pondelok 23. apríla 2007

Jeden skvelý týždeň, alebo opäť raz pár ťukov

Pondelok večer, sedím doma pri počítači, snažím sa už konečne dopotiť diplomovku, ale asi ešte nemám ten správny stres, ktorý ma donúti napísať 100 strán za 10 hodín. Nevadí, veď nejako bolo, nejako bude a keďže mám písať diplomovku prípadne sa učiť na štátnice, tak vám, milí naši čitatelia, s radosťou prinášam svojich ďalších pár ťukov a postrehov z toho, čo sa dialo aj nedialo v poslednom čase v našej domácnosti, aj mimo nej.
  • Tramtaradá! Môj nový supertruperskvelý vibrujúci kamarát nadobudol svoje jedinečné meno. Ďakujem za invenčné nápady všetkým zúčastneným. Rozhodovanie bolo síce veľmi ťažké, ale Jasperkovo Džu džu ma jednoducho oslovilo. Jasper vyhráva drink. Vybrať si ho môže kedykoľvek bude mať čas a chuť ( a ja nebudem práve štátnicovať, alebo tak).

  • Posledný týždeň sa ešte stále niesol v duchu mojich narodenín. Ja som si myslela, že nemám veľmi čo oslavovať, ale prišla som na pravý opak. Keď už pre nič iné, tak pre dôvod na pitky menšieho, či väčšieho rozmeru, ako aj pre tú fúru darčekov, ktoré som si asi zaslúžila od všetkých mojich drahých priateľov aj kolegov. Nedá mi to, musím sa pochváliť, pretože som bola niekoľkonásobne potešená a Džu džu s tým potešením nemá veľa spoločného. V sobotu som zvolala do našej skvelej a úžasnej domácnosti dušičky mne blízke spolu s ich telesnými schránkami. A tak sme jedli, pili, hodovali a radovali sa. Prvý prišiel Jasper v celej svojej dvojmetrovej kráse. Od neho som dostala prírastok do mojej knižnice aj audiotéky. Samá kvalitka. Leporelo z kvalitného tvrdého materiálu s výstižným názvom Cicák (s precíteným Jasperovým prednesením predslovu v jazyku maďarskom, v ktorom je mimochodom tento kus hodnotnej literatúry pre deti a mládež napísaný od prvej až po poslednú siedmu stranu, pričom ja viem po maďarsky povedať akurát tak nem tudom) a CD, ktoré by som žánrovo mohla zaradiť do world music (rozumej úžasná česká dychovka). Od B. som dostala krásne zelené náušnice a ručne odšklbnutú kyticu orgovánu. Iggy aj s mojou druhou školskou láskou Bruníkom mi darovali veľmi užitočné antistresové hračky, ktoré si potom Jasper aj s April pol večera hádzali z jednej strany obývačky na druhú. April ma obdarovala sexi voňavkou (na obale bolo napísané, že do nej nemám pchať baterky, škoda škoda, mohla byť sranda) a telovým mliečkom v rovnakej vôni a ako čerešničku na torte som od nej dostala Príručku sexu pre pokročilých. Nuž, som rada, že má o mne takú vysokú mienku. To, že asi vyzerám tak, že sa v tejto oblasti potrebujem vzdelať dokázal aj darček od Lolkovcov, ktorí mi okrem mňam torty so sviečkami (podľa nich mám 18) dali aj Kámasutru do prírody. Juchu! Sa teším, až sa oteplí. No a jeden z ďalších zlatých klincov programu bol príchod Upííírky a samotného záhadného Disposable draka v celej svojej kráse. ĎAKUJEM VŠETKÝM za príjemnú spoločnosť aj za darčeky a vôbec nevadí, že po oslave mal Džu džu podozrivo vymlátené baterky.

