pondelok 7. februára 2011

Slamená vdova

Dnes som doma sama. Aj včera som bola. Lebo sú povinnosti, za ktorými musel ísť. A je to fajn. Pretože mám čas a priestor chodiť po byte a prezerať si všetky stopy, ktoré po sebe zanecháva.

Pretože spím sama v našej posteli a túlim sa k vankúšu, ktorý vonia tak familiárne a sexi. Pretože vonia tak, ako ten môj chlap.

Lebo som prala a ukladám mu prádlo na kôpku a teším sa, že som žienka domáca. Áno, ja. Čudujete sa kamaráti, rodina a kolegovia, však? Nespoznávate ma? Nuž, príroda sa nezaprie a o moju osobnosť sa zasa nemusíte báť. Ja tie veci asi nevyžehlím, ale inak som naozajstná pani domu.

Pretože všade sú jeho knihy a ja si v nich listujem a hľadám vety, ktoré ho vystihujú. A vystihujú ho dokonale, to vám poviem.

Pretože aj keď je ďaleko, tak mi píše, že som jeho. Pretože viem, že to myslí vážne a tiež preto, lebo keď sa vráti budem mať motýle v bruchu ako vtedy prvý krát pri rieke Vltave, keď ma pohladil po chrbáte, lebo jednoducho nemohol inak.

Lebo keď som stretla jedného konkrétneho z minulosti, čo sa pýtal, prečo sa neozývam, tak som bez mihnutia oka odpovedala: "Lebo nepotrebujem." A na otázkovú odpoveď: "Mám sa ozvať ja?" Som ani na sekundu nezaváhala s mojím: "Vieš čo? Určite nie."

S ním je tento byt naše skutočné "doma" a bez neho je tento byt priestorom, ktorý je mojím domovom naplneným očakávaním jeho príchodu.

Slamená vdova. Iná Pecosita, ako ste ju kedy poznali a predsa viac sama sebou ako kedykoľvek predtým.

Vďaka nemu. Vďaka láske.

10 komentárov:

její chlap povedal(a)...

Láska je nejhezčí smrtelná choroba, na kterou lidstvo nehledá lék...

Pecosita povedal(a)...

Este na nu neumierieme. My totiz prave vdaka nej konecne zijeme....

nael povedal(a)...

likeovat sa neda, karma sa neda, tak teda karmalikebig! :))

Pecosita povedal(a)...

nuz, vies ako, F4 zostala rovnaka ako vtedy, ked este o likoch nebolo ani vidu ani slychu. a diky za dnesok ;))

F povedal(a)...

:)

Daily Whinger povedal(a)...

Nebudem skepticky. Drzim palce.

Kozo povedal(a)...

Nie je veru čo dodať. Snáď len nech vám to v tomto stave vydrží čo najdlhšie.

Pecosita povedal(a)...

uz sa vratil a drzi :)

Mačka divá povedal(a)...

toto som potrebovala citat. optimizmus :)

silvia povedal(a)...

Dobrý deň,

Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

Ďakujeme vopred!

S pozdravom

Silvia Karasová
redakcia Kankan.sk
skarasova@kankan-group.com