štvrtok 23. novembra 2006

Ako som sa so susedou Sklerózou skamarátil

Časť prvá - výčitky

Ľudová modrosť vraví, nie každé ráno je ránom dobrým. Po obvyklom zobudení sa na Reedov budík, opätovnom zaspaní, zobudení sa na môj budík, nespoznaní sa v zrkadle, umytí sa v umývadle, vyzlečení sa v izbe, oblečení sa v izbe, naraňajkovaním sa v kuchyni a následnom nechcenom a pomalom odchode som konečne zavrel vchodové dvere a zamykal. Stereotyp je sviňa. Aj keď občas medzitým aj na záchod skočím, ale to snáď bližšie popisovať netreba. Pri nerušenom stereotype zamykania na mňa jedno ráno vybehla teda suseda Skleróza a vynadala mi so slovami: „Kto to preboha stále tak búcha dverami, vždy ma to zobudí. Až z postele nadhodí!“ Obvykle robím lepší prvý dojem, no nie vždy sa zadarí. A ešte k tomu takéto nehorázne obvinenia. Ešteže mám doma právnika.

Časť druhá - zblíženie

Ďalšia ľudová modrosť vraví, nehádž flintu do žita. Ani som nehodil. Nie preto, žeby som bol pacifista, ale skôr preto, že žiadnu nevlastním. A predsa všetci vieme, že je to myslené len akože. Ako metafora.

Včera bol ten deň, kedy nastal veľký obrat. Susedku Sklerózu som stretol už pri vchodových dverách domu. Slušne som pozdravil, ako aj ona mňa so slovami cestou po schodoch: „Vy bývate na treťom, tak to sme sa ešte nevideli ani. Ja chodím každý deň na záhradku, ráno môžem vyspávať, veď viete, dôchodkyňa som. Tak vás ani ráno nikdy nemôžem stretnúť. No už sme tu, pekne sa mi majte, dovidenia.“ Dovidenia teta.

Časť tretia, poučenie na záver

Budovanie ľudských vzťahov je vec najdôležitejšia. Aj s týmito postaršími vyrývačmi. Pamäť majú krátku a senilitu v pokročilom štádiu. A z toho vyplýva posledná ľudová modrosť. Ak ťa nespoznajú po čine, nikdy sa nepriznaj.

PS: ta aby še nezabudlo

Už čoskoro bude veľmi veľké prekvapkanie, ako už predomnou Pecosita spomenula. Takže sledujte, čakajte, tešte sa. Máte sa aj prečo. Muhehe

20 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

hmm - dochodci - ti sa maju - ked rano odchadzame susedia co byvaju nad nami sa motkaju po kuchyni, varia si kavu, potom si do nej urcite nazmolia rozky a zuzlu to az do desiatej pri com citaju noviny/pozeraju televizor... a ja musim ist do roboty... tie kurvy...;)

Anonymný povedal(a)...

karaska, ja sa už tak teším, keď budem tiež kurva:)

Reed povedal(a)...

aky to mo modorsky nodych. "ze ludova modrost" :)
disclaimer: nemam nic proti madarom, milujem ich prizvuk (a tiez zeleninu, ktoru si pravidelne u nich kupujem, ako napr. vtedy tu obrovsku tekvicu, z ktorej sme urobili strasiaka)
btw, suseda chodi na zahradku v takomto pocasi?
karaska, germa: kto vie, co si tak hovoria tie kurvy. ze by, jaj, keby sme este raz boli v tom veku, aj do roboty by sme pokojne vstavali. hm?

Nick povedal(a)...

Karaska, tak teraz som si ja oprskal klavesnicu kavou :P ze zuzlu rozok :)

K tej madarskej zelenine, nezabudni na ten salat :) diik :))

A hej, chodi aj v tomto pocvasi, tiez som sa pytal ze ci jej nie je zima .. ze vraj nie .. podla mna si vzdy vinka tam upija .. :)

April povedal(a)...

Napriek vsetkym tym reklamam na poistovne, sporitelne a banky, kde sa stastny dochodcovia prehanaju na jachtach a skacu padakom z praskovacich lietadiel, som si nie celkom ista, ci chcem skoncit ako dochodkyna. Nemozme si jednoducho nejaku cast zivota zopakovat? Napriklad taku skolku. Teda ak ma stara frigidna sudruzka ucitelka nebude nutit vypit na desiatu pollitra mlieka.

Nick povedal(a)...

Tusim kazdy mame ake take negativne zazitky zo skolky :) na obede sme spominali prave, ako nas nutili poobede spat .. hroza .. a teraz sme radi, ked si mozeme poobede schrupnut :) teda aspon ja :)

April povedal(a)...

Spanok? Na vyznam toho slova si spominam velmi matne...

Pecosita povedal(a)...

mne teta uz v lete hovorila, ze chodi na zahradku...preco teda byva v panelaku? moze byvat aj v zahrade.

Stephen Woolf povedal(a)...

nooo, smeješ sa, ale zachvíľku bude bývaš s Tebou ... nie ta dôchodkyňa, ale jej meno

Anonymný povedal(a)...

nick, vzdy sama so sebou uzatvaram stavku, ci sa viac zabavim na clanku alebo na vasej diskusii... uzavriet stavku so samym sebou je super, nemozes prehrat... tvoj clanok je uplne super, ale tusim vyhrla tato diskusia, pri germe som skoro padla zo stolicky... :))))

Nick povedal(a)...

No uznaj ostrovanka, aky by bol svet bez diskusii .. a bez stvorky? tak to si uz naozaj ani neviem predstavit :)

Reed povedal(a)...

no, štvorka, štvorka, ale to PREKVAPENIE, čo sa chystá. to ešte len bude :D

lizardik povedal(a)...

zbožňujem susedov dôchodcov, nerobia v noci bordel, nepúšťajú si nahlas hudbu, nebúchajú dverami, sú slušní a vždy ochotní pokecať vo výťahu, jednoducho pohoda :-)

Anonymný povedal(a)...

Už dajte to prekvapenie;))

Nick povedal(a)...

Prekvapenie bude, vies ako dalsia modrost vravi .. vyckaj casu, ako hus klasu :)

Nick povedal(a)...

lizardik ... to by ti mal dakto pripomenut ked budes ten dochodca

Anonymný povedal(a)...

nicky, vy ste proste sama modrost, a ci mudrost? alebo dokonca vetva? ze posielam cmuk cositte :)

Pecosita povedal(a)...

hi, ooooostrovanka potvorka ;)

Nick povedal(a)...

To by sme mohli spravit daku novu modrost .. teda upravit taku ze > Pecosita ma haluze ... tak by sa to upravilo na spisovnu verziu cosity > Pecosita ma vetvi :)

Pecosita povedal(a)...

ty si fuurt nepochopil, ze som nehovorila o nominative pluralu, ze?