štvrtok 8. marca 2007

Umelecký predpremiérový zážltok

Dostali sme lístky zadarmo od jednej známej a nemenovanej opice na slovenskú prvotinu režiséra Lančariča Rozhovor s nepriateľom. No nechoď tam, keď to je zadarmo, povie si každý Slovák. A keďže sme Slováci tak sme nešli, teda vlastne šli. /Pomýlený som dáko./ Aj keď poobede som písal Reedovi, že ako tak čítam popis filmu na internete, pomaly ma nadšenie z Lančaričovej prvotiny prechádza. Nadšenie, nenadšenie, vybrali sme sa aj s Charlie a Merien /takmer nádejnou spolubývajúcou, keby nebolo krepáňa majiteľa/ do kina.

Po vstupe do sály a usadení sa, Merien skonštatovala, že tu je veľa geriatrie. Na naše dôrazné upozornenie, že ju geriatria počula sa opravila: „Dioptrie, už mám štvrté dioptrie a nič nevidím!“.

Merien mala vedľa seba dve miesta voľné. A ako to na predpremiérach funguje, bez miestenky, tak z diaľky sa párik pýta, či tam má Merien voľné. „Samozrejme, mám, dúfam ale že nesmrdíte“, dodala po tichšie. Tak to je Merien. Aby ste vedeli, že kto s nami mohol bývať. /Dodal by som k nej už len to, že je ako kniha makrobiotiky. Zdravá strava a podobne celý deň. Aj na večer, to si dáva študentskú pečať./

Film bol inak veľmi zlý. Zlá kamera, zlé herecké výkony, zlé dialógy, zlý strih, zlá výprava, zlý dej /pokiaľ vôbec dáky bol/. Všetko zle. Úplne zle. A tak sme po dvadsiatich minútach na Reedov popud kino opustili. Škoda že, som nevidel ani tých dvadsať minút. Lebo na desať som zaspal.

Čo už, snáď sa raz slovenské filmy prebudia a bude aj niečo kvalitné. Lebo posledne som videl film od Zuzany Piussi Anjeli plačú, a to bola ešte väčšia ko.. ehh, hlúposť.

63 komentárov:

S. povedal(a)...

fakt az take strasne to bolo??

S. povedal(a)...

ja som vcera videla ghost ridera. muzi v kozi na motorkach a komixove sfilmovania su proste to prave oddychove kino! junk food pre ocka :) jammmi

Ranya Dilah povedal(a)...

Mne reed povedal, že ste to opustili po 40 minútach....tak niekto tu klamal..:) Aj nabudúce Vás zasa pošlem na niečo poučné a zaujímavé, aby ste si vážili americkú produkciu, ktorá je celosvetovo "najlepšia".. :)

Vaša opica

P.S. Aj tak je najlepšia mexická a španielska a juhoamerická, nehovorím samozrejme o telenovelách!!! :)

Nick povedal(a)...

upiirka, velmi zle to bolo, velmi :)

Ranya, opica nasa, tak potom som spal dlhsie ako som predpokladal :)) hehe, cize to nie je klamstvo :D

Reed povedal(a)...

no, odisli sme 1950, zacalo to 1900, pricom na zaciatok sa tam nastupili vsetci, co mali tu neslychanost na svedomi a potesili nas vyhlasenim, ze na to nesli prachy z nasich dani. hned som sa upokojil! :)
som sa cudoval, preco tam tak hromadne naklusali uz na zaciatku a nechali si tlieskat o sto6... ked som pocas filmu odchadzal, doplo mi a uz som sa necudoval.
ranya, ty si pekne trdlo :P btw, volver si uz videla? odporucam.
a tiez dreamgirls - sice americka produkcia, ale kvalitka jak svina, prave tlacim soundtrack popri praci :) dreaaaamgiiirls!

Nick povedal(a)...

Pokial viem, tak to zacalo az neskor nez o siedmej, takze nakoniec tam ten cas nebol az taky rozdielny :)

Inak ze vraj nakoniec tam spolupracovala aj armada SR, tak tam isli peniaze danovnikov :)

Dreamgirls .. cadillac, cadillac :) la la la la :)))))

April povedal(a)...

