utorok 18. marca 2008

Sľúbil som, že niečo napíšem. Niečo...

Ale keď mne sa tak strašne nechce! Lenivá voš sa usídlila v mojom mozgu a zväzuje moje nervové zakončenia do jednej veľkej guče. Sedí si tam obklopená šedou kôrkou (mozgovou) a štrikuje. Keďže už nemá čo zamotať, rozhodla sa pre nadstavbu a tak mojim nervom všetko dlho trvá. Moje nervy! Konečne ide Veľká noc. Už zasa? Konečne z hľadiska pracovného nasadenia. Už zasa z pohľadu plynutia času.

V sobotu sa počasie zlepšilo, tak sme vybehli von. Pecosita, Nick a ja. Skočili sme na obed do doliny, kde sme stretli Ivetu. Mala zase prehnaný mejkup a afekt. Akoby nestačilo, že sa vytáča vo verejnosprávnej. Ešte aj na obed nám ju servírovať! Museli sme to stráviť a tak sme si tľapli na prechádzku na hrad.

Chápete to? Vybehli sme na hradný kopčok a... Komín! Ten vychcaný komín vidno fakt odvšadiaľ. Vidím ho z práce, vidím ho z mesta, vidím ho z hradu. Sita a Nick sa mi už smejú, keď ho spomeniem. Verím, že twin city ten hrozný komín v čo najkratšom čase prevalcuje, lebo ja ho FAKT nemôžem už ani cítiť. Provokuje. Rovnako ako ten skvost priemyselnej architektúry – Gumonka.

Okrem prechádzky sme si s Pecositou tľapli i na to, že odteraz budem ja priberať za to, čo ona zje. Peco, tuším držíš od soboty pôst, lebo nebyť mojich vlastných stravovacích návykov, tak neviem-neviem. No, ale dnešný obed bol teda brut! Ešte teraz som v tom. To by ma teda vážne zaujímalo, čo všetko musím stráviť okrem toho, čo som sám pojedol...

Po hrade sme zapustili kotvy en el café en la esquina de la calle, v kaviarni na rohu ulice. Za obeť nám padli dve kávy, jeden čaj a tri zákusky. Jediné, čo na tom bolo harmonické, bolo naše klebetenie. A už len to stačí, či?

Na Hviezdoslavovom námestí boli veľkonočné mini-trhy. Kúpili sme nakladané syry, kraslice a kvetináče. Môžete nás prísť okúpať. Sme pripraveni! S Nickom sme to všetko niesli ako Pecositine gorily. Tety v stánku boli namôjveru mimo z tohto prekvapivého ataku nasmerovaného na ich sortiment. Vtipkovalo sa a nakupovalo. A tak to má byť. Ešte keby sa nenakupovalo za svoje, zavládol by ideálny stav ducha a tela.

A novinky na záver? Začali sme so španielčinou. Sme za triednych klaunov. Bavíme sa statočne. V piatok zábava končí – ide sa na návštevu k svokrovcom. Predtým nás však čaká ešte jedna iná návšteva v Trdelníkove. Dúfame, že Trdelníča rastie ako z vody, samo nám otvorí potom, čo k dverám pribehne svojim, pozorovaním naučeným krokom, a privíta nás frázou v plynulej hebrejčine, ktorú sa naučilo používať počúvaním hacknutých súborov z vatikánskej knižnice... Jaj, aby to zase neznelo, že máme na genialitu toho dieťaťa príliš veľké nároky! Tak teda, ktorú sa naučilo používať počúvaním bezplatných podcastov od itunes.

11 komentárov:

April povedal(a)...

Jee, Reed piiiiseeee... :)
Ja som si v sobotu s mojimi chlapcami spravila vylet do Viedne, kde sme vyzrali jeden sushi bar. Na hrad sa chystame nekdy priste.
A kedy vyrazime niekde spolocnym smerom (a cielom)? Uz pomaly zabudam na oslnivy lesk tvojich vlasov a meekanie kozliatka Nicka :)

Nick povedal(a)...

Meee eeee .. ci beee eee ... nikdy neviem :D verim ze coskoro, Reed uz daky termin navrhol ked som zaspaval, takze si teraz nie som isty co to bolo :D

Pecosita povedal(a)...

reeedik, sak ja len po tlacovkach chodim a pcham do seba papanicu, sama panenka, dubakova omacka, inzentivne na teba myslim a nic...nechudnem a ty nepriberas, neurobili sme niekde chybu?

Reed povedal(a)...

fuu, tak to bola vcera ta dubakova, co ma tak zatazila. hm, tusim musim cinknut housovi, ze tu pasomnicu treba zo mna vybrat...

no, padol tu termin, ze buduca povelkonocna cas posuvajuca sobota 29.3. by bola celkom vhodna na zatah. davno sme nikde neboli daka slusna gruppa.

germa povedal(a)...

Hola, aj my začíname so španilečinou:) a reed, prosím, priberaj aj za mňa, prosím,prosím,prosím.....

April povedal(a)...

Sobota 29.3.? Ok, pisem si...

Aj ja chcem za niekoho priberat! :)))

Pecosita povedal(a)...

ja 29. marca oslavujem Ivankine narodky. chcete sa pridat? :D

pollux povedal(a)...

Ja len ,že 29.3 nemôžem(: . Som vo Viedni vo Flexe .Laurent Garnier .Funky hausový mág hrá.+živý saxík+ jazzový klavirista.Som zvedavý a teším Jupíí.
Tož len taká spontánna reakcia na ten 29 .3. Sorry ,že sa vám trepem do debaty(:

Pecosita povedal(a)...

a decka, co tak to posunut a spachat to pri prilezitosti pohrebu mojej mladosti ;) resp. oslavy narodenin? piatok 11.4?

FanaticGay povedal(a)...

aprilka zlato dohodneme sa. Za mna mozes priberat velmi efektivne. Tiez som si to mohol vsimnut skor vies kolko uz toho mohlo byt pocas sviatkov?
.
Spanielcina wow.
.

April povedal(a)...

Cool. Casova synchronizacia blogerov, to mam rada :)

11.4.? Vyborne pisem si tiez... Super teraz to vyzera, ze ten diar aj vyuzivam :D

Fan, jasne ze ano, ale poprosim ta nepapaj vela cesnaku a mlieka, to ja nemozem. Ale cokolady mozes papat kolko chces ;)