utorok 27. februára 2007

O víkende po troch víkendoch v utorok

Vydali sme sa na cestu. Skôr púť, to znie tak viac pobožnejšie. A keď už budem písať o Gospelovom festivale, tak slovo pobožnejšie je na mieste. /Fúú, dobrá téma pre Nicka, ktorý bol v kostole tak zo päť krát a o pobožnosti vie akurát toľko, koľko malé dieťa o sexuálnych hrátkach v podaní včielky, kvetinky a toho úchylne nadržaného Vilka, ktorého všade prezentovali ako najlepšieho kamaráta včielky, a pritom mu šlo o ten jeden a najväčší vpich. Hnusné. Chcel som tým len povedať, že aj prežehnanie mi robilo problémy a Reed sa pritom na mne neuveriteľne zabával No amen tma. Jéj, amen, to sa tam tuším spomínalo./ Vydali sme sa teda na púť plnú spevu, gospelu a tak podobne.

A to by sme neboli my, keby sme nezačali festivalovať už skôr. Počas cesty autom sa v rádiu ozvali prvé tóny piesne „Čím to je“ od úžasnej, nadčasovej, popovej skupiny No Name. /Ospravedlňujem sa za nedostatok superlatívnych prívlastkov, no viac mi nenapadlo. Asi mám skutočne obmedzenú slovnú zásobu./ No Name hralo a my sme už škriekali. Niektorí slová vedeli, že Charlie, a iní zase improvizovali, že Rick /to je skratka, ktorú som nedávno nechtiac vymyslel, ale tak keď jedna panva, tak poriadna/. Kto si to má pamätať, veď ty a tvoja sestra, starosta, žily a iné hity v podaní skvelého Igora Timka majú náročné a prekvapivé slovné zvratky. Dosť ale o kreténoch. Podstatné je, že som ladil a nebol som pod tónom, na rozdiel od iných, že Charlie.

Cestou sme si spomenuli aj na Pecositu, ktorá sa z rodinných dôvodov nemohla zúčastniť. V Lovin’ Fun hrali slaďáky, a tak sme dali zahrať aj jej. Teda nie len jej, aj vám. Text esemesky znel: „Sme na ceste za svokrom a frajer sa mi smeje, že počujem brúsenie sekery. Pozdravujeme aj s Charlie Pecositu a všetkých čitateľov fantastickej štvorky. Nick.“ Pravdaže teta Káva vo Fun rádiu esemesku prečítala aj so želaním dobrého konca návštevy. Ďakujeme, pomohlo.

Pomaly sme aj dorazili do Reedovej rodnej malebnej dedinky, ktorú už na prvý pohľad spoznáte podľa veľkej divokej riavy o šírke cca pol metra v tých najširších prietokoch. Reedov tato nás všetkých ponúkol štamprlíkom hruškovice do jednej a v zápätí aj do druhej nohy. Teraz neviem či chcel zohriať nás, či posmeliť seba. Ak oboje, tak sa podarilo. Bo že vraj som sa osmelil aj ja a zmenil farbu z bielej na červenkastú.

Po Charlienom dôraznom napomenutí „neopovážte v tej posteli nič robiť“ sme zaspali. Čo iné nám už ostávalo, keď sme spali pokope v hosťovskej izbe. Bohužiaľ nie na dlho, keďže si Charlie nastavila budík na tretiu hodinu rannú kvôli liekom. /Miestami je tuším závislejšia na liekoch ako ja./ Mal som sto chutí jej povedať niečo veľmi škaredé, ale zdržal som sa. Lieky sú lieky.

Ráno sme začali z ostra. Ranný budíček už o ôsmej hodine rannej cez víkend /cez víkend!/, trojhodinová návšteva Reedovej kaderníčky Renáty a šup šup na Gospelový festival. Kaderníčka Rea je fakt skvelá. Porozprávala nám aj o prvej návšteve Reeda pred cca. štyrmi rokmi. Ako ho však nazvala musím bohužiaľ zamlčať, lebo tichú domácnosť si teraz naozaj nemôžem dovoliť.

Teraz čo to o festivale. Kto teda vystupoval? Na začiatok miestny zbor a zbor z okresného mesta. Za nimi nasledovala skvelá skupina Cukor a Soľ pozostávajúca z manželského páru, kde James Evans je pôvodom z UK a jeho žena Bea je pôvodom zo Slovenska. Mišung riadny a efekt o to lepší. Jamesovi sa dalo odpustiť aj zabúdanie akordov, pretože sme z neho boli všetci na mäkko. Najmä Charlie, ktorá sprvu chcela svoje nohavičky s telefónnym číslom na pódium hodiť. Musel som ju však zastaviť. /James skutočne nevyzeral, že by letel na gaťurky značky Bridget Jonesová./

Ďalšieho interpreta Richarda Čanakyho veľmi opisovať netreba. Stačí pozrieť jeho houmpejdž http://www.richardcanaky.sk/ a jeho poradňu. Do pozornosti dávam otázky ohľadom nečistosti dievčiny, či jeho názor na to, keď je veriaci chlapec gay. „Verím, že Božie milosrdenstvo je nekonečné pre tých, ktorí o to stoja. Váš sex nie je prirodzený. Úd jedného vchádza do análneho otvoru druhého a nehnevaj sa na mňa, toto chce silný žalúdok. Dokonca sa tu ani nestretávajú dva pohlavné orgány.“ Musím ubezpečiť p. Richarda Čanakyho, že pri sexe dvoch mužov sa skutočne nijakým spôsobom nedotknú dva pohlavné orgány. Pretože sú aspoň dva metre od seba. /Ach, ďalší kretén./ A čo sa všeobecne sexu dvoch rovnakých osôb týka, tak fuj, veď to by sa hnusilo asi aj mne. A ešte si to predstavovať, no nechutné Richard, nechutné.

