asi to nema zmysel, vyzeralo by to ako pochlebovanie ;)
.
Jasper
.
ps.: kedy sa vidime?

Reed povedal(a)...

ostrovanka, este stale sme blizko seba :D ale mame uz len dvadsatdva dni, prosim, nezabudni, cas sa kraaaati. uaaaa :))) ale nie, este tak dva a pol mesiaca... mohli by sme dat niekde zmrzku, ked uz je tak teplo a ja som sa tak rozzral. ani by nemusela byt sojova :D
jasper, chces tym povedat, ze sme amerospecificki? to snad NIEEEEE :))
nick, a to co ty tu o mojom novom ucese? vsak to sa tak ani neda nazvat. rano som vstal, kukol do zrkadla a bol som ucesany. to sa mi naposledy stalo, ked sme sa chystali na "otrasnu halloweensku party". (bye-bye zehlicka na vlasy, bye-bye lak na vlasy.)

db povedal(a)...

Nie, rozhodne nechcem povedat, ze sme amerospecificki... ale ze sme tak nesmierne nadani a talentovani, ze nemam problem pochopit tu amerospecifickost ;)
.
Uff, kriza zazehnana :D

db povedal(a)...

Nemame, mi ecko vypadlo... sa niekto naslape, ked ho najde ;)

Reed povedal(a)...

jasneee, jedine ty zase nemas problem nieco pochopit... ze "e" vypadlo... trt makovy!

ts, kriza zazehnanaaaa?!

LOL

Pecosita povedal(a)...

ja chcem vidiet reeda!ked uvidim reeda, porozpravam zazitky z dovolenky.takze v stredu po vasej praci? kedze ja mam este dovcu. o tretej kadernicku v mojej rodnej dedine, tak povedzme o 18:00? vecera a vino?

dakujem vopred za positive response :) a ak pride aj moj partak lolek, dostanete darcek ;)

Pecosita povedal(a)...

teda, chcem vidiet aj nicka, ale reed ma vraj kratke vlasy!!!!!!

Reed povedal(a)...

vraj? fakt? to chcem vidiet! pride v stredu? tak to urcite pridem aj ja. nick, pocul si to? tam musime ist, to musime vidiet :))))

db povedal(a)...

:D
.
boze, staci mala zmienka o mode a nejakej tej societe a hned sa to tu hemzi... a ze preco je Smotanka a Hudyiniova (ci ako sa to pise) taka popularna.
.
Vy ma zatial ohovarajte aj s Pecositou (ako mi to nenapadne naznacila: "My ta zatial budeme ohovarat") a ja sa dostavim po francuzstine o 20:30...

Pecosita povedal(a)...

pst, asi by sme nemali tak kricat ;) lebo tam pridu davy.

db povedal(a)...

... ale oni nevedia kde, lebo to nevieme este ani my ;)
.
telefony, maily funguju :D

Reed povedal(a)...

no to teraz urcite, ked si povedala, kam ideme :)))

Nick povedal(a)...

Ostrovanka, tak co zmrzlina je dost lakava ponuka .. teda aspon pre mna :)

Jasper, tak to som zvedavy ze ake hlasy najdu Karen a Jackovi .. ved to sa neda zahrat preboha .. ved ktora ceska herecka ma hlas, ktory pocuju iba netopiere a psi?

Tesim sa teda ze sa v stredu uvidime, aj na zazitky a teda najma na darcek :D hehe .. dufam ze to bude zase daka prasacina .. to radi :D

Pecosita je ostrihana na kratko? Tak to prideme urcite .. ehh .. dobre som to pochopil?

db povedal(a)...

Reed: Hej, na Karen nenajdu nikoho. A ked najdu, tak to bude zakonite sklamanie pre ludi, ktori poculi original. Anastasia Beaverhousen forever! ;)
.
A nejaky si mi zmätený, Reed. Pecosita ma len pehy vyraznejsie, vlasy si, aspon podla mojich Smotanka info, ponechala rovnako zvodne ;)

Pecosita povedal(a)...

som dohola :D opadali mi vlasy....mam uz jesen.