No deti, mali ste vydrzat do konca :) Bartovi by som za jeho vykon sice dala tu najvacsiu Malinu, ale Igonda u mna ziskava titul sympatak mesiaca :))

Reed povedal(a)...

aprilka: nemam paru, ktory je ktory :)

sprvu sa ti moji vcerajsi spolocnici branili spontannemu odchodu, alebo po kratkom presviedcani si uvedomili, ze to malo volneho casu sa da stravit aj efektivnejsie a prijemnejsie :P

a mam pocit, ze sme boli trendsetters :D

April povedal(a)...

Barta bol ten vojak - zajatec bez mena a Igonda nemec, pan Kanpen. Prva polhodina filmu bola dost zmatocna, ale potom to bolo lepsie. Vo mne zanechal celkom dobry dojem. S istymi vyhradami, samozrejme :)

Anonymný povedal(a)...

Ked bol ten film taky nezaujimavy, mozno by nebolo odveci skontrolovat, ci ti spolusediaci, co sa k vam hrnuli, naozaj nesmrdeli. Mala hygienicka kontrola najma medzi nohami slecny by mohla byt poucnejsia nez slovensky film.

Pecosita povedal(a)...

mako....ale oni si vsetci styria na chlapov ;)

Reed povedal(a)...

mako, ty si pako!

S. povedal(a)...

:-))))))))))))))

Anonymný povedal(a)...

a huuuups...no oni vedia, co im teda najlepsie chuti:-P

Ranya Dilah povedal(a)...

Bárta má decko s Mičkovicovou, ak by Vás to zaujímalo.:) A Volver som pozerala práve v utorok a celkom ma očaril - hlavne tá úžasná španielčina...hneď som ju oprášila....mňam mňam.

Nick povedal(a)...

Ja sa sulam .. ze mako ty si pako :)))) heheheeee

No a Penelope, jaj, ta je super :)) hehe

Anonymný povedal(a)...

nick a reed. Slovne spojenie mako-pako, je sice mile, ale dnes by ho nepuzilo ani 5-rocne decko. Len som sa vyjadril k clanku, a nemyslel som to prave na nich, to bol len moj postreh (alebo napad), co by mohlo byt lepsie ako ten film z mojho pohladu, kedze ja som normalne orientovany-na zeny.

Pecosita povedal(a)...

mako, ale no tak...asi nas este nepoznas, my len tak vtipkujeme,natahujeme sa navzajom,a rypeme do okoloiducich. neber nas osobne ;)

Anonymný povedal(a)...

Ved v pohode...budem citat toho viac, lepsie vas spoznam. Ale heslo sranda forever plati aj u mna;)

Nick povedal(a)...

Ty do prdele, ze normalne orientovany :) To si dam do profilu, ze nenormalne orientovany na zeny, hehe :D

Nick povedal(a)...

April a to ty si vydrzala cely ten cas sediet tam? Si bolo v ktorej sale! ze sme ta nevideli! :)

S. povedal(a)...

normalne orientovany?? take volaco existuje?

Nick povedal(a)...

Samozrejme ze existuje upirka, taka sprosta otazka! Podme si to pekne rozobrat. Lebo sam na to nepridem :)

Pecosita povedal(a)...

normalne znamena...priemerne? ci co? ja to tiez nechapem ;))

Anonymný povedal(a)...

Niee. No napriklad nenormalne orientovani su ti, co maju domacich milacikov doslova pre "vlastne potesenie" :D

Nick povedal(a)...

Aha ty si myslel tych co nosia plysakov ako kabelky! uz chapem! ehh, nie nechapem ... hmmm :)

Reed povedal(a)...

nahodou mako-pako je carokrasne! take smačné oznacenie :)))))
darmo, obcas som infantilny, teda vacsinou a tak... :P
nick(ulas), ty tu nejak moc vyskakujes v tej diskusii dnes. aj njuzov v ramci 4ky sa mi v gmaile nahromadilo. decka, vy nepracujete?!
a do paze, takmer som tu hodil koment pod svojim obcianskym menom. to by bol pruuser. to by bolo zase v novom case pisania a na bleskovkach klikania! :)))

Pecosita povedal(a)...

pracujeme, len zvladame seckooooo;) ty smacny reed.

