piatok 5. januára 2007

Ho… ho… homosexuál?

Pred pár dňami mi napísala:
“Pripadalo mi trosku vtipne, ze Ta tatko vyzval k zitiu v celibate, aj ked ono to vtedy vtipne asi nebolo, ze? Ale nakoniec sa s tym zmieri, ci chce alebo nie...ja som tuto temu nadhodila tomu mojmu a povedal, ze ak bude mat dieta homosexuala, tak sa s tym nikdy nezmieri, pretoze to bude brat ako svoje zlyhanie, nic viac.
Tak neviem, ja by som to tak asi nebrala, aj ked mozno teraz hovorim nieco ine. Ale som viac-menej o tom presvedcena, ze by to pre mna nemal byt ziaden problem. Som v tom cvicena… zas ale neviem, ako by som zareagovala v pripade dcery... ktovie, to by sa ma bytostne tykalo… aj mojho pohlavia... zenske… co ja viem... je to aj tym, ze som lesbu viac menej nezazila este tak poriadne.”


Dnes som odpísal a tiež poprosil o dovolenie zverejniť tieto úryvky:
“Co sa tyka tvojho traktatu o homosexualite vlastnych deti. Noo, silne kafe, ked sa to niekoho dotyka osobne a bytostne, ze? To, co si pisala, ze povedal ten tvoj, ze by to bral ako svoje osobne zlyhanie, je absolutne typicky pristup muza k homosexualite svojho syna.
Je to podmienene jeho predstavou o homosexualoch. Vies, co sa hovori, ze aky je typicky homosexual - zensky a promiskuitny, strka to chlapom do zadku, necha si to tam strkat (to iste plati o lesbickach - typickym stereotypom je predstava muzatky vo flanelovej koseli). A v tom je problem. NIKTO nechce mat take dieta.
Ono je to skor v konecnom dosledku o tom, ze je nutne si uvedomit nasledovne: to, ze niekto je heterosexual, neznamena, ze nie je promiskutiny; to, ze niekto je heterosexual, neznamena, ze nie je svina; to, ze niekto je heterosexual neznamena, ze to nebude strkat do zadku zene, pripadne ficat na SM, ci navstevovat prostitutky. Ako svoje osobne zlyhanie moze rodic brat to, ze vychová cloveka, ktory je "nepodareny" ako osoba ci osobnost, ale nie to, ze vychová homosexuala.
A tu sa dostavame k jadru problemu a sice, ze typicky heterosexualny rodic si oznacenie "homosexual" automaticky spaja s hore uvedenym vyznamom "nepodareny".”

28 komentárov:

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

mám kamaráta homosexuála a jeho otec tiež považoval jeho orientáciu za vlastné zlyhanie, vyhodil ho z domu hneď po škole a chalanisko sa sám o seba postaral a postavil sa na vlastné nohy...

vtedy otec pochopil, ze homosexuál nerovná sa nepodarený...

nemám rada predsudky...
viac by ma štvalo, keby bolo moje dieťa neinteligentné, homosexualita by ma mrzela iba kvôli vnúčatám...

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

tak by som chcela aspoň dve deti, a jedno môže byť homosexuál, to druhé nech má aspoň 5 detí :o), nech sa na staré kolená môžem starať :o)

Reed povedal(a)...

gwu: do paze, to s tymi detmi stve i mna, i ked som kedysi tvrdil opak.
vcera sme boli cela f4 v kina na "the Holiday" a v istej velmi peknej scene som zacul hlasne tik-tak :-O ale pssst...

Anonymný povedal(a)...

ako môže niekto povedať, že vychová homosexuála? Homsexuála predsa splodí a dieťa, ktoré sa narodí, za to predsa nemôže. Okrem výnimiek, ktoré to z "radosti" robia aj s tými aj s onými.

Reed povedal(a)...

grm: ja to uplne chapem, ze rodic sa obvinuje - je to normalne stadium v procese nasledujucom po coming out-e. niekoho treba vzdy obvinit... v tom "lepsom" pripade vinime seba. ked obvinime seba, je lahsie sa s vinou vyrovnat, lebo sa vyrovnavame so svojim konanim a svedomim. ale ked obvinime niekoho ineho (napr. "ty si spravil z nasho syna homosexuala!"), tak to je uz ovela horsie - z hladiska moznej buducej akceptacie, myslim.