Reed povedal(a)...

db, neviem, kto je tu zmateny, sa kukni, komu si odpovedal na koment a koho si oslovoval :DDDD

Pecosita povedal(a)...

ja taaak lubim zmatok :)

Nick povedal(a)...

Ze Reed, no ja skapem .. uz sme jedno tusim :)

Reed povedal(a)...

peco, uz si bola v trdelnikove?

Reed povedal(a)...

nie jedno... ty si ja a ja som ja. darmo... hehe, takze nakoniec su vsetci ja :) to je koniec sveta. pocujete tie truby? no, spanombohom

Pecosita povedal(a)...

ne ne ne, ja som vsetci :)

ne, nebola som v trdelnikove, prave si natacam ofinu, aby som sa mrnousovi pacila, kedze ma dnes meniny. vraj bude torta a tak, a vraj je maly dorantany ako futbalista, lebo chodi po byte, a nahana macku a M. ho potom lovi z mackinho zachoda a tak :) tak sa nahodim do nejakej vecernej roby, aby som mohla byt original okydana tym malym inteligentnym zazrakom :)

Reed povedal(a)...

jasne, ze ty tam ides kvoli tej torte. som si mohol mysliet :DDD to tam pozdrav a vinsuj krasne vsetko dobre k meninam aj od nas. a hlavne, hovor suvisle, prosim :)

db povedal(a)...

hej, som cele zmatene :D
ale holt, stane sa aj v lepsich rodinach... :)

Nick povedal(a)...

ano ano, vinsuj aj odo mna .. a daj si aj torty za mna .. my sme pozrali kolacov cez vikend az hroza pomysliet ...

Reed povedal(a)...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
kurnava, nespominaj, som pomyslel, a... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
hroza...

Pecosita povedal(a)...

ano, ja sa tam idem nazrat, aj ked ma lolek na dovolenke inspiroval, a idem zdravo zit. nerehocte sa. toto je supervazne vyhlasenie. zacinam tym,ze sa naucim ranajkovat a nebudem pit ziadny alkohol okrem sucheho bieleho vina (superdraheho, aby som vypila max jeden pohar).

ňo a s tym hovor suvislo to bude problem, kedze som taka zmatena dnes.

Pecosita povedal(a)...

mas z tych kolacov hnacku, reedik?

Nick povedal(a)...

Reed nie, ale mna tusim chytila :DDD

A ze zdravo zit ... ja skapem .. este si daj naramok na ruku a vrav ze si sa dala na Kabalu .. ci Kabelu, ci kieho frasa to je :)

Pecosita povedal(a)...

eee? koho zabili? no, ano, zdravo zit, pravidelnost, a slusny zivotny styl. mam v plane totalne znudniet a zosuchariet. zda sa, ze momentalne sa to nosi. a ja budem odteraz tuctovka :)

germa povedal(a)...

jááj, som sa fajne pobavila - samozrejme až na tú politicko-ekonomickú časť, tam sa nebavím už dlho:(
A sem fotku aj s novým účesom.

FanaticGay povedal(a)...

Jeej vsetci mame novy uces!

FanaticGay povedal(a)...

a na tom SITC som furt este nebol. Ale aspon mam doma 300 najlepsich polonahych bodybuilderov z hollywoodu.

Reed povedal(a)...

aj ty mas novy uces? aj ty vyzeras ako decko? :)))
bodybuilders? ehm, nemusiiim :)
no, a ja som uz na satc bol. a mne sa to pacilo. dej je sice zalozeny na dalsom hisaku od carrie, ale to je carrie :P

Anonymný povedal(a)...

Vdaka za zaujimave informacie

Anonymný povedal(a)...

potreba za provjeriti:)