štvrtok 13. júla 2006

Totálny mišung pocitov a vášní



Alenka v ríši divov, Guliver medzi obrami, Eskimák v Afrike, Majka z Gurunu na Slovensku ešte v ére komunizmu. Tak si niekedy pripadám. Aj dnes.

Mám pocit, že som divná. Úplne out a totálne čudná, s nereálnymi očakávaniami, nesplniteľnými cieľmi, priveľmi vyvinutým zmyslom pre pravdu, úprimnosť a korektnosť. Bléééé!!! Bláboly.

Škoda, že by ma aj teraz potešilo jednoduché: „ No, tak sa pochváľ, čo máš nové...Niečo ti vidím na očiach“. Lenže ona to tam skutočne nevidí a mne sa už nechce vyvíjať iniciatívu.

Už viem, že aj žiadna odpoveď je odpoveďou. Síce tou, ktorú naozaj neviem, či chcem poznať, ale je.

Aj tak mi ale nedá zarevať len tak do prázdna horúcej noci v ktorej sa aj steny potia smradľavým potom ako umastenci v električkách: „Už mám dosť romantických hrdinov s úžasnými očami a silnými rečami neschopných vyrásť v rytierov!“(Za zrod tejto metafory ďakujem Hrochovi.)

Tak prečo nie som schopná zavolať tomu, kto sa mi vždy javil najbližšie k rytierovi? ( Aj keď to je pravdepodobne len predstava zostavená z úryvkov dávnych rozhovorov, milostných scén skonštruovaných mojím podvedomím a niekoľkých šteklivých e-mailov.) Veď ma minimálne raz doslova zachránil. Odpoveď je tu a je dosť jednoduchá, ba až prostá (alebo, že by sprostá?): lebo nie som dosť veľká mrcha (ja viem, milý Grga, že to nie je vôbec cool). Už dlho má niekoho, koho ľúbi a to je pre mňa sakra veľká prekážka. A keby sme sa stretli, tak by som ho asi dakde oprela. Nebudem riskovať. Trápne správne, že nevolám, čo? Namiesto toho, keď si dám trochu vínka, po ceste v električke štylizujem očividne akože nevinne provokujúce maily, ktoré aj tak nemám gule poslať.

Alebo, že by to bolo tým, že aj ja som nekonečne a nonstop nadržaná? Škoda, že kaleráby nejako nežerem, alebo,lepšie povedané, mám ich radšej v ich prapôvodnej zeleninovej podobe.

Nechcem byť herečka. Nechcem byť dokonalá potvora a ani dokonalé nič iné. Nie som a nikdy nebudem. A viem, že niekedy príliš "riešim". Som to len ja, nič viac, ale ani menej. Len človek so svojimi snami, myšlienkami, úsmevmi, slzami, citlivou dušou a skrytou naivnou nádejou, že jedného dňa...budem môcť veriť a nebudem unavená, a všetci okolo mňa budú mať to, po čom túžili. A tí, ktorí by mali byť dôveryhodní nebudú mať potrebu tváriť sa kamarátsky a za chrbtom vyzradiť, nafúknuť a prekrútiť každé jedno slovko, ktoré vypustím z úst.

Čomu všetkému sme schopní uveriť a ešte si nahovárať, že to berieme s nadhľadom? Keď sa niečo zdá neuveriteľne ideálne, spravidla to je sebaklam. Mám dôkazy...empirické. Čo všetko sme ochotní vysloviť, len aby sme sa aspoň na minútku cítili lepší, múdrejší, krajší, skvelejší, silnejší, viac nad vecou a úplne iní než v skutočnosti sme? Na čo sa stále hráme? Prečo to, do kelu ružičkového nechápem?

Aké jednoduché je súdiť druhých a vyratúvať ich chyby. Výčitky a ponosy slúžia ako taký osamotený schodík. Na ňom sa na moment cítime vyšší, ale keď sa pohneme, čo i len o krok, zasa klesáme tam, kde sa naše komplexy naplno ukážu a sme zasa tam, kde sme boli.

Mňa už tie skrývačky naozaj nebavia. Škoda, že priamosť sa dnes nenosí a zo mňa sa stáva srab. A tak všetko vyššie napísané teraz zvalím na to, že je štvrť na dve v noci, som hladná, mám pustený akýsi zlý horor a nedávno som vysadila hormóny. Áno, výhovorky.

27 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

začni ju praktizovať a uvidíš, že sa uchytí... predsa len ste (sme) stádovití :D)

Reed povedal(a)...

ale mno... priamost je okay, len niektori ludia nie su na nu pripraveni.
cosita, ked si neotvoris usta, nedostanes, co chces. a ak si ich otvoris a neklapne to, aspon vies, ze si sa pokusila. poznam... :) no, najsamprv si musis byt naozaj ista, ci to chces. naozaj chces... lebo cesty spat potom uz niet.
takze ozvat sa, a nasledne si urcit ultimatum - napr. ak sa nerozhybe do piatka 21.7., tak "s polutovanim ti musim oznamit, ze prisiel ten den, ked to vzdavam".
lenze v tom medzicase to clovek musi nejako vydrzat a ako vieme trpezlivost je v nasich kruhoch vzacna zalezitost. ale clovek sa nauci. sita, sam ziram. mozno budes zirat i ty - v tvojom pripade...

Anonymný povedal(a)...

reed nepodrývaj moju autoritu, dobre?