  • Oslavu mi spáchali aj kolegovia. Pizzeria v Petržalke bola len naša. Spolupracovníci prekvapivo intonačne správne zaspievali Happy Birthday a dostala som plno krásnych zelených bižu prkotiniek a zelený hrnček v zelenej taške. Vedia, čo mi svedčí. Kvak! Vodka bola skvelá, jeden kolega je Dídžej a domov som sa vrátila nad ránom dosť slušne vyskackaná.

  • S Aprilkou a Upííírkou sme si v sobotu naplánovali intelektuálne raňajky spojené s burzou kníh. Upííírku sklátila choroba, tak sme si v sobotu s Aprilkou privstali a strávili krásny deň v meste. Asi to začneme praktizovať častejšie. Sobotňajšie doobedie sa totiž dá využiť aj príjemnejšie než dospávaním piatkového flámu. To naše sa pretiahlo do neskorého popoludnia, ale nevadí. Navštívili sme našu obľúbenú obuv (ak máte niekto navyše tri litríky, tak som sa zaľúbila do jedných úžasných topánočiek), prehrabovali sme sa starými knihami na burze, posedávali na námestí popíjajúc hnusné mojito a vyhrievajúc sa na slniečku a preberali všeličo možné aj nemožné. Mňa síce nechránený styk so slnečnými lúčmi stál mierne spálený noštek a o niečo viac spálený dekolt, ale stálo to za to. Reed s Nickom mi teraz s obľubou a škodoradostným úškrnom hovoria: „Pecositka, daj si už dole ten červený podbradník.“ A ja si hovorím, že čo, keby bol výpadok dodávky plynu, tak si môžem spraviť volské oko na vlastnom dekolte.

  • Neviem, či je to vekom, alebo len tou diplomovkou, ale asi som sa nakazila sklerózou. Príklad: Pečiem mozzarelovú pizzu, vytiahnem mozzarelovú pizzu, spapám mozzarelovú pizzu. Mňam. Potom si dám šlofíka a po ňom pokračujem v písaní toho skvostu ekonómie nazývaného diplomová práca. Zrazu ťuk ťuk na dvere. Nick: „Moja a ty pečieš neviditeľný koláč?“ No, takže tak. Aspoň, že si ešte pamätám, ako sa volám a kde bývam.

  • Nickie, chúďatko naše malinké a krásne je choručké. Reed sa o neho ale vzorne stará, takže sa nie je čoho báť. Aj tak by ho ale určite potešila zbierka farebných tabletiek hocijakého druhu, nejaké ovocie, čokoládky a iné hodnotné podarúnky. Takže ak máte chuť, viete, kde bývame. A ak neviete, tak škoda.

  • Už od prvého apríla sa snažím prísť na chuť novému Fun radiu a asi sa toho prídenia nedočkám. To teda riadne (s prepáčením) posrali. Fakt ma už nebaví počúvať dookola takmer v tom istom poradí tie isté songy. Nebaví ma zaspávať s odrhovačkou v hlave a ráno sa s ňou prebudiť a po zapnutí rádia zistiť, že ju hrajú znova (alebo ešte stále???). Vyzerá to tak, že preladím, len vážne neviem kam.

  • Za posledných sedem dní som sa zoznámila s troma úžasnými ľuďmi, s ktorými by som dokázala kecať od rána do večera a od večera do rána o veciach vážnych aj menej vážnych. Odporúčam všetkým. Je to osviežujúce, obohacujúce, potešujúce a celkovo nádherné.

  • Už chcem, aby bolo 24. mája. Dúfam, že budem otitulovaná a nehorázne opitá.

38 komentárov:

April povedal(a)...

Juuu moja :)
No ja dufam, ze bude viac takych super oslav aj skvelych sobotnych dni :)
Ja Nickymu prinesiem mnamko, staci povedat. Mozem aj teraz? ;)

Pecosita povedal(a)...

he, nickie asi neumiera, lebo teraz je v divadle, vies, na tom predstaveni na V....Zavislaci ;)ale sak prid...som ti vravela...dojdi :) ak donesies nieco mnamky, tak si dam na dve hodky pokoj od diplomky :)

revo povedal(a)...

aj aj som stretol uzasnych ludi.. tiez odporucam vsetkym.. uzasni ludia sa proste oplatia..

