sobota 17. februára 2007

Kurvafix!

Ako ti môžem len povedať, že mi chýbaš? Možno som potreboval práve pre toto byť sám. Každý deň v jednom kole, zabúdam... alebo skôr chcem zabudnúť. Teraz, keď už začalo všetko vychádzať... Tak rád by som niekoho obvinil. Seba? Teba? Boha? Neviem...

Začalo sa to takto pred rokom. Keď som šiel na obed, zavolal mi lekár, ktorý ťa operoval a slová, ktoré prichádzali zo slúchadla, išli absolútne mimo mňa. Zastrčil som telefón späť do nohavíc a dobehol kolegov. Dokonca som s nimi šiel do reštaurácie a objednal si jedlo. Nedokázal som to však zjesť. V práci som povedal, že musím ísť domov. Prišiel som na byt a strašne som plakal. Povedal som si, že to bolo prvý a poslednýkrát. To isté som si povedal po pár mesiacoch na pohrebe, a to isté si hovorím teraz.

Tak rád by som ti povedal, že som našiel niekoho, keď už som nedúfal... Tak strašne rád by som ťa videl použiť tie lyže, čo ti ocino kúpil pod stromček. Tak strašne rád by som zase robil fotky, na ktorých budeme všetci štyria.

Nedá sa...

O tom, že niekoho mám, ocinovi radšej nehovorím. Táto téma je tabu, zdá sa. Keby si tak bola tu, bolo by to iné. Lyže ocino predal pred pár týždňami. Už sa na ne nedokázal pozerať. A fotky sme nerobili odvtedy, ako sme sa poslednýkrát odfotili v nemocnici. Bola si chudá na kosť a my sme volali tete Viere, aby ti priniesli tvarohovú štrúdľu, lebo...

A potom už len morfium, úteky z krutej reality, Magnólia a viac ťa niet.

Kurvafix!

18 komentárov:

Jasper povedal(a)...

Ja by som tak rád napísal niečo duchaplné pod toto... ale neviem nič zo seba v tomto momente. Akurát sa mi hlava zaplnila spomienkami a je mi z toho skoro rovnako smutno ako vtedy. Neuveríš, ale aj ja plačem, lebo iné teraz neviem.
.
Mnohé sa odvtedy medzi nami zmenilo, nevídame sa toľko, naše svety sa akosi rozišli... ale tak veľmi som s tebou vtedy cítil. A cítim aj teraz... a chápem. A aj keď to nie je môj osud, bolí ma. Netuším prečo tak veľmi, ale holt... je to tak, tak nebudem klamať.
.
Ani nevieš, ako veľmi držím palce, aby tvoj život šiel... šiel tak, ako ísť má.

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

ja len..., bola som tu.

holotrt povedal(a)...

:o( ťažko na toto napísať niečo inteligentné a duchaplné... tak sa len pripojím: veru, kurvafix...

germa povedal(a)...

neboj, ona ťa tam hore počuje a teší sa spolu s tebou, že máš niekoho a nezabúdaš pritom na ňu...

Reed povedal(a)...

jasper: preco by som neveril. verim. viem. dufam, ze vies aj ty... snad tie svety zase spojime. vola naozaj je. len ten blby cas, a to NAOZAJ nie je vyhovorka :)

to all: na toto sa ani komenty neockavali. islo len o to, dostat to zo seba... v kazdom pripade, thx!

ostrovanka povedal(a)...

toto mi nerob, bulim ako blazon...

ostrovanka povedal(a)...

a zlato.. slzy sme dostali na to, aby sme mohli plakat, ovela viac boli plac bez slz... takze plac a nehovor, ze to bolo naposledy...

Anonymný povedal(a)...

neobvinuj.....hlavne seba nie...
tak vznikaju strazni anjeli...
a aj my raz nimi budeme...

Stephen Woolf povedal(a)...

reedko zlatý

FanaticGay povedal(a)...

Kurvafix - elisabeth ma pravdu - do riti - mas anjela...
Co ja viem? Napriklad zuchanec pod rebra? Ja ked viem ze to musi von pustim si Skrotenu horu, je to hlupe ale ja pri tom tak revem... a to pomaha.

hroch povedal(a)...

ostrovanka ma pravdu, plac bez slz boli viac. placem tiez...

Pustovníčka povedal(a)...

Hm, bohuzial zivot je niekedy zvlastne krutý a my sa len nemo pýtame : "Prečo? ..."

swarovski povedal(a)...

...

Ranya Dilah povedal(a)...

doteraz si pamätám SMSku, ktorú si mi poslal, mám ju stále uloženú v mobile. Bola som z nej v šoku, vyhŕkli mi slzy z očí. Povedala som to mame, bola na tom podobne... vtedy som si uvedomila, ako ju ľúbim.. :( a klobúk dole pred tým, ako to zvládaš.

Anonymný povedal(a)...

ja som vcera nahodou objavila jeho modry sveter, co sa pamatam, stale ho nosil...a hoci je tomu uz 12 rokov...darmo, rozplakala som sa...

Reed povedal(a)...

nuz, ked clovek niekoho ma fakt hlboko vo svojom srdci a ma mu byt za co vdacny, tak (hold) obcas rumazga, ze uz nie je, ako byvalo, lebo ine nezmoze...

nasleduje epilog:

volal mi brasulo. tatko vraj v nedelu navaril svieckovu a bolo vraj ukrutne dobra - tusim aj povedal, ze "ako od maminy". pred rokom by ocino pripalil aj caj.
zivot (ta) nauci!

MorningDew povedal(a)...

také sa deje preto, aby:
sme sa naučili odpúšťať
nepripáliť čaj
utopiť sa na chvíľu v spomienkach
vyplakať more
...
a nájsť cestu k sebe

aj mne chýba, tá moja...a jej šošovicová polievka...

tak už sa usmej, majú sa fajn, pečú s mojou babkou v nebi krémeše :)

Reed povedal(a)...

hrošica: vieš, že s tými krémešmi si sa celkom strafila? ja len dúfam, že si sa strafila aj s tým "nebom" :)