S. povedal(a)...

mako: nezahovaraj srdiecko. najprv tu deklarujes, ze normalne orientovany= na zeny a teraz zehlis, tak si stoj za tym, co si zadrel nech vieme s kym myme tu cest a mozme ta okaslat

Pecosita povedal(a)...

upirka: a ako nezne vyzeras ;)

S. povedal(a)...

nezne?? :)

Anonymný povedal(a)...

Ja nic nezahovaram. Stale predsa platilo a plati, ze normalne orientovany=na zeny a nenormalne=na zvieratka :)

Pecosita povedal(a)...

aha, a ja som co, ked som na chlapov?

Anonymný povedal(a)...

Dalo by sa povedat, ze tiez normalna:)...kedze na zeny to plati opacne. (teda normalne orietovanA=na chlapov...to pre tych menej chapavych) :-P

Pecosita povedal(a)...

no, a teda k jadru problemu. reed a nick su co teda? hm? kedze nie su ani zeny a ani na zeny?

S. povedal(a)...

mako... reed uz povedal vsetko co treba

Anonymný povedal(a)...

Mozno chlapi, ktori zlymi skusenostami prisli na to, ze byt na zeny sa neoplati. (zeny nic v zlom, samozrejme) :) Ale aj tak si myslim, ze ich interne zalezitosti tykajuce sa tejto ich sukromnej veci by som ja nemal riesit. ;)

Pecosita povedal(a)...

no, tu nikto nechce, aby si riesil niecie intimne zalezitosti, ale ty si zacal s tym, co je normalne a co nenormalne ;) tak som zvedava :)

Anonymný povedal(a)...

Na ten film mam ponekud rozporuplne referencie. Takto zvonka to vobec nevyzera dobre. A to aj bez toho, aby tam Kvietik hral...

Nick povedal(a)...

Hehe ja sa tu sulam :)

Co to tu vidim, ze zle skusenosti so zenami. Ja mam so zenami dobre skusenosti .. teda pokial nevravime o sexualnych, tie nemam ziadne asi neee? :)

Charlotte povedal(a)...

aka pozoruhodna diskusia :) ja sa vyjadrim len k filmu, ktory ma skutocne sklamal. ako tam na zaciatku vsetci nastupili a reziser rozpraval ako to robili s nadsenim a tak, tak sa ho trochu prenieslo aj na mna a dufala som, ze to bude konecne dobry slovensky film...tak strasne som sa o tom presviedcala, ale nakoniec bol zdravy rozum hlasnejsi :) takze zle, pripajam sa k tomu co napisal Nick, ale aby sme neboli zas az tak strasne negativny, pridam jedno pozitivum a sice, ze tam bola krasna priroda..aha, ale za to filmari nemozu, takze k filmu tolko :)

ostrovanka povedal(a)...

hmmm... a ja som sa tesila :(

April povedal(a)...

Nicky, vydrzala, lebo sa poznam s produkciou :) a vedela som, co mam ocakavat. Zaciatok sa ani mne nepacil, ale film ako celok ano. A najma Martinkova hudba k filmu bola podla mna vynikajuca.
Sedela som v "geriatrii", ako to nazvala aj Marlborka hned ako sme sa usadili, takze predpokladam, ze ste tiez boli v 1. sale. A tusim ste sedeli v strede 4. rad zvrchu.

Nick povedal(a)...

Ty nas sledujes, ebenci! :)) pravdu veru mas, si mala zakricat na nas, nieco :))

Napriklad ze > f4 su kulturni barbari!

Martin povedal(a)...

No nic nove, Slovensko nie je ziaden Holywood :) Hoci je pravda, ze par dobrych filmov u nas natocenych bolo, no na strane druhej je tiez pravda, ze nie vsetko holywoodske je "Holywood" :)

FanaticGay povedal(a)...