Hviezdou večera boli Bratia Kapucíni so Stanleym. Tí to válali. Perlu na záver hodil Stanley, keď skúsil náboženský vtip. „Najprv mala byť táto pesnička o Mojžišovi a jeho putovaní so židmi po púšti, ale keďže by ma vyhlásili za antisemitu, musel som text zmeniť. Pôvodne bola pesnička o tom, ako Mojžiš so židmi naozaj putoval po púšti, no nevracali sa do zasľúbenej zeme, ale to sa len Mojžiš hanbil židov ukázať v meste.“ No nie je skvelý? Ha ha ha ... ha .. no ďalej.

A to už bol záver festivalu. Neskôr sme dali s brzdami /Reedove kamarátky/ večeru v čínskej reštaurácie. S nimi sa vždy nasmejeme. /To som napísal najmä preto, bo toto určite budú čítať./ Ale skutočne sú vtipné, ehh.

V nedeľu sme podnikli výlet do dedinky Čičmany. Ďalšia krásna maľebná dedinka, kde sme /ako správny blaváci/ obzreli z auta miestny skanzen a v miestnej reštaurácii sme si dali typické slovenské jedlá. Bryndzové halušky a dva krát grilovaného lososa. Mňam. Aj s mliekom. Teda len ja, k tým haluškám. Pôvod grilovaného lososa komentovať nebudem, to nech už obhája harmoniky, teda harmonicky sa stravujúce osoby. /Ako raz povedal Bolek, zelenina zdravá strava, len si musia dávať pozor, aby ich nenapadli mandelinky./

Výlet sme už len v aute zakončili slovnými hrami ako slovná reťaz v nemeckom a anglickom jazyku. Zdokonaľovať sa treba stále. Neuveríte aké je ťažké vymyslieť viacero slov v angličtine na Y. Ich tam skutočne veľa nie je. Yeah. /Jéj, mám ďalšie./ Celé to skončilo slovom na S, ktoré mi veľmi rýchlo napadlo, keďže pred nami šla nemenovaná teta závratnou rýchlosťou. Safety car.

The End

29 komentárov:

lizardik povedal(a)...

ja mám skôr pocit, že richardcanaky je len pre silné žalúdky, ja som to skúsil prečítať, ale nepodarilo sa, po pár vetách mi odumrela jedna z mojich mozgových buniek a tá druhá dostala záchvat z toho ako sa snažila pochopiť, že o čom to ten richardcanaky točí

Reed povedal(a)...

:D
hey, bola to fakt pecka. najlepsie bolo, ako sme poslali tu smsku a potom islo power play a my sme sa uz dostavali co ciela cesty a sme sa bali, ze to precita a my to nebudeme pocut. ale stihli sme to ltt (len tak tak). zapli som doma radio a akurat to zacala citat :))

Ranya Dilah povedal(a)...

ufff, moje obľúbené rádio - vedela som, prečo som nešla.:) Vidím, že ste sa dobre bavili..:) A mne je dnes tak blbě, že nemám ani tužku.

A okamžité slovo na Es, ma napadlo sex. Po prečítaní odseku do konca ma napadlo Shit. :)

Každopádne dobré počteníčko..:) congratz.

Nick povedal(a)...

Lizardik, nahodou, aj som sa na tom velmi dobre pobavil ... a kebyze ho vidis este aj live, no stacilo nechutnosti na dnes ;)

Ranya, to co se ti nelubi :) preco ti je blbe?

A k tomu seksu, to aj mne napadlo, ale to slovo som si tusim minul hned pri prvom vyskyte slova na S :)

Pecosita povedal(a)...

tebe napadlo slovo seks, aj ked som napisala, ze sa citim skvele...ty maniak!

inaac, teeeda, prcu ste mali pjeknu.

len furt cakam, ze sa niekto spyta, preco ste preboha sli na gospelovy festival ;)

Reed povedal(a)...

peco: pssst! lebo milujeme hudbu, ta ne? :P

April povedal(a)...

A preco ste preboha sli na gospelovy festival? :)

Pecosita povedal(a)...

reed: ta ako inac?

aprilka: milacek, ta lebo maju radi hudbu ;)

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

chcela som urobiť taký jeden povzdych a zistila som, že naňho nemám citoslovce...

a aj mne napadlo SEX :o)

FanaticGay povedal(a)...