Pecosita povedal(a)...

revinko :)))) je to uzasne byt uzasny, nie? :)

revo povedal(a)...

je to vyslovene najsamuzasnejsie.. cisty uzas.. proste uzas©

Unknown povedal(a)...

byt zenou je uzasne, emma tekelyova, 1999, ikar
moje pohlavie mi nedovoluje byt medzi vami uzasnymi

Pecosita povedal(a)...

grgino, netrep. to s pohlavim nema nic spolocne. citas nespravnu literaturu. revo je chlap a to by si sa cudoval, aky je uzasny :P

Lilith povedal(a)...

Uzasni ludia su fakt uzasni ... lebo si o vas myslia ze ste uzasni a vy sa citite uzasne. Preto NECH ZIJU UZASNI LUDIA.

A k postu: tomu hovorim celkom vydareny tyzden:-) Vsetko naylepsie!

Pecosita povedal(a)...

lilith: vdakaaa! :) si uzasna ;)

Pecosita povedal(a)...

inak, grgusik, citujes NESPRAVNE. podla najnovsich noriem sa zdroje pouzitej literatury uvadzaju takto:
Tekellyova, E.: Byt zenou je uzasne. Bratislava: Ikar, 1999.

oolerin povedal(a)...

pecosita: hmhm no zavisi este aky styl citovania pouziva... (hehe ze AKA akademicka debata sa tu rozbieha :-D )

hroch povedal(a)...

ach, aj ja by som chcel byt uzasny. takto som ale aspon zasny, kedze v praci casto zasnem nad tym, co tu vlastne robim. a este one som chcel: opita budes nehorazne urcite :)

S. povedal(a)...

...toho 24.maja budem dufam pri tom ;)))

Ranya Dilah povedal(a)...

Najviac ma potešil etn odstavec o Funrádiu, holt transformácia á la Jemné melódie sa nepodarili..inak, aj takto dodatočne gratulujem k narodkám..:) Hádam skoro zablahoželám aj osobne. :)

Anonymný povedal(a)...

skus 89,3

Pecosita povedal(a)...

oolerinman: jaa ti neviem, ci je to akademicka debata ;)) ale mne statocne zasibava z citacii, bibliografii a inych :)) a aky druh citacie moze pouzivat grga? :)

hrosiku: ty si predsa tiez uzasny, som ti nevravela? ;)) jo strieskam sa pod obraz a zabudnem vsetko, co som sa za tych pat rokov naucila :)

upiiirka: ak neochories, tak urcite ano :)

RD: dakujem :)) aj ja dufam a one ano, nevydarila sa ani nahodou :(

Nick povedal(a)...

Divadlo bolo pravdaze skvele aj ked som ho trochu preklaslal, bo tam bola zima.. inak sa uz poctivo liecim v posteli a pijem cajiky a podobne... ach neznasam choroby..

Pecosita povedal(a)...

dobreeee raaanko, moja izba zdravi vasu izbu! heeeeej hooou, heeeej hooou! ;)

Anonymný povedal(a)...

dobre ranko slecna najsamuzasnejsia, je uzasne ze ste taka uzasna a urcite uzasne dopadne diplomovka aj titul bude pred vasim najsamuzasnejsim menom svietit :) len komu sa bude chciet potom ist obciansky vymenit...

Pecosita povedal(a)...

jeeemine, to mi nedoslooo....
a to sa musi? akoze? akozeee?
no uzasne!ale aspon budem mat konecne foto, na ktorej vyeram ako ja :D

hroch povedal(a)...

sita, to poznam, ja som prvykrat v zivote pil alkohol po statniciach. tiez som sa pokusil zabudnut, ale nevyslo :)

oolerin povedal(a)...

