pondelok 11. decembra 2006

Teraz o tom vašom: Tentokrát viac menej jazykové okienko

Rubrika Teraz o tom vašom slúži na to, aby sme vám pomáhali s vašimi životne dôležitými problémami. Veľmi nás teší, že vás tak veľmi trápi slovenčina, reč naša rodná, a nemáte vážnejšie dilemy. Dovoľujeme si vás však, naši drahí čitatelia a priatelia, upozorniť na fakt, že skutočne nemáme žiadne príbuzenské vzťahy s pánom Ľ. Štúrom, ani so žiadnym z jeho slovenčinomilných kolegov a preto výklad niektorých slov je tak trochu neexaktný. Dúfam, že nás za to nebude jazykový ústav súdiť.

Ďakujeme za všetky otázky a predovšetkým za dôveru, ktorú ste nám ich zadaním preukázali. Vzhľadom na ich veľký počet sme odpovedali len na istú časť. Pokračovanie príde čoskoro...
Enjoy.

Lolek: Moj frajer ma dnes pobozkal, mozem otehotniet?
Preboha, nie! Neboj sa, v tomto prípade to možné nie je.
Ale na tvojom mieste by sme si dávali pozor... keď ťa už dnes bozkáva, čo budem potom chcieť zajtra?! V prípade, že budeš mať ešte nejaké otázky ohľadom, akoby sme to... no, ohľadom kvietkov a včeličiek, určite sa ozvi, dobre? Nemusíš sa hanbiť, si veľký chlapec. Nerobíš nič zlé, len je to možno na teba prirýchle. Nezabúdaj, že aj „nie“ je odpoveď.

Grga Pitic: Preco mam coraz viac chlpov v susnoch?
Lebo si starý chren. Začínaš plešatieť od nosa. O chvíľu ti začnú padať aj chlpy z chrbáta. Tešíš sa? Aspoň niečo. Nemusíš chodiť na depiláciu a ani si strihať chlpy v nose. Každý vek má svoje pozitíva.

Justin: ištenem, ta kvazi fotka co mate hore, neni to tam nejak az moc heteracky poparovane? no a este fuj ta dievcina napravo (teraz neviem ci Pecosita alebo Charlotte) s tou ofinkou zahadne pcha ruku tej druhej do...le :)
Burarrum, tak buď sme heterácky popárovaní alebo jedna dievčina pchá ruku druhej. Sa rozhodni! A potom... potom sa k tebe prihlásime buď na kurz homosexuálnej vektorovej fotogragie v 21. storočí alebo školenie pchania ruky na spoločensky prijateľné miesta, v závislosti od toho, pre ktorý z variantov sa rozhodneš.

Germa: Na našom kopci sa stále zdržiavajú bociany. Znamená to, že ešte budeme mať bábo?
Nie, skôr kopec bocianieho trusu. Odporúčame pátrať po bližšej príčine bocianieho zdržiavania sa na vašom kopci. Možno si maličký zavaril...
Ekosystematická zložka konzília F4 by ťa tiež rada upozornila na fakt, že bociany s obľubou osídľujú aj staré odmureté duby. Preto radíme, vyťať čokoľvek a čomukoľvek podobnému z vašej lúky v zmysle hesla „pozor na neželaných stravníkov“. Kolónie bocianov často so sebou prinášajú aj celoeurópsky ohrozených chrapkáčov poľných a iných vtákov. Ako varovanie nech ti slúži prípad Marcheggských bocianov, ktorí síce obývajú rakúsku stranu rieky, no stravujú sa na slovenských lúkach. Jedine, že by si sa potešila každému novému vtákovi... Vtedy nepodnikaj vôbec nič.

