streda 23. augusta 2006

Zahajujem protestnú hladovku!


Moja šéfka je (ako už podaktorí veľmi dobre viete) tehotná. O ničom inom ani netočí. A keďže sa v práci momentálne nehorázne nudí, tak o tom točí neustále. Je v druhom mesiaci, a o fotkách z ultrazvuku jej budúceho potomka sa mi už pomaly sníva. To je fakt horšie, ako keď mi ešte pred otehotnením rozprávala pikantné detaily zo svojho sexuálneho života.

Počas dňa sa to snažím ignorovať tak, že sa jej otočím chrbtom a úpenlivo a veľmi zreteľne a viditeľne pracujem. Potom však prichádza čas obeda a ja sa ho už pomaly ale isto začínam denne desiť. Nerada jem sama, a tiež mi je blbé odmietnuť, keď ma zavolá aby som sa pridala k nej a ďalším kolegyniam s tým, že pôjdem neskôr a sama. Som slaboch! Ale asi sa k tomu budem musieť dokopať, alebo skutočne nejesť, lebo ma z toho načisto porazí.

Aby bolo jasné, konkrétne mi na spoločných babských obedoch prekáža najmä tematika obedových rozhovorov. Tu je rebríček podľa frekvencie rozoberania danej témy:

  1. tehotenstvo ako také
  2. kojenie a jeho výhody a nevýhody
  3. ktorá koľko pribrala, keď bola tehotná
  4. priebeh jednotlivých pôrodov do najmenších detailov (mňamky, tak k obedu)
  5. ako znášal pôrody a veci s tým súvisiace manžel, partner, brat, aj bratranec z miliónteho kolena
  6. čo ktorej chutilo a nechutilo, keď bola tehotná, z čoho grcala a z čoho zasa nie, z čoho ju preháňalo a z čoho mala zápchy
  7. čo ktorá včera varila a či je lepší segedínsky guláš alebo plnená paprika (obe jedlá patria k tým, ktoré skutočne nevyhľadávam)
  8. ktoré dieťa je talentovanejšie, krajšie, inteligentnejšie a úplne najviac super
  9. kto z firmy je tehotný a ak nie je, tak by mal byť
  10. svokra

Ešte donedávna som sedela v kancelárií s chalanmi. Všetko programátori. Malo to svoje nevýhody aj pri obede, keď som absolútne netušila o čom točia, ale radšej budem počúvať o tagoch a bugoch a scriptoch (neviem ani, či sa to takto píše), než o detských hovienkach.

Na moju obhajobu uvádzam, že deti ako také mám rada. Jedna kolegynka je teraz na materskej s úplne úžasným malilinkatým drobcom. Keď k nej prídem na návštevu, tak sa idem celá potentovať z neho. A ona chce hovoriť o všetkom možnom, len o plienkach nie. Skvelá to žena! Snáď niekedy vo veľmi vzdialenej budúcnosti nejaké to bábo budem mať. Chcem byť dobrá mamina. Dúfam ale, že mi tá krásna udalosť a obohatenie života o ďalšiu rovinu nezoberie polovicu (up to 90%) mozgu.

27 komentárov:

Jasper povedal(a)...

:D
.
ja som si dal hladovku tiez, btw ;)

Pecosita povedal(a)...

ty si sikovnik :))

a preco? tiez je niekto tehotny okolo teba? ;)

3/4 povedal(a)...

Chod na obed s chlapom, ktory ma tehotnu manzelku alebo je cerstvo "odetovany". To je potom pri obede celkom sranda.

Pecosita povedal(a)...

tak to ma zaujima..o com tocia ti?

Reed povedal(a)...

ako vystrihnute z epizodky SatC. vies, ze ja mam tehotnu kolegynu. ale to je ine kafe. ona to tak neberie. bavime sa o uplne inych veciach a ked sa rehoceme ako kone, opytam sa medzi recou, ci nemam dat uz zovriet vodu. a rehoceme sa este viac... :))

Nick povedal(a)...

No myslim, ze tam uz je v rebricku prva Svokra. Zena zivota kazdeho zenaca :) beriete si ich dve, na to nezabudajte! :)

Anonymný povedal(a)...

mám jednu veľmi dobrú kamarátku, ktorá keď otehotnela tvrdila, že nikdy nebude taká ako ostatné matky - kakanie, cikanie, grgnutie a znova. Včera som bola u nej, má trojmesačné bejby. Hádaj, o čom to bolo? Už si ani ja nehovorím "nikdy". Ja už asi starnem alebo čo, ale mne ti to ani moc nevadilo.

Pecosita povedal(a)...

hehe eli...no, ked by som uz sla k nej na navstevu tak by mi to asi tiez nevadilo..ale denno denne pri obede? a take tie reci, ze " a ty kedy budes mat dieta?" normalne sa niekedy uz citim ako nejaky exot, ze nie som vydata ;))

Anonymný povedal(a)...

suhlasim s elkou, never say never - tiez sme mali kolegynu, ktora prisahala, ze niiiiikdy si nevygumuje hlavicku plienkami a zubkami a muhehehehe, teraz jej konverzacia so mnou je na urovni "uz mamE tri zubky, pokakali SME sa, eventuelne uz viemE paci paci.....a ked som jej to zlooomyselne pripomenula, tak kontraargument bol "ved aj ty mas deti", takze, neviem, neviem....