Nick povedal(a)...

Fiha, aky edukativny clanok :) ale dobry ..

Najprv sa ale vyjadrm k biologickym hodinam. Preboha! Tehotny ale budes ty! :))

A moju mamu urcite mrzi ze nebude mat odo mna vnucata, ale tak mam dvoch bratov este, tak pohoda.. a urcite by som v buducnosti aj ja chcel mat .. ale ale

Reed povedal(a)...

dobre vediet :D
btw, ved i ja mam brata, ale tak sklamanie bolo, ked sa to v tom case zo mna konecne dostalo

Pecosita povedal(a)...

bavila som sa o tom s mojou mamickou. a ona sa rozplakala. pytala som sa, preco place, povedala: "no, lebo mi to je luto, lebo si viem predstavit, ake to maju tazke, a ako sa k nim ludia spravaju, ked to zistia."

a teraz trochu odhlacim, ved sme sa uz dohodli, nickie, ze ked privries oci...;) tak moze mat tvoja mamca od teba vnucatko ;)) ehm.

reedik, tik tak? no, tak to je gol. a potom si predstav mna na vylete v cechach ;) ehm, ked mas pri sebe rozkosne inteligentne decko, ktore sa k tebe tuli a da ti poriadnu cmukanicu na dobru noc.

Charlotte povedal(a)...

aka tazka tema :)

zamyslat sa budem az ked to bude aktualne, ale v kazdom pripade nemam rada predsudky tohto typu, zial, casto sa s nimi neda bojovat...este ze su aj ini a ked ich bude cim dalej, tym viac, pomaly sa vahy priklonia na druhu stranu a...:)))

hroch povedal(a)...

tiez som bol na Prazdninach. tiez som tikal. ale uz je to lepsie, boli chvile, ked som nevydrzal pozerat sa na nejakeho otecka s dietatom, lebo mi bolo do placu... ale uvedomil som si, ze dat dieta dvom chlapcom na vychovu by bolo nefer voci tomu dietatu. nie kvoli tomu, ze by sa mu nedostalo matky alebo ze by dvaja chlapci nevedeli vychovat dieta. ale v dnesnom stave spolocnosti by to bolo pre to dieta tyranim...

som rad, ze moji rodicia su taki, aki su. akoze, mama sa samozrejme obvinila a kedze je psychologicka, dokonale si zdovodnila, preco je to jej vina. ale vyrovnali sa s tym velmi dobre, velmi ma podporuju. kazdemu by som prial takych rodicov. len mi je luto, ze so mnou vymrie aj nasa vetva rodiny, ja totiz nemam brata ale sestru... aspon vnucata nasi ale budu mat. snad. aj moja sestra totiz uz tika. a tika. a obcas aj zazvoni...

Reed povedal(a)...

hrch: zazvoni? LOOOL

Anonymný povedal(a)...

asi toľko že ja som to svojim rodičom povedala takto - http://fuskova.blog.sme.sk/c/58610/Matka-Otec-Milujem-dievca.html
a viete čo mi na to povedala matka? hneď ako si to prečítala v práci napísala mi do školi sms: "nie je doležité koho miluješ, hlavne že dokážeš milovať..." a celkom to zobrala... dokonca jej poslala na milkulasa mandarinky:)

Reed povedal(a)...

jnk: mh, cital som. len sa mi nedal dat koment, blblo mi to dako. takze mandarinky vravis :D

ozaj hrosiku, s tou vychovou deti parmi rovnakeho pohlavia absolutne suhlasim - z toho isteho dovodu.