Ja som z toho debil. Tak preco ste isli na gospelovy festival na ktorom hral canaky ked mate radi hudbu??? Urcite nejake nechutne SM praktiky.
Inak som sa skvele bavil od zacatku az do konca. A slovo na S je Suck.
A nechapem, co mate proti Canakimu hned na uvode svojej stranky vam jasne dava najavo, ze si uz nasiel priatela co mu pomaha aj ked zatial len 2D hmm. Neviem prestat pisat tuto reakciu, lebo sa stale rehocem ako debil a napada ma asi tak tisic uplne ze stiplavych poznamok. Jakoze by som chcel byt straasne vtipny chapete...

Anonymný povedal(a)...

Jasne, ze nebudem vytrcat z radu, ci davu, ci coho....preco ste preboha sli na gospelovy koncert? A tiez ma napadol sex. A tiez som sa rehotal...

Anonymný povedal(a)...

Ufff... Akoze, deti moje, GOSPELOVY FESTIVAL??? Keby boli Nick s Reedom single a isli tam lovit zanietenych mladuchov (co zo samotnej frustracie radsej kolektivne vyju, nez by sa nejako so sebou vysporiadali), tak to by som chapal. Ale ist tam kvoli hudobnemu zazitku? To je zvrhlost hraniciaca s pudom sebazachovy!

Stephen Woolf povedal(a)...

v živote som mal dvakrát bryndzové haluze a 2x som sa z nich riadne pogrcal. asi som typické blavácke decko ...

Nick povedal(a)...

April, Branko, Hyeana a ini, co kladu otazku PRECO (uz ste ako Filip L.): Preco? Lebo predsa bozie cesty su nevyspytatelne.. ci nieco take by sa sem hodilo .. a naozaj preco? No predsa kvoli vnutornej osvete a hladaniu vnutorneho pokoja. Aj ked teda Prozac mi ucinkuje lepsie :)

Ty co mysleli na SEX, tak mozem vas upokojit, stale patrite k tej zdravsej casti populacie. Aj Reed na mna uz dako podobne krici, tak asi toto musim rychlo dopisat..

Nael, videl si malu Miss Sunshine? Videl si jej vystupenie? Tak tak nejako :)

Vidis fanaticgay, SM, ty si vymyslel dalsie slovo na S :) a pritom sme mali Richarda cely cas na ociach...

Nick povedal(a)...

Stephen, tak nabuduce si skus objednat halusky :)

FanaticGay povedal(a)...

uz som mal spat sakra a zasa sa tu rehocem.
Stephen tiez by som sa z toho poblil ale halusky mojho manzela tie su ti hmmm.....

Ranya Dilah povedal(a)...

Reed kričí na Nicka SEX? To je ako chorý na zdravého: Čaaaaaaj! Dekuuuuuuuuu! :) A vy, že SEEEEEEEEEEX..:) To musím vyskúšať.

Reed povedal(a)...

ranya: prvá pomoc, ta ne? :))

Anonymný povedal(a)...

Nick! na gospelovom festivale!? Asi porodim basketbal! Ty si uz zasa lejes na corn-flakes rano vodku?? ...asi zacnem aj ja. dnes mi ma prist drahy. a mam dostat kramy- co pride skor....????
sisush

Nick povedal(a)...

Ranya, to si nevedela ze tak sa najlepsie lieci? Inak som po vcerajsku uplne dolamany .. ale to nie zo seksu, ale z toho plavania.. vcera sme dali zaberak riadny :)

Sisush, moj vnutorny pocit mi vravi, ze asi skor tie kramy, sorry, ale tak kebyze chces, dnes som tlacil menstruacny kalendar :D

A corn-flakes s vodkou? Ty si vzdy vedela co ja dobre :))

Reed povedal(a)...

sa uz necudujem, ze si nick tak zaklada na ranajkach. vraj je to najdolezitejsie jedlo dna! jasneee, to sa mu potom funguje, ked sa uz rano vydatne na(le)je! :))

Pecosita povedal(a)...

wtf?

Pecosita povedal(a)...

zabudla som smajla , tu je ;)))))))))))))))

skvela diskusia...:D
taka podnetna ;)

S. povedal(a)...

zda sa mi, ze Nick sa nejako podozrivo casto zaobera antikoncepciou... mam sa bat??
sisush

Stephen Woolf povedal(a)...

fanatic - tak niekedy žiadam pozvanie na fan(t)a(s)tické halušky toho Tvojho :)

FanaticGay povedal(a)...

Woolfi, nic nieje nemozne :) toyotaaa moj manzel robi haluske lepsie ako moja mama a nie len bryndzove ale aj kapustove, spenatove, syrove....

Nick povedal(a)...

Upirka, davaj si pozor, mam tvoj menstruacny kalendar :))

Fuj ake barbarstvo, ze kapustove halusky .. joj

Anonymný povedal(a)...

pretoze vsetkych zaujimaju hluposti ako sex a Filip L., musim sa na dolezitu nezodpovedanu malickost spytat ja:

bol ten festival pod holym nebom? :))

Nick povedal(a)...

Nie, bol v kulturnom dome .. kedze prsalo, tak hole nebo by nebola vobec dobra volba :)

A co to o sekse? :)