Hroch: Su klokany masozrave? Ak ano, ako sa pred nimi mam najlepsie v australskom bushovi chranit? Poradte prosim nejaky vhodny prostriedok. Dakujem.
Nezáleží na tom, kto čo žerie, ale aké má srdce! Ach...
Ak aj sú klokany mäsožravé a budú sa tváriť nepriateľsky, odporúčame zinscenovať v austrálskom bushovi nájdenie veľkého ložiska ropy a americký busho príde zneškodniť kohokoľvek, kto bude v blízkosti. V tom prípade však zabezpeč, aby si v tej blízkosti nebol ty.
A čo ak nevieš inscenovať? – pýtaš sa určite práve teraz. Nuž, aj v takom prípade máme pre teba dobre mienenú radu: Ak nevieš inscenovať, podhoď agresívnym klokanom jedného zo svojich spolucestovateľov (najlepšie toho najživenejšieho a s vysokou nutričnou hodnotou, aby si mal dosť času na...) a zdrhaaaj (na toto!).

Karaska: Ked bociany donesú germe bábo, vybavíte aby mi ho dala?
Chceš poznačiť svojou výchovou ešte jedno nevinné indivíduum? Nestačí, že to jedno, čo už máš, chce piť vodu ožužlanú veveričkou? A ešte sa pýta!

Adela: Má pes tvár alebo nemá tvár, keď je nemá tvár?
Nemať nemú tvár neznamená mať tvár. Čo je to tvár? Tvár je výrazový tvar. Nemá tvár je tvár v tvare vyjadrujúcom nemú tvár. Nemá tvár je tvar, teda tvár. Na výzvu netváriť sa, sa každý tvárime, že sme sa netvárili. Z toho vyplýva, že nemá tvár je tvár a keď má pes nemú tvár, má tvár, lebo tvári tvárou tvar v tvare tváre, v jeho prípade nemej.
Na ilustráciu nasleduje real story by Nicky: Na dovolenke s rodičmi sa jeho mladší brat bál jedného psa, čo stále chodil popri nich. Na otázku, prečo sa ho bojí, odpovedal: „Lebo sa bojím o guľky.“

April: Ma tien tien?
Na otázky v plynulej čínštine neodpovedáme. Uniká nám ich obsah.

Germa: Vznikla opica z opíc alebo opice z opice?
Čo do (o)pice? Však to bolo pred 25 miliónmi rokov! Kto si to má pamätať? Radšej sa spýtaj, kedy sme mali naposledy sex... Ups, to nie je dobrý príklad.
Btw, Pecosita chodí s opicou aj do divadla, takže má s opicami celkom blízke vzťahy, či však ide o vzťahy príbuzenské, necháme na zváženie.

Germa: keď súložia starí rodičia, je to ešte sex, alebo už nekrofília?
Nevieš sa zaradiť, hm... Buď pokojná, bolo to to prvé, no dúfame, že to nebolo naposledy.

Lizardik: Otázka č.1: Prečo Nick tak prahne po mojej nahatej fotke? Otázka č.2: Ak ju dostane, k akému účelu ju použije? Otázka č.3: Ak pošlem Nickovi svoju nahatú fotku, bude Reed žiarliť? :-)
Ad 1) Lebo je úchylák. Ad 2) Na úchylné činnosti. Ad 3) Nie, lebo úchylák k úchylákovi sadá.

Germa: Keď niekto formátuje, je z neho hneď formát? Ako sa ním stanem, keď neviem formátovať?
Formát neformátuje sám seba, ale je formátovaný. Ten, kto formátuje nemusí byť formát. Formát je následok, nie príčina. Formát nemusí vedieť formátovať, nestáva sa formátom pod vplyvom vlastného formátovania, ale formátovania inými. Takže pre vlastný formát je dôležité, aby vedeli formátovať tí druhí. Všetko v zmysle hesla: Nebodaj potrebuješ sformátovať?

Stephen-Woolf: Hodí sa prasaťu viac manikúra, alebo pedikúra?
Prosím ťa, maniKURA a pediKURA sú pre hydinu. V tomto prípade sa jedná o vecne nesprávnu otázku. Prosím, neklaďte nám otázky vecne nesprávne ani otázky v čínštine.

Bezo: Mam dve. Prva: Kolko bodnych ran potrebujem na to aby som fyzicky zlikvidoval celu f4? Druha: Charlotte uz niekto fyzicky zlikvidoval, alebo ste uz len f3-ka?
Ad 1) Celú? Podľa toho, kam budeš bodať a čím! Nie je bod ako bod. Ad 2) Nie, Charlie nikto nebodol, hoci by to potrebovala.