Tak za prve vam dakujem lebo na ten film aspon v sobotu nepojdem. Chystame sa s brachom do kina.
.
Za druhe nechapem co nechapete. Napriklad ja som jakoze uplne ze nenormalne na chlapov. Fakt ja nejakeho vidim a hned sa mi ze nenormalne paci a nemozem z neho. Ale zase ze uplne ze normalne len vocad pocad (nie vocas pocas na konci je makke D hej) Lebo vsak manzel doma tak som neni jakoze volaka behna ne.
.
No ja len tolko k tomu. Lebo davno som sa tak nezasmial na diskusii k negativnej filmovej kritike. Caute stvorkaci

S. povedal(a)...

fanaticgay mas pravdu pravducu :)len keby platilo normalny= na zeny, tak som tiez mozno tak trocha normalna a voci tomu sa musim ohradit :-P zmurk-zmurk

Anonymný povedal(a)...

Upirka - normalnych nas nedostanuuuu :)
fanaticgay - nechcelo sa mi zasa prihlasovat:P

Pecosita povedal(a)...

tymto vyhlasujem protest proti normalnosti :)

April povedal(a)...

Nicky ja som si nebola ista ci ste to vy, chcela som identifikovat Charlie, ale akosi sa jej nechcelo otacat mojim smerom. Chcela som si vas odchytit po kine, no kedze sme nemali rovnaky leaving time... Ale mozeme dat zase ine meetko v kine :) dohodneme si film a kinosalu a budeme sa hladat ;)

Anonymný povedal(a)...

ja som asi po desiatich minutach filmu zacala rozmyslat, ci je velmi neslusne odist z premiery... ale potom som si tiez povedala, ze je to moj cas a toto fakt nemusim... a to sa mi uz pekne dlho nestalo..

Pecosita povedal(a)...

april: ja som vzdy vravela, ze mas zmysel pre hru ;))

Nick povedal(a)...

April, ok plati, tak najblizsie t bude na reprize rozpravky .. "Hlada sa Nick".. teda myslel som Nemo :)

Nick povedal(a)...

A z premiery vobec nie je neslusne odist. Hanbit by sa nemal ten kto odchadza, ale ten co taku hlupost natocil :D

Reed povedal(a)...

supeeeer, to co je 54 odkazov! teda vlastne tymto uz 55! vy nenormalni zavislaci.

okay, stretneme sa v kinosale neviem-ktorej, ale hraju tam v sobotu departed :)

Pecosita povedal(a)...

maniak :D aj na to pojdes dvakrat za tri dni? ;)

S. povedal(a)...

departed bolo perfektneeeeeeee!!!!

Lilith povedal(a)...

Departed je genialny film :-) a pozrite si potom aj origos cinsky podla ktoreho to bolo natocene. Ten je tiez genialny.Internal Affairs.

FanaticGay povedal(a)...

Fakt je dobry? Nalomil si ma lebo v sobotu som sa chystal na Dreamgirls. Teraz neviem. Hmm.

Reed povedal(a)...

fg: dreamgirls su GENIALNE! uz sme videli s nickom dvakrat. doma a v aute rotuje uz aj soundtrack.
urcite chod, ale bacha, lebo vecer je kino vzdy plne vselijakych trapkov, co zeru popkorn na sto jardov a kvakaju pocas filmu. nemam rad takychto... takze radsej cez den nez vecer :)

FanaticGay povedal(a)...

:) Trapkov ja decimujem po kybloch. :D

illusion povedal(a)...

a ja som tajne dufala, ze slovensko po dlhom case vyprodukovalo nieco pozeratelne.... no nic, mozno buduci rok. alebo storocie...

FanaticGay povedal(a)...

Nakoniec sme boli na Departed. No viete bracho je predsalen heterac a na brodwaysky muzikal nemal chut. Ale Reed mal si pravdu. Je to fakt genialny film. Mimoriadnu pochvalu posielam autorovi slovemskych titulkov. Konecne 700 Fuckov neprelozili ako do pekla...
SU PE R film