Pecosita povedal(a)...

beth: lenze! ani jedna z nich nema take uplne male babo!
sefka je tehotna po prvy krat, chapem, ze je z toho cela totok, ale opakovat stale dokola 15 viet ako pokazena platna je na mna privela. a naozaj nezazlievam nikomu,ze sa o ratolestiach rozprava...ale stale? kazdy den? a furt? ja neviem, asi som teda netolerantna neuroticka ;) ale je pravda...never say never...ved som nevravela nikdy, len som vyjadrila nadej, ze mne sa to nestane :)

Anonymný povedal(a)...

mno, v zasade si ale myslim, ze tehotenstvo moze mat v istych ojedinelych pripadoch naopak stimulujuce ucinky na ludsku inteligenciu:

sme mali na strednej skole spoluziacku, ktora dostala rozum az po tom, co ju v sedemnastich zbuchal nejaky sbskar :))

April povedal(a)...

no, neviem ci "tehotna sefka" je momentalne nejaky novy modny hit, ale aj ja jednu taku mam.
mohli by sme vsetci postihnutí touto tragediou chodit na obed spolu a rozpravat sa o tom:
1. Ako preziva tehotenstvo nasa sefka/kolegyna
2. co si mysli nasa tehotna sefka o kojeni
3. kolko zatial pribrala
4. ake boli jej doterajsie porody (ak boli)
5. ako sefkine tehotenstvo znasa jej partner/manzel...
... bla bla bla atd, atd... ;)

Najhorsi je fakt, ze tehotne zeny a matky su priamou sucastou mojej prace ako takej, prichadzam s nimi do kontaktu dennodenne (telefonicky) a verte mi, ze je to ta najlepsia antikoncepcia ;))

Pecosita povedal(a)...

dusko: lol ;) no, tomu hovorim recept na inteligenciu :D

april: ano!! asi je to modny hit. moja predosla sefka odisla na matersku, presla som pod tuto a ta vzapati ptehotnela...mozno mam nejake zvlastne vplyvy na ludi ;)) nepracujes blizko mna? zachranila by si mi zivot tymi obedmi. ale umriet od hladu by znamenalo umriet stihla :D

Stephen Woolf povedal(a)...

ja sa divím. podľa mňa by už mala byť unavená z detí, keď jedno má v sebe 24 hodín .. aspoň ja by som (čo je prakticky nemožné) sa správal, akoby tam nebolo (až na zopár obmedzení)

Reed povedal(a)...

cos: este sa pytaj april, ci neskoci s tebou na obed, ked si ju prave vystrasila, ze v tvojom blizkom okoli sa tehotnie. normalne som dostal strach! co ak sa mi to stane tiez. necuduj sa, ak sa ti odteraz zacnem v ramci vlastnej antikoncepcnej kampane vyhybat :)))

April povedal(a)...

pockat pocakt!
reed sa boji, ze otehotnie a pecosita oplodnuje ludi vo svojom okoli? doteraz som si myslela, ze viem, kto je chlap a kto baba :P

pecosita - za poslednu vetu mas u mna bod :) ak ich nazbieras sedem, ziskavas jeden obed gratis ;)
Ale na pracovny obed sa budes musiet orientovat smer Prievoz.

Pecosita povedal(a)...

zlatinka, pusinky:) len moje sefky otehotneju hned ako sa stanem ich podiradenou:D myslim,ze keby otehotnel kzdy, s kym so bola kedy na obede, tak...slovensko by uz nemalo problemy s porodnostou ;) a vlastne ani nemecko, spanielsko, talianko a ani USA a finsko.
prievoz? hm...trosku od ruky :)

Jej bývalý povedal(a)...

fí ha!
A kde sú témy ako
- orgazmus
- meškajú mi ...
- zlacnenie čohokoľvek

Anonymný povedal(a)...

Pecosita, uvidis, ako sa budes rozplyvat nad hovienkami svojho drobca....to asi kazdy tvrdi, ze nie a nie a aj tak raz do toho spadne..my tu mame taku stolicku asistentky vysielania, za posledne tri roky sa tam vystriedali tri, vsetky maju teraz po sebe deti a je tam nove dievca...tak uvidime, kolko budem caakat na dalsie mimco vo firme...:))

Pecosita povedal(a)...

JB: ved prave, ze niesu...keby boli...tak by to bolo...no pestrejsie :D

RD: ja vieeeem, ze hovienka moho babatka budu to najdolezitejsie na svete, ale pocuvat kazdy den o tom na obede...ma unavuje a potom do seba len prcham to jedlo, lebo nemam co dodat a tak sa prosim pekne pribera. dnes nejdem na obed.

Ranya Dilah povedal(a)...

ja idem...dám si aj za Teba..zas ryžu so šalátom..:)

Nick povedal(a)...

A ja si zachvilu prihrejem skvelu tekvicovu omacku, co som si spravil vcera :) mnam :))

Reed povedal(a)...

nick: z ktorej ta brutalne zdulo. no zbohom. dnes kukas qaf sam :))

Pecosita povedal(a)...

to je ta, ktorou si ma neponukol?

Nick povedal(a)...

Ja som vravel ze si pytajte ak mate chut, ma nestvi! :)

Anonymný povedal(a)...

Sita ani si nevies predstavit ako ti rozumiem - ja to zazivam s takymi tromi:(

hroch povedal(a)...

a ja sa len smejem... toto dam precitat sestre :)