34 komentárov:

hroch povedal(a)...

zverina :)

Anonymný povedal(a)...

No to ste mi pomohli, ja som potreboval zistit ci je vasa fyzicka likvidacia nozom fyzicky narocna, pretoze keby bola, zvolim inu fyzicku likvidaciu, fyzicky nenarocnu (napalmom), v pripade ak zo mna budete robit alkoholicku poradnu.
-
Druha otazka bola povedzme ...ehm... metaforicka, skusim sa spytat na rovinu: Kde do pekla trci Charlie, ked neprispieva?!

Ranya Dilah povedal(a)...

Charlie by potrebovala bodnut, to som sa ale pobavila...to bolo dobre, fakt dobre..:))

April povedal(a)...

Ovladam len juznu mandarinstinu a trochu svahilsky, plynulo cinsky bohuzial neviem.
Ok, tak ja to skúsim este raz a aj s interpunkciou: Má tieň tieň? (V poradí: Prísudok - Podmet - Predmet)

Anonymný povedal(a)...

No, bodnutie by bodlo aj niekomu inému :)

lizardik povedal(a)...

juuuj, som sa teda nasmial, najmä plynulá čínština ma pobavila,
ináč som poslal nickovi nahatú fotku a sa urazil, že bola málo nahatá, v tomto prípade verím! JE UCHYLÁK.
Aby sa náhodou neurazil, uvádzam, že v tom nie je sám.
Mimochodom odkážte niekto nickovi, že na poštu je slušné odpovedať - t.j. zaslať takisto nahatú fotku (najlepšie celej F4) xixixi
joooj, ale som sa nasmial :-D

Reed povedal(a)...

hroch: mas stastie, ze nie hydina :P

bezo: hadam si si nemyslel, ze verejne obnazime nasu achilovu patu...

liz: si zvedavy na nase vektorove vycnelky? :)))

april: mandarinstinu? a ja ze co si tak dobre rozumiete s mandarinkozrutkou :D

vsetci po bodnuti tuziaci: napiste jeziskovi, ze by sa zisiel bodak :P

April povedal(a)...

Hej, my sa s mandarinkozrutkou len o mandarinkach bavime. A cele hodiny! O mandarinkach, ktore by sme chceli ale ich nemame, o tych co uz nemame (a preco ich uz nemame), aka stavnata mandarinka prave presla okolo a tak... ;)

Pecosita povedal(a)...

niekto to vola sykorky, iny mandarinky ;))

Nick povedal(a)...

To uz je nioeco ked hroch povie zverina.. rodova identifikacia mu ide :)

Bezo? My a vtipky z teba? :)

Germa, bodnutie si vybavuj doma! :)

Lizardik, tebe to video nedoslo? :) A ked uz ide o to, tak som odpisal :)

Reed povedal(a)...

odpisal? ako hmotnym investicny? ci teraz uz sa tomu vraj hovori inak, tak pardon...

mandarinkologicky: tak teraz to uz chapem! a ja som si vzdy myslel, ze to vy len o ovoci furt.

Anonymný povedal(a)...

a ja som rozmyslal, ci mi vasa sutaz a jej cena stoji za letenku domov a veci s tym suvisiace a mam navrh,navrch (nechcelo sa mi to davat do otazok)...nepridate do ceny aj jedno vitazove bodnutie, je jasne koho, teda komu? ;o)

Nick povedal(a)...

Spytame sa :)

Reed povedal(a)...

branko, you´re a dead man :) počul som charlie, ako si v izbe čistí zbraň. že... šuch-šuch :D

Pecosita povedal(a)...

branko: akoze...nestoji ti nasa supertruper cena za letenku? tak teraz som sa urazila.

Anonymný povedal(a)...

nick : uz nemusis, naznacili mi..
reed : vsak ja som tiez o tom pisal, such such ;o)
pec : urazena zena, to znie vyborne...nie je nic lepsie ako pracovat na odfucani/odurazeni zeny ;o)

Anonymný povedal(a)...

ste zrúdy v ľudskej koži - ešte že nie všetci v jednej - ale evidentne je každému z vás tá jeho aj tak malá! :)
... hmm - takže nevybavíte? ok - najmem si právnika a poženiem to vyššie!!!!! :D

hroch povedal(a)...

lizardikovu malo nahatu fotku chcem vidiet aj ja :)

Nick povedal(a)...