Pecosita: no kedze net je medzinarodne medium moze si vybrat aky chce... napr. MLA, APA, Chicago alebo slovensky podla iso... resp. najrozsirenejsi styl citovania u nas: JPP :-D

Nick povedal(a)...

A btw. to akoze kedy sme ti povedali Pecositka? Co nevieme rozpravat? :) To sa viac zdrobnelit nedalo? :) Mohla si dat este ze Pecusolincicka :DDD

A mimochodom, tusim pocujem dake vrcanie :) Dzudzu si neoddychne asi ani v pracovny den, chudak :) Aaa pardon, to som pocul vrcanie hardisku :)

Reed povedal(a)...

ja ze to pecosititka na teba vrci :)))

veru, to divadlo vcera bolo uplne ze najsamlepsie. zial, dnes musim dropnut/skipnut/rikolnut ten koncert.

btw, ked som tu cital tie komenty o "uzasnych ludoch", takmer som si cvrkol...

hroch povedal(a)...

ehm, guys, koncert... to co mi robite? ocakavam, ze pridete a nie len preto, ze listky su uz kupene. nick sa moze potit aj v dave a reed si cas snad najde.

Pecosita povedal(a)...

hrosiku, mame nahradu, neboj ;) ked chalani nemoozu, tak nemoozu. kedy sa stretneme hrosidlo?

reed: no, to cvrknutie by bolo uzasne, nie? aspon daco :P btw. ja som myslela, ze so zadrziavanim mocu maju skor problem zeny v menopauze...co sa clovek o tebe nedozvie ;)

nick: ja viem,ze ste mi tak NIKDY nepovedali, vy ste totiz hnusni surovci necitlivi, takze som si to tu tak trochu dosnivala kvoli prekonaniu deficitov nehy...:P

hroch povedal(a)...

sita, kuk http://www.tina-music.com/index2.html, vpravo dole ze "najblizsi koncert". zaciname o osmej, tak sa tam stretneme o pol?

Pecosita povedal(a)...

hrosiku, oki, skusime stihnut :))
nahradnik pride okolo tristvrte, lebo ma este anglinu :) ale seeecko bude fajneee:)

hroch povedal(a)...

dohoda, budeme tam :)

mí ,-) povedal(a)...

pecka jedine, co sa da v nasom eteri pocuvat je podla mna radio fm.. tam aspon nepocujem denne jednu skladbu 20x ,-)

Pecosita povedal(a)...

micko: zvazujem to...:) velmi intenzivne :)) dik :)

Disposable povedal(a)...

pockat pecka...teraz mam v tom hokej... upirka a ja sme boli ti vynimocni ci tie darceky ?

umbrella povedal(a)...

držííííííííím ti palce pec :o)

Pecosita povedal(a)...

dispo...vsetci, co prisli a aj darceky...a vlastne vsetko :D

gwu: daaakujeeeem :)

Disposable povedal(a)...

cize vsetci boli vynimocne darceky alebo boli vynimocni a darceky alebo boli vynimocni len ti co doniesli darceky ? :)

Anonymný povedal(a)...

aha:
http://www.ambience.sk/zoznam-slovenskych-bloggerov-mimo-prudov

Anonymný povedal(a)...

Pec takze hepy brzdej, minule som bol taky zaneprazdneny sutazou o vynajdenie mena, ze som zabudol... Vies co podla mna sa strieskat po statniciach nebude ziadny problem. Ja si celkom dobre pamatam, ze sme isli do krcmy, dali sme si vinne striky, teda kazdy jeden a vsetci do jedneho sme ich mali jak z praku. Ledva som sa domov dostal. Tusim ze to bolo kvoli nejakemu stresu :)).
.
FanaticGay

Disposable povedal(a)...

teda vie mi niekto prezradit o com pojednaval ten post na tom blogu ? :) teda okrem toho ze som blogerska elita coz mi lichoti ;) aj ked je to bullshit