Stephen Woolf povedal(a)...

ja už mám mamu za sebou (fotrík ešte neviem ako zareaguje) ale našťastie to bolo v pohode. vlastne očakával som to.
rád by som skôr povedal, že zlý je aj prípad, keď sa to rodič dozvie, chytí šok a začne sa robiť, že o tom vie. s deckom vychádza normálne, ale túto tému obchádza, zakýva uši, pchá hlavu do piesku. a pritom decko potrebuje sa občas vyplakať, občas porozprávať, poradiť a on ignoruje, robí sa, že dieťa nie je, že nič také neexistuje. môj prípad nie, ale dotýka sa ma to ...

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

reed, starneme už naozaj??? :o)

Reed povedal(a)...

stephen: v podstate pripad mojho otca.
gwu: nie, naozaj nie, to sa nam snazi nahovorit len nase okolie. no co, vytiahneme do boja, podaktori s dazdnikmi, podaktori bez :D

Úplne iná povedal(a)...

No, k tej vychove deti...
Clovek nevie, cim detom urobi dobre a cim ublizi. V poslednom case poznam tolko pripadov je...ych matiek, ze si ani muz - heterak nemoze byt isty, ze urobil dobre, ked splodil dieta.
Ja som zena - 100% hetero, ale mne vedu hodiny nikdy netikali. Asi je v poriadku, ked clovek zije tak, ako zije a je s tym spokojny a nikomu nemusi vycitat, ze by chcel zit inac. Tak nech nam to vyjde.

Anonymný povedal(a)...

hovorim z pozicie mamy: mozno je rodic spociatku zaskoceny a 'sklamany' nie pre menej lasky alebo citu, mozno prave preto...taky naozajstny rodic chce pre dieta tu najlahsiu a najnekomplikovaniejsiu cestu...co najmenej nezmyselnych uskali a prekazok...tak preto...nikdy by som lukyho ako geya nemilovala menej ani inak, len viem, ze by ma bolelo, keby sa trapil kvoli bezmocnosti, ze nemoze zmenit svet, ludi, pohlady, postoje...ze by mu casto jeho orietacia zabuchla dvere nepravom, ze by musel byt vzdy o kusok silnejsi.. a ja tiez...obdivujem vas, velmi si vas vazim a casto sa ucim...preto to kto ste..p.s. pridem s lukym a tikanie na cas prejde, je to take sidlo nezvladnutelne...a v auguste vam prinesiem take male vonave na skusku:) (stalo sa...)
p.p.s. ja mam pocit, ze vas tam vsetkych musi mat uplne kazdy rad...:)

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

reed, fu, som si vydýchla, vďaka, tak ja žhavím dáždnik :o)

lizardik povedal(a)...

hmmmmmm
trošku mi to primína to napatie pred pôrodom, ked rodičia neviedia či to bude chlapec alebo dievča, a nakoniec si povedia, že je to predsa len jedno, hlavne aby dieťatko bolo zdravé a šťastné, a tak by sa k tomu mali postaviť aj po pôrode, nech už je akékoľvek, hlavne aby bolo zdravé a šťastné a bodka.

Pecosita povedal(a)...

myshkaaaaa: no tak to gratulirujeme :))) juchuuu :) bude to lev ako reed ;)))

Reed povedal(a)...

myshka: lev ci nelev, hlavne nech je zdravy/a :)

Anonymný povedal(a)...

ako mama hovorim: Nedaj boze nic horsie ako homosexual. Ved je to len jeho vec, ci bude mat frajera ci frajerku, ine veci by som si otrepavat o hlavu ako svoje zlyhanie, nez mu hovorit do tohto.....

Nick povedal(a)...

Pripajam sa ku gratulaciam .. lucky boy sa uz tesi? :))

Anonymný povedal(a)...

:) dakujem...no, on nechce take male, chce take velke ako je sam a v ziadnom pripade dievca...
povedala som mu, ze neviem, ci sa mi take podari...:)

Nick povedal(a)...

No musis sa kazdopadne snazit :)

lentilka povedal(a)...

hoci "trochu" meskam, aj tak mi to neda.. pripajam nazor cloveka, ktory aj ked pise vtipne, pise mudro:

http://babarik.blog.sme.sk/c/78342/Nie-je-homosexual-ako-buzerant.html

Anneli Jäätteenmäki povedal(a)...

Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.