Ze such such :)

Karaska, ja sa tu suuuulam na tych zrudach :)))

Hroch, vies ako sa vravi > nic moc :)

Reed povedal(a)...

nick: prosim ta, aspon ma netlac, ked uz sa na mne sulas :)

karaska: vyssie? no schvalne, som zvedavy, ci vyssie ako ja :P

hroch: blizia sa vianoce, a pokial viem, tak dnes k nam zavitas, jestli se nepletu. spravime public screening, nie? ber to ako prezent - taka mila slide show :D

lizardik povedal(a)...

no keďže tu vzrástol záujem o moj nahatý zadok a keďže som nevyliečiteľný narcis, tak vám tu všetkým dávam linky na moje fotky, resp. fotky mojho zadku a iných častí tela :-D xixixi
fotky fotila dobrá jedna známa (už len :-D), no veď kuknite :-)

http://www.kc.sk/bw/02.html
http://www.kc.sk/bw/11.html
http://www.kc.sk/bw/12.html
http://www.kc.sk/bw/14.html

ENJOY :-D xixixixi

Reed povedal(a)...

na chrbte ti rastu suche listy, prosim ta, otras sa, ked si v spolocnosti :)))

paci sa mi to pouzitie privlastkov "dobrá jedna známa"

na fotke c. 6 mas pekne papradie :D

lizardik povedal(a)...

to bolo na jesen, teraz mám na chrbte len suché pahýľe, ale počkaj do jari, to bude zase nádhera :-)
čo sa týka prívlastkov - je dobrá, je jedna a je známa, v tomto poradí :-D xixix (gramatika je môj koníček, rád ju krotím podľa vlastných pravidiel :-)

Nick povedal(a)...

Tam je tiez ten chlpaty zadok? :P

lizardik povedal(a)...

skúšal som to oholiť, ale zničil som si brandnew krovinorez na tom hustom poraste :D a v obchode mi povedali, že nech si kúpim nožnice na plech, tak som sa radšej na spil na plech
a bolo mi to jedno :-D xixixi

lizardik povedal(a)...

sa mi písmenká motajú, to sú tie nebezpečné príznaky triezvosti a prepracovanosti

hroch povedal(a)...

lizardik, ze zdravime dobru jednu znamu, ma fotograficke oko, co sa mne celkom dost lubi. ale na fotografiach z teba vela nevidno. iba cesnaciky a listie a biceps. ukaz nejake zaujimave crty :)

reed, screening vynechame, ale zavitat zavitam. uz sa trasiete? nedockavostou?

Nick povedal(a)...

treba to pomaly v praci ukoncit .. ja uz tiez dohram pomaly na nastroji a idem :)

lizardik povedal(a)...

to hroch: hej dievča ma nadanie,
má tam mail, šak jej napíš, určite sa poteší

to nick: hej veru, treba to v práci ukončiť, už som to tu všetko polial (benzínom) a teraz hľadám zápalky, alebo aspon dva kamienky z kremeňa, a pojdem pekne svojou cestou (únikový východ)

lizardik povedal(a)...

ináč nick aj ja chcem takú prácu, kde sa (si) môžem hrať na svojom nástroji :-D,
no fuj povie si niekto, že aký som nechutný, ale na uvedenie vecí na správnu mieru, toto je môj nástroj
http://www.guitarpark.cz/photos/cort_baskytary/c4p_b.jpg
:-D xixix
majte sa fajn

Nick povedal(a)...

ved presne ja som o tom rozpraval :)
utekam tieaz, ola hola :)

Anonymný povedal(a)...

;)

Anonymný povedal(a)...

ach jaj, az mi zabehlo!

Žena od plotny povedal(a)...

zla odpoved na grgovu otazku.
Cim je clovek starsi, tym viac chlpov ma aj v usiach, aj v nose a tak. Preto maju obcas stare babky bradu a dedkom trcia chuchmace z nosa.

mozno ma tie susne proste prilis lepkave.