Reed povedal(a)...

gee, to "ale mno" bolo urcene pecosite :)

Charlotte povedal(a)...

suhlas s reedom, treba si zvazit pre a proti, rozhodnut sa a ist za tym. viem, ze sa to jednoduchsie povie ako urobi a ja nie som prave najkompetentnejsi radca, ale...:) skus a uvidis, v najhorsom sa aspon zbavis pochybnosti a neistoty, ktore su uplne najhorsie :)

hroch povedal(a)...

pridavam svoj hlasok do kosiarika: priamost je cool a trendy, a v najblizsej sezone sa bude nosit. a okrem toho, co je lepsie? mysliet si svoje a nepovedat a usmievat sa a dufat a cakat v neistote? alebo si mysliet svoje, povedat to a mat krizovku vylustenu? ja hlasujem za druhu moznost. lebo nech bude tajnicka akakolvek, mozes minimalne prejst k osemsmerovke na dalsej strane.

Reed povedal(a)...

hroch: ty si jake psychologicko-metaforicke okienko dal! wow ;)

hroch povedal(a)...

ze? az sam sa divim, co zo mna vyliezlo... to zo mna obcas tak prysti.

Reed povedal(a)...

no-no-no-no-nooo! jeho pocuvajte, jeho pocuvajte :)

Anonymný povedal(a)...

bože ľudia, vám to teplo už fakt škodí :o)

Reed povedal(a)...

germa: do paze, to uz je streda? ...ked si online? :P

Pecosita povedal(a)...

hoch: prysti??? hehe dobre slovo

Pecosita povedal(a)...

no, ono ta priamost bola myslena vseobecne...mam trochu pocit v poslednej dobe, ze mnoihi ludia nie su schopni povedat, co a ako a lens a vykrucaju, pripadne zavadzaju, natahuju, a tak :)
mne je jasne, ze dotycny niekoho miluje, zije s nou, a ...jednoducho myslim,ze tam naozaj nie je co riesit, nevedela by som zit s tym, ze by som sa vmixla anebodaj nieco pokaslala. viem,ze sa mu pacim, a on vie, ze sa paci mne. a to je vsetko. je ale dokazom toho, ze to vhodni byvaju casto zadani.

charlottka: hehe, no, od teba to fakt sedi...od brankara si odkorculovala ;)) ale jasne, chapem, ked nic neurobim, tak nemam fnukat, ze? ;) to je to iste, co vravim ja tebe. :D

HROCH: ty si odteraz moj novy modny guru, ked vies, co sa bude nosit ;))

Reed povedal(a)...

na druhej strane, vhodni su niekedy nehodni...

Pecosita povedal(a)...

z teba sa stava basnik, bejbe ;)

Reed povedal(a)...

no zbohom, ze b... b... bejbe :)))

Pecosita povedal(a)...

tyyy sa nezdaaas ;))))

hroch povedal(a)...

aj ken bi jor hiro bejbe... a to nebolo po japonsky, to mi len tak napadlo... :) a co sa modnych trendov tyka, priamost je vzdy trendy, mnohi si ju ale zamienaju s hulvatstvom. ten farebny odtienok sa vola formulacia.

Pecosita povedal(a)...

hehe, ty si ako enrigueee :D
ano, hapem, viem, priamost a hulvatstvo rozdieeeel, ale niektori nehapu ;)) hlavne, ze my hapeme :D

Unknown povedal(a)...

kludne mozme e-mailovu komunikaciu vynechat, posepkas mi to do ucha, rovno mi zavolaj a opri ma a prejdu ta tieto filozoficke zvasty .-)

Nick povedal(a)...

To myslite vazne ze toto leto sa bude nosit priamost s dlhou suknou a uprimnost s vrchnym topom? Ale no ... toto leto ide jednoznacne ruzovy top so stipkou uprimnosti, velkej otvorenosti, hlavne bez podprsenky je ta otvorenost priam vyznacna... kratke sukne s jasnou priamostou, cielova skupina je danna urcite, upriami pozornost kazdeho :) A to som si nevycucal z prsta, to mi povedal Versace ci kolko c a s on ma ;)

hroch povedal(a)...

jedno a jedno, mily nick. sita, obavam sa, ze nick bude tvojim poradcom modnym, ale pre teba to bude takto lepsie. ja ti budem obcas nasuskavat protichodne modne rady a tipy. napriklad, ze aj s dlhou suknou je mozne vyuzit vyhody priamosti, hoci v pripade priameho behu na dlhe trate maju asi najvacsie vyhody sortky*.

a mimochodom, na zlatych sa wakeborduju slecny s dlhymi vlasmi a v panskych plavkach. to len ako moje pozorovanie akoze...

---
* pozn. prekl.: sortky su odvodene od slova short a poukazuju na znacne vyhody skratkoviteho vyjadrenia myslienok. ak sa clovek vyjadri short, cize strucne, ale vystizne, obmedzi mozne dopady dezinterpretacie.

Terra povedal(a)...

:D ja sa u vas furt daco nove naucim. short vyjadrenia asi faaakt nebudu uplne na skodu. a je jedno ci v slovach ci v outfite :D. beriem :)))

3/4 povedal(a)...

S kratkymi myslienka sa beha zle. A daleko neujdes.

Nick povedal(a)...

Invander, lebo ide o modu ... versace nepusti :)

Reed povedal(a)...

invader: lebo sme ludia. a ti sa stale pytaju preco...

Reed povedal(a)...

invader: nikdy, lebo sme vecne nespokojni :) a mozno